تحولات منطقه

مدیرکل حفاظت محیط‌زیست خراسان رضوی گفت: تکلیف مدیریت باغ‌وحش وکیل‌آباد باید مشخص شود، تا درس عبرتی باشد که با آبروی استان بازی نکنند.

آبروی خراسان رضوی بازیچه دست مدیریت باغ وحش وکیل‌آباد نیست/برنمی‌تابیم هر روز تیتر شود چند ببر از بین رفتند
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، تورج همتی، در دومین نشست هم‌اندیشی اعضای شبکه سازمان‌های مردم‌نهاد محیط‌زیستی استان که در اتاق جلسات اداره‌کل محیطزیست برگزار شد، عنوان کرد: جایگاه و منزلت استان فراتر از این است که تمام اختیارات را به چند نفر عامل در باغ‌وحش دهیم. برنمی‌تابیم که هر روز تیتر شود چند ببر از بین رفتند.

 همتی با اشاره به اینکه «مشارکت خودانگیخته عمومی برای حفظ محیط‌زیست و تنوع زیستی حاصل تقویت نقش جوامع محلی و اوج‌گیری سواد زیست‌محیطی است»، گفت: همراهی مردم سبزاندیش روستای مرزی ارباب از توابع شهرستان درگز در اطلاع‌رسانی  و همراهی با گروه اعزامی محیط زیست درزنده‌گیری یک قلاده پلنگ مصدوم که گام بزرگی در روند نجات این گربه سان ارزشمند بود و بار دیگر نشان داد که مردم با ارزش‌های اکولوژیکی تنوع زیستی بیگانه نیستند.
مدیرکل محیط‌زیست خراسان‌رضوی تصریح کرد: به رغم تلاش‌های تیم متخصص درمانی، این پلنگ به دلیل ضعف جسمانی بسیار و آسیب‌های وارده در نزاع با گرازها و بلع زباله متاسفانه از بین رفت، ولی این موضوع ذره‌ای از اقدام شایسته روستائیان منطقه که از حملات پلنگ دچار خسارت‌های مالی شده‌بودند، کم نکرده‌است.
همتی از مسعود و ابراهیم بای دوبرادر اربابی که با احساس مسئولیت پیگیر نجات این گونه بودند تجلیل کرد و افزود: حفاظت اصولی از محیط زیست رهیافتی مؤثر و برخاسته از تجارب بدست آمده در عرصه‌های زیست محیطی در سراسر دنیا است و به نظر می‌رسد که در صورت توجه به چارچوب‌ها و تمرکز بر افزایش سواد زیست‌محیطی بتوان به حرکتی پایدار در حفاظت از محیط زیست امیدوار بود.
وی با بیان اینکه «برای حل  مشکل کشف‌رود آرمان‌گرا نباشیم»، گفت: وضعیت کمی و کیفی رودخانه حفاظت‌شده کشف‌رود و نقش سمن‌ها در کنترل و پایش آن به‌عنوان نخستین دستور کار مطرح شده‌است. ضرورت همراهی سمن‌های فعال محیط زیست در پیشبرد تصمیمات کارگروه‌های مربوطه برای حفظ این اکوسیستم طبیعی، تدوین مدل نجات رودخانه کشف رود درقالب سلسله کارگاه‌های هم‌اندیشی در مشهد در دستور کار است.
همتی عنوان کرد: درحال تهیه یک نقشه راه برای رهایی این رودخانه از آلودگی‌های زیست‌محیطی هستیم که تا کنون دستاوردهای خوبی را هم به همراه داشته‌است، ولی انچه مسلم است، حل بحران‌هایی است که طی سالیان سال بر پیکر نحیف این منطقه وارد آمده است که صبر و پشتکار بسیار و حمایت جمعی می‌طلبد.
وی خاطرنشان کرد: نگاه واقع بینانه به انبوه صدماتی که تاکنون بر بستر و حریم این رودخانه وارد آمده است و اقدام همه‌جانبه و مشارکتی در چارچوب نقشه راه تدوین شده، تنها راه نجات این منطقه است.

منبع: ایسنا
انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.