تحولات منطقه

زنجان- بخش جراحی قلب دربیمارستان موسوی استان زنجان به دلیل نبض کند خدمات کج دارو مریز ادامه حیات می دهد و بنا بر گفته برخی از پزشکان مشکلات موجود در این بیمارستان خود نیازمند جراحی و درمان است.

بخش جراحی قلب بیمارستان موسوی زنجان نیاز به جراحی دارد
زمان مطالعه: ۶ دقیقه

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین:بیش از ۱۰سال است که از راه اندازی تنها مرکز  جراحی قلب در استان زنجان می گذرد و با وجود اینکه بسیاری از  مراجعه کنندگان به این بیمارستان را بیماران کم بضاعت تشکیل می دهند و توان مراجعه به بخش خصوصی و یا بیمارستان های پایتخت را ندارند اما به دلایل متعدد از جمله کمبود نیرو  بیمارستان موسوی زنجان از پذیرش بسیاری از مراجعه کنندگان و نیازمند به عمل قلب معذور است.

 بخش جراحی قلب بیمار پذیرش نمی کند!

استان زنجان تنها یک مرکز درمانی حوادث و تصادفات به عنوان آی.سی.یو( ICU) بزرگسالان دارد و آن هم در بیمارستان آیت‌الله موسوی است  وبا وجود ۲۲ تخت فعال در آن باز هم نیاز به تخت آی.سی.یو حوادث در استان وجود دارد.

در حال حاضر بیماران بسیاری هستند که انتظار خالی شدن تخت برای انجام عمل جراحی مثل تومور مغزی و ... هستند.

در این رابطه یکی از بیماران به ما می گوید: در بخش جراحی قلب  با وجود  امکانات و تجهیزات کامل ICU  هنوزجراح قلب مطرح در استان وجود ندارد و متاسفانه بنا به دلایل نا معلوم این بخش بیمار پذیرش نمی کند.

این در حالی است که  در بخش آی سی یو جراحی قلب هشت تخت  با  امکانات و تجهیزات کامل آی سی یو خالی مانده است اما رییس بخش ICU جراحی قلب مسئولیت پذیرش بیماران تصادفی و ICU حوادث را در این بخش قبول نمی کند.

یک منبع آگاه که نخواست نامش فاش شود می گوید: متاسفانه عمل های جراحی  زیبایی در بخش جراحی قلب انجام می گیرد و در بخش آی. سی .یو جراحی قلب بستری می شوند و هدف از  درمان در این مرکز واقعاً زیر سوال رفته است و با گذشت بیش از ده سال از راه اندازی بخش جراحی قلب هنوز جراح قلب مطرح در این واحد  ندارد و متاسفانه بخش آی سی یو جراحی قلب استان نیز غیر فعال شده و با  وجود متخصص قلب استان زنجان قریب به اتفاق جراحی‌های قلب به  پایتخت سوق داده می شوند.

این پرسنل کادر درمانی می افزاید: پزشکانی داریم که  بیش از صد ها عمل جراحی را در کارنامه کاری خود دارند وفعال کردن بخش جراحی قلب از آرزوهای آنهاست اما معلوم نیست چرا از این متخصصان استفاده ای نمی شود.

این منبع مطلع می افزاید: در  بخش جراحی قلب استان زنجان  مشکلات زیادی  وجود دارد  که هیچ  پزشکی توان مقابله با این مسائل را ندارد.

وی می گوید: این واحد باید حداقل ماهی ۳۰تا ۴۰عمل جراحی قلب داشته باشد در حالی که حداکثر ۳ الی ۴ عمل جراحی قلب انجام شده است و اکثر پزشکانی که اینجا آمده اند بعد از مدتی خانه نشین و سپس کار را رها کرده اند.

وی با بیان اینکه  همکاری بین متخصصان و کادر این بخش  وجود ندارد می افزاید: این بخش در انحصار عده ای است که بنا به مصلحت های نامعلوم اجازه فعالیت به سایرین را نمی دهند.

 بعد از گذشت بیش از یک ماه درخواست مصاحبه با رییس دانشگاه علوم پزشکی بمنظور بررسی این موضوع و بیان دیدگاه های ایشان در خصوص تنها بخش جراحی قلب در استان و مشکلات عنوان شده بالاخره موفق شدیم که با ایشان نیز گفتگو کنیم .

فراز و نشیب های بخش قلب

 دکتر قزلباش رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان زنجان با اشاره به اینکه جراحی قلب جزء بخش هایی است که بعد از راه اندازی  با زحمت زیادی از همان ابتدا مواجه شده  است  می گوید: بخش جراحی قلب طی مدت ۱۵ سال فراز و نشیب های زیادی را پشت سر گذاشته است.وی کمبود نقدینگی را از دیگر مشکلات دانشگاه عنوان می کند و می افزاید: ۲۱۰ میلیارد تومان از بیمه ها طلبکاریم و معادل این میزان نیز بدهکاریم و برخی از مشکلات به فراهم کردن وسایل تجهیزات مورد نیاز این بخش برمی گردد  

وی ادامه می‌دهد: میزان بیمار گیری و پذیرش بیمار مناسب نبوده است و اصلی ترین مشکل ما علی‌رغم همه تجهیزات، نبود جراح قلب بطور مداوم در این بخش بوده است و پزشکان به دلیل مشکلات شخصی حاضر به ادامه کار نشدند.

وی از پزشکی دیگری  یاد می کند و اضافه می کند: بعد از چندین سال  جراح دیگری رادر این بخش جذب کردیم که  ایشان نیز به دلایل مختلف حاضر به ادامه کار نشد.

