تحولات لبنان و فلسطین

با نزدیک شدن اربعین، تدارک سفر به عتبات عالیات از سوی عاشقان سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) رونق گرفته و دلباختگان آن حضرت چه به‌صورت فردی و چه  گروهی آماده سفر برای زیارت کربلا می‌شوند.

به سوی اربعین

زهرا طوسی/

با نزدیک شدن اربعین، تدارک سفر به عتبات عالیات از سوی عاشقان سرور و سالار شهیدان امام حسین(ع) رونق گرفته و دلباختگان آن حضرت چه به‌صورت فردی و چه  گروهی آماده سفر برای زیارت کربلا می‌شوند. افرادی که عازم سفر کربلا در روزهای منتهی به اربعین هستند اخبار مرتبط با هزینه تردد خود را دنبال می‌کنند تا با برنامه‌ریزی دقیق‌تری به این سفر معنوی بروند.

در ادامه با مروری بر هزینه‌هایی که باید توسط زائران اربعین پرداخت شود بار مالی آن را برای یک سفر تک‌نفره با هم می‌سنجیم.

هزینه ویزا و عوارض خروج از کشور

در صورتی که از هزینه صدور گذرنامه چشمپوشی کنیم، هزینه ویزای اربعین به مبلغ ۴۱ دلار پیش‌ روی زائران است که امسال براساس توافق انجام شده بین مسئولان عراقی و ایرانی، دریافت ویزا برای اربعین نیاز نیست و زائران می‌توانند تنها با داشتن گذرنامه معتبر و پرداخت 25 هزار تومان به عنوان حق بیمه به عتبات عالیات سفر کنند. همچنین باید 37 هزار و 500 تومان بابت عوارض خروج از کشور به صورت هوایی و یا 12 هزار و 500 تومان برای عوارض خروج از کشور به صورت زمینی می‌پرداختند که این هزینه برای زائران اربعین حذف شده است.

هزینه سفر با کاروان

هزینه سفر با کاروان مشخص است. یک مدیر کاروان با سابقه به خبرنگار ما می‌گوید، هزینه مصوب سفر با اتوبوس یک میلیون و 750 هزار تومان، با قطار 2 میلیون و 250 هزار تومان و با هواپیما 3 میلیون و 850 هزار تومان است.

خدمات این کاروان‌ها معمولاً اقامت سه شب نجف، سه شب کربلا، یک شب کاظمین و سامرا، دریافت ویزا، ترانسفر فرودگاهی و بین شهری در عراق، بیمه مسافرتی، بیمه بار و اثاثیه، مدیر و مداح و روحانی و اقامت در هتل به همراه صبحانه، ناهار، شام، گشت و زیارت دوره مطابق برنامه و هزینه سفر تا مرز را شامل می‌شود.

برخی کاروان‌های مردمی نیز سفر در ایام اربعین را با اتوبوس و اقامت در موکب یک میلیون و 500 هزار تومان محاسبه می‌کنند که قیمت مناسب با حداقل امکانات را در بین کاروان‌ها داراست. این مدیر کاروان معتقد است، یک میلیون و 500 هزار تومان کمترین هزینه برای سفر به کربلا در پیاده‌روی اربعین است.

سفر هوایی و زمینی

با مرور سایت‌های فروش بلیت هواپیما و قطار، قیمت این نوع از سفرها  نیز به این شرح است:  سفر هوایی از  ایران به نجف و بغداد در شهریور و اوایل مهرماه بین یک میلیون و 200  تا  یک میلیون و700  هزارتومان قیمت دارد، اما در ایام اربعین بلیت پروازهای نجف و بغداد توسط شرکت هواپیمایی 2 میلیون و 400 هزار تومان تا 2 میلیون و 700 هزار تومان تعیین شده است که  مدیر عامل وقت هواپیمایی از آن به عنوان نرخ مصوب یاد کرده است.

سفر با قطار از مشهد تا اهواز و اندیمشک در کوپه شش‌تخته 186 هزار تومان و در کوپه چهار تخته 254 هزار تومان است که اگر به صورت رفت و برگشت محاسبه شود، میانگین حدود 400 هزار تومان خواهد شد.

