تحولات منطقه

عملیات گوش عتصیون سؤالات بسیاری را برای دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی به وجود آورده است، اما در پس آن این هراس وجود دارد که این عملیات به جریانی همگانی تبدیل شود در حالی که دولت نتانیاهو امکان مقابله جدی با عملیات‌های مشابه را ندارد.

 عملیات «گوش عتصیون»؛ دست بسته دولت نتانیاهو و هراس مقامات امنیتی
زمان مطالعه: ۴ دقیقه

به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، رسانه های رژیم صهیونیستی روز پنج شنبه 16 مرداد  خبر به هلاکت رسیدن داویر شوریک، نظامی ارتش این رژیم و ساکن شهرک «افرات» را مخابره کردند. این عملیات نزدیک مجتمع شهرکی بیت فجار (گوش عتصیون) انجام شد. براساس خبر منتشر شده جسد این نظامی در مسیر منتهی به شهرک «مجدل عوز» پیدا شد. مجتمع شهرکی بیت فجار (گوش عتصیون) مجموعه ای از واحدهای مسکونی صهیونیست نشین است که از شرق رام الله تا شمال منطقه الخلیل امتداد یافته است و یکی از شهرک های آن «مجدل عوز» نام دارد.

جزئیات ماجرا

به گفته ساکنان شهرک «مجدل عوز» نظامی نامبرده، ساعت 20 چهارشنبه، پس از آنکه از اتوبوسی که از قدس آمده بود پیاده شد و از چهار راه شهرک «افرات» به مسیر شهرک «مجدل عوز» در حرکت بود، از انظار ناپدید شده بود. طلاب مدرسه دینی «یشیفا» خبر ناپدید شدن او را اعلام کردند. حوالی ساعت 3 صبح پنج شنبه جسد او در فاصله 100 متی ورودی شمالی شهرک «مجدل عوز» در فاصله ای نزدیک به شهرک نامبرده پیدا شد. براساس نتایج تحقیقات انجام شده دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی اعلام کرد اتومبیل مجریان عملیات، در مکانی نزدیکِ مسیرِ منتهی به شهرک ، توقف کردند. آنها اعلام کردند معلوم نیست که مجریان عملیات، برای نظامی هدف قرار گرفته کمین گذاشته بودند یا اینکه او را تعقیب کرده بودند. اما مشخص است که شخصی از اتومبیل مجریان عملیات پیاده می شود و طی چند ثانیه ضربات متعددی را با چاقو به نقاط مختلف بدن نظامی وارد می کند بدون آنکه نظامی نامبرده با شخص مهاجم مقابله کند. تحقیقات هنوز به این نتیجه نرسیده است که عملیات توسط یک فرد یا چند نفر اجرا شده است همچنین هنوز معلوم نیست این عملیات یک عملیات فردی بوده یا اینکه عملیاتی سازماندهی شده توسط یک گروه فلسطینی بوده است.

اعتقاد محققان دستگاه امنیتی رژیم صهیونیستی بر این است که مجری یا مجریان عملیات هنوز در محیط اطراف منطقه اجرای عملیات هستند. آنها می گویند ارتش تلاش می کند عملیات های مشابه را که احتمالاً تحت تأثیر این عملیات رخ خواهد داد را خنثی کنند.

رد نظریه ربایش

اولین نظریه مطرح شده توسط دستگاه امنیتی این بود که مجریان عملیات قصد ربایش نظامی نامبرده را داشته اند اما در جریان درگیری مجبور به کشتن این نظامی شده اند. داده هایی که در جریان تحقیقات به دست آمد تا حد زیادی این نظریه را رد کرده است چرا که اولاً بین مجری عملیات و نظامی رژیم صهیونیستی هیچ درگیری به وجود نیامده است و دوم اینکه مجریان امکان ربایش را داشته اند اما این اتفاق نیفتاده است. عاموس هارئیل، تحلیلگر امنیتی- نظامی روزنامه هاآرتص در این خصوص نوشت فضای امنیتی کرانه باختری به گونه ای است که امکان ربایش در آن بسیار ضعیف است. از سوی دیگر به دلیل آغاز جنگ 51 روزه پس از ربایش 3 طلبه مدرسه دینی یهودی در کرانه باختری در سال 2014، احتمال تلاش برای ربایش ضعیف است.

سوء استفاده انتخاباتی احزاب اسرائیلی

قطعا این مسئله یکی از مسائلی است که در تبلیغات انتخاباتی مورد استفاده همه احزاب قرار خواهد گرفت.عاموس هارئیل، به این مسئله تأکید دارد که این مسئله از سوی احزاب اسرائیلی حاضر در انتخابات مورد سوء استفاده قرار خواهد گرفت. احزاب راستگرا خواستار مجازات فلسطینیان منطقه بیت لحم در پاسخ به این عملیات خواهند شد کم اینکه یولی ادلشتاین، رئیس کنست رژیم صهیونیستی خواسته است. در مقابل احزاب چپ و میانه، با حمله به دولت خواستار ایجاد امنیت برای همه شهروندان رژیم صهیونیستی خواهند شد.

سؤال های بی جواب دستگاه امنیتی

براساس تحلیل های امنیتی، احتمال تلاش برای ربایش نظامی صهیونیست منتفی است و نظامی نامبرده در فاصله کمی پس از برخورد با مجریان عملیات، به هلاکت رسیده است اما این سؤال به شدت آنها را سردرگم کرده است که اولاً چرا او یا جنازه اش را با خود نبرده اند؟ دوم اینکه چرا جسد این نظامی را در فاصله 100 متری ورودی شهرکی رها کرده اند که نظامیان مسلح در آنجا مستقر اند؟

ترس دستگاه امنیتی و ارتش

آنچه در میان دستگاه امنیتی به عنوان تحلیل ارائه می شود این است که با داده هایی که این عملیات به دست آمده، صهیونیست ها به زودی به نتایج مثبتی خواهند رسید به ویژه با استفاده از دوربین های مراقبت که در تمامی کرانه باختری انتشار دارند. اما هراس اصلی صهیونیست ها از تکرار عملیات های مشابه است. آنها از این هراس دارند که مجریان عملیات اقدامات مشابهی را انجام دهند. از سوی دیگر آنها از این می ترسند که تحت تأثیر این عملیات، عملیات های مشابهی توسط دیگر فلسطینیان در کرانه باختری اجرا شود.

دستِ بسته دولت رژیم صهیونیستی و آینده امنیتی

تحلیل های موجود در رژیم صهیونیستی به این نتیجه می رسند که دولت نتانیاهو با مسائلی از این دست برخورد جدی نخواهد کرد و اگر در سال 2014، ربودن 3 طلبه مدارس دینی رژیم صهیونیستی به جنگ ختم شد یک خواسته عمومی در جامعه رژیم صهیونیستی بوده است . به همین دلیل آنها از این هراس دارند که اگر عملیات های فردی همچون سال 2015 ادامه یابد وضعیت امنیتی در کرانه باختری به چه سمتی برود؟

منبع: تسنیم

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.