وی تاکید می کند: جراحی قلب ریسک‌پذیری و وسواس های خودش را دارد خلاصه بخش جراحی قلب در استان زنجان کج‌دار و مریز ادامه حیات می دهد.

قزلباش  ادامه می دهد: بعد از مدتی مذاکراتی با دانشگاه کرمانشاه انجام شد و دکتردیگری   یک روز در استان زنجان جراحی قلب انجام می داد که بنا به دلایل مختلف و مخالفت دانشگاه کرمانشاه ایشان نیز حاضر به ادامه کار با دانشگاه زنجان نشد.
وی می گوید:بعد از مدت‌ها  متخصص قلب خانم  اضافه شد  که ایشان هم بنا به دلایل مختلف و مشکلات شخصی حاضر به ادامه کار با ما نشدند ودر نهایت با دکتر طرفی  که از کرمانشاه تشریف اوردند و کار قابل  قبولی دارند و هیات  علمی دانشگاه علوم پزشکی هستند قرار داد بسته شد. 

کمبود امکانات

قزلباش  با اشاره به اینکه  اعمال جراحی به دسته های مختلف تقسیم می شود می افزاید: نمی توانیم همه عمل های جراحی قلب را در اینجا  انجام دهیم.

 وی اضافه می‌کند: جراحی قلب جراحی وابسته به متخصصین قلب است و یک بخش  امکانات ماست که همه امکانات ما برای جراحی قلب مهیا نیست.

 قزلباش با تاکید بر این که اعمال جراحی شایع که  شیوع بیشتری  دارد مثل عمل بای پس و بیماری که رگ قلبش بسته شده و با بالون زدن انجام می شود در این بخش انجام می شود.

 این مسئول با اشاره به اینکه تا جایی که می توانیم خدمات را در شهر خودمان ارائه می دهیم می افزاید: بخش جراحی قلب  از همان ابتدا دچار فراز و نشیب هایی بود.

کمبود نقدینگی

 وی کمبود نقدینگی را از دیگر مشکلات دانشگاه عنوان می کند و می افزاید: ۲۱۰ میلیارد تومان از بیمه ها طلبکاریم و معادل این میزان نیز بدهکاریم و برخی از مشکلات به فراهم کردن وسایل تجهیزات مورد نیاز این بخش برمی گردد کمبود نقدینگی باعث شده که توان تامین تجهیزات را نداشته باشیم.

 وی با اشاره به اینکه بیماری که به بیمارستان دولتی مراجعه می کند وضعیت اقتصادی مناسبی ندارد می  افزاید: ما تا جایی که امکان دارد در صدد کاهش مشکلات هستیم.

 قزلباش با اعلام  این که طی سه ماه گذشته ۲۴ عمل قلب در بخش قلب انجام شده است گفت: در بخش آنژیوگرافی ۴۴۵ نفر ودر  بخش آنژیوپلاستی ۲۲۵ نفر پذیرش شدند ودر بخش قلب نیز  ۱۱۰۶ نفر مراجعه کننده داشتیم.

 وی با تاکید بر این که وقتی پول ما دست بیمه هاست نمی توانیم پول متخصصین را پرداخت کنیم و  حضور جراحان نیز در استان کمرنگ  می شود ادامه می دهد:  یکی از مشکلات حوزه قلب  استان خروج یکی از متخصصین قلب از چرخه  ارائه خدمات است  و  یکی دیگر از پزشکان قلب نیز به دلیل بیماری کار نمی کند.

قزلباش  کار جراحی قلب را  نقطه نهایی عنوان می کند و می  افزاید: جراحی قلب  نسبت به کل بیماران کم است و کمبود تجهیزات مصرفی ما خروج متخصصین از  چرخه درمان و مشکلات  از این قبیل در کاهش تعداد بیماران جراحی قلب موثر بوده است.

 این مسئول در پاسخ به سوال ما در خصوص انجام عمل های زیبایی در اتاق عمل نیز می گوید: ممکن است که در اتاق عمل یا در بخش جراحی قلب بیمار دیگری را بیاورند و کارش را انجام دهند ولی با هماهنگی اتاق عمل آن جا انجام می‌شود ولی انجام اعمال جراحی زیبایی در آنجا امکان پذیر نیست و تقلب است.

 وی با اشاره به اینکه در پرترافیک ترین زمان درمان  تنها ۲۰ مریض قلب را داریم می گوید:برای من بخش سی سی یو که ۵۳۸ نفر مراجعه کننده در سه ماه گذشته داشته است در اولویت است تا بخش جراحی قلب.

 وی با اذعان به اینکه مشکل دانشگاه در حال حاضر بیماران سرطانی است که  فضای بستری دربیمارستان پیدا نمی کنند می گوید: اگر الان می گفتند که بخش جراحی قلب نیاز است یا نه؟من بخش قلب را در اولویت قرار نمی دادم.

 قزلباش می افزاید:ما واقعا در بخش جراحی قلب مشکل داریم و این مشکلات باعث کاهش بیمار در بخش جراحی قلب شده است این تخلف است که افرادی  دخالت کنند و بیمار را به بخش غیردولتی هدایت کنند، ادعا همیشه بوده است ولی اثبات این ادعا مشکل است.

 وی در پایان تاکید می کند: ما به عنوان متولی دانشگاه در این حوزه نظارت ها را انجام می دهیم  و برخورد می‌کنیم و حقوق مردم قابل اغماض نیست.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.