سفر با اتوبوس و خودرو شخصی

افرادی که سفر اتوبوس و خودرو شخصی را تجربه کرده‌اند، می‌گویند سفر فردی با ماشین شخصی با محاسبه پول بنزین (حدود 100 هزار تومان)، هزینه حمل و نقل تا مرز  و سپس تا نجف (100 هزار تومان) -که با نزدیک‌تر شدن به ایام اربعین تا سه برابر نیز بالا می‌رود- و برگشت از کربلا تا مرز (180 تا 200 هزار تومان) است که تا بازگشت به مبدأ حدود 600 هزار تومان خواهد شد. این رقم در صورتی است که شما زمان سفر را حدود 10 روز تا اربعین انتخاب کرده و در مسیر به اسکان و غذای رایگان در موکب‌ها اکتفا کنید. قطعاً زائرانی که سفر اربعین را تجربه کرده‌اند به‌خوبی می‌دانند در مسیر نجف به کربلا مواد خوراکی و غذایی به‌وفور یافت می‌شود تا جایی که موکبداران عراقی با دعوت از زائران می‌خواهند بر سر سفره آنان حاضر شوند، پس دغدغه‌ای از بابت تغذیه در ایام اربعین وجود ندارد.

سفر با اتوبوس تا مرز و طی مسیر همراه با کاروان‌های پیاده با احتساب هزینه‌های حمل و نقل از مرز تا نجف و در برگشت از کربلا تا مرز و سپس بازگشت با اتوبوس حدود 800 هزار تومان برای شما هزینه دارد.  البته در این سفر نیز غذا و محل اسکان رایگان در نظر گرفته شده است.

ارزان‌ترین سفر با کمترین توشه

بدین ترتیب ارزان‌ترین سفر هوایی در ایام اربعین به شکل تقریبی با هواپیما 2 میلیون و 400 هزار تومان، با قطار یک میلیون تومان، اتوبوس 800 هزار تومان و با خودرو شخصی حدود 600 هزار تومان خواهد بود. سفر با کاروان‌های زیر نظر سازمان حج و زیارت با اتوبوس با قیمت یک میلیون و750 هزار تومان است که هر کدام بسته به نیاز و شرایط زائر اربعین می‌تواند بهترین انتخاب باشد.

البته آن‌هایی که یک بار طعم این سفر را چشیده‌اند از هزینه‌های این سفر هراسی ندارند و  از ابراز ارادت بی‌دریغ مردم عراق به خود می‌گویند که خدمات مختلف از تأمین سرپناه گرفته تا مواد غذایی و حتی ارائه خدمات جانبی نظیر شست‌وشوی البسه و ماساژ و خدمات دیگر را به زائران کربلا فراموش نمی‌کنند. به نظر می‌رسد با توجه به  احتمال هزینه‌های بالای این سفر برای زائران ایرانی در نتیجه افت ارزش ریال، سازماندهی دولتی و مردمی از سوی دو کشور ایران و عراق‌ها در بخش حمل و نقل و تغذیه رایگان زائران به صورت گسترده‌تری انجام شود تا هزینه‌های زیادی بر ایرانی‌هایی که مایل به شرکت در مراسم اربعین هستند، تحمیل نشود.

چنانکه ماجد الشویلی، شهروند عراقی نوشته است: ای زائران اربعین عزیز ایرانی، به‌سوی ما بشتابید و نگران نباشید، بدون توشه و مالی بیایید که نیازی به آن ندارید، ما در انتظار شما هستیم و اگر چیزی نداریم تکه نانمان را با شما تقسیم خواهیم کرد. مگر ممکن است نباشد! بیایید که سفره‌ها پهن و شعله‌ گازها روشن و دیگ‌ها آماده است. دیوان‌های پذیرایی ما باز و چشم‌های ما به سوی مرزها دوخته شده است و منتظر شما هستیم، حتی اگر شده بی‌توشه بیایید که امام حسین(ع) با شما بهتر دیده می‌شود.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.