به گزارش گروه بین الملل قدس آنلاین، هیئت عالی مستقل انتخابات ریاستجمهوری تونس نتایج دور اول انتخابات را اعلام کرد که بر اساس این گزارش، نبیل القروی 15.58 درصد از آراء و الزبیدی 10.73 درصد از آراء را به خود اختصاص دادند.
کمیته عالی انتخابات ریاستجمهوری تونس همچنین اعلام کرد که عبدالفتاح مورو 12.88 درصد از آراء، یوسف الشاهد 7.38 درصد از آراء و قیس سعید 18.40 درصد از آراء را به دست آوردند.
پیش از این معاون رئیس هیئت عالی مستقل انتخابات تونس در یک نشست مطبوعاتی با بیان اینکه انتخابات ریاست جمهوری این کشور به دور دوم کشیده شده است، اظهار داشت: این انتخابات در 29 سپتامبر جاری ( 7 مهر) یا 6 اکتبر(13 مهر) و نهایتا 13 اکتبر( 24 مهرماه ) امسال برگزار خواهد شد.
انتخابات ریاستجمهوری در تونس که یکشنبه 24 شهریور برگزار شد،در حالی به دور دوم کشیده شد که رئیس هیئت عالی انتخابات میزان مشارکت در این دور از انتخابات در داخل کشور را 45.2 و در خارج از کشور 19.7 اعلام کرده است.
نکته غافلگیرکننده درباره انتخابات تونس حذف چهرههای شاخص و سیاستمداران مطرحی است که همه رسانهها و تحلیلگران آنها را از گزینههای اصلی حداقل راهیابی به دور دوم انتخابات قلمداد میکردند، چهرههایی همچون «عبدالفتاح مورو» نامزد حزب اسلامی «النهضه»، «عبدالکریم الزبیدی»( وزیر دفاع سابق) و «یوسف الشاهد»( نخستوزیر) حتی نتوانستند به دور دوم راه پیدا کنند و در مقابل، دو نامزد نه چندان معروف به دور دوم راه پیدا کردهاند آن هم در حالی که یکی از این نامزدها به اتهام پولشویی در زندان به سر میبرد.
شناسنامه قیس سعید در یک نگاه:
«قیس سعید»،22 فوریه 1958 به دنیا آمد، پس از تحصیل در دانشکده حقوق و علوم سیاسی، به ایتالیا رفت و در مرکز بین المللی قانون اساسی در سان ریمو به تحصیل پرداخت. سابقه همکاری با اتحادیه عرب برای آماده کردن پیش نویس طرح تعدیل اساسنامه آن و نیز همکاری در تهیه پیش نویس نظامنامه اساسی دادگاه عربی را دارد.
طی سال های 1990 تا 1995 معاون مجمع قانون اساسی تونس بود ، عضو شورای علمی، شورای اداری آکادمی بین المللی قانون اساسی، مرکز قانون اساسی به خاطر دموکراسی از دیگر سوابق وی به شمار میرود.
مهمترین دیدگاهها و مواضع قیس سعید
«قیس سعید» یکی از دو نامزد راه یافته به دور دوم انتخابات ریاست جمهوری تونس درباره جرم بودن عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی میگوید واژه عادیسازی روابط قبلا وجود نداشت و فقط سال 1977 ظاهر شد، زیرا در حقیقت، عادیسازی، یک خیانت بزرگ است.
وی به انتقاد از اتحادیه عرب پرداخته و تصریح میکند این اتحادیه باید اتحادیه ملتهای عرب میشد نه اتحادیه کشورهای عربی . سعید به ابتکارعملها و طرحهای فراوانی از جمله معاهده دفاع مشترک عربی اشاره کرد که مربوط به سال 1952 است، ولی هیچ نتیجهای نداشته است.
قیس سعید تاکید کرده است که برنامه انتخاباتیاش بر مجموعهای از اهداف ملی مرتبط با حاکمیت تونس و حمایت ازآن در برابر تمام چالشهای پیش رو متمرکز است.
وی خاطر نشان کرده است تونس وارد مرحله جدیدی در تاریخ شده و نمیتوان با سازوکارهای قدیمی و بینتیجه قبلی آن را اداره کرد.
وی تاکید میکند که مسئله فلسطین در وجدان ملت تونس جا دارد و تونس همواره در کنار مسائل عربی و در راس آن مسئله فلسطین و حقوق ملت فلسطین قرار دارد.
قیس سعید درباره خطر رواج «فرهنگ شکست» هشدار میدهد. این نامزد انتخابات همچنین تصریح میکند که عادیسازی روابط با رژیم اسرائیل خیانت بزرگی به کشور است.
قیس سعید در رد طرح معامله قرن آمریکا خاطر نشان میکند که فلسطین فروشی نیست.
وی درباره اوضاع جهان عرب به ویژه پس از تجاوزات مکرر رژیم صهیونیستی به لبنان و سوریه میگوید: در ارتباط با روابط خارجی باید بگویم که تونس بخشی از امت عربی و امت اسلامی است . درباره دولت سوریه باید بگویم که در معرض دخالت خارجی برای سرنگونی دولت قرار گرفت، هدف کسانی که به سوریه تجاوز کردند، تجزیه و تقسیم این کشور و قرار دادن در وضعیتی بود که اکنون در آن به سر میبرد، هیچ کس نباید در گزینههای ملت سوریه دخال کند و هیچ کس حق ندارد در این کشور برای سرنگونی نظامش دخالت کند.
قیس سعید به بحران لیبی اشاره میکند و میگوید این بحرانی است که لیبیاییها بهایش را میپردازند، مردم لیبی حق دارند که با آزادی کامل برای سرنوشت خود تصمیم بگیرند و حق دارند که درخواست کنند که تمام دخالتها در امور کشورشان پایان یابد، بحران لیبی، بحران ملت لیبی نیست، بلکه نتیجه دخالت قدرتهای منطقهای است.
سعید در ویدئویی که از وی در فضای مجازی منتشر شده، تاکید کرده است : ما در حالت جنگ با اسرائیل قرار داریم و هر کس روابط با دشمن را عادی کند، خائن است و باید مورد بازخواست قرار گیرد.
نبیل القروی در یک نگاه
«نبیل القروی» بازرگان، رئیس حزب «قلب تونس» است، وی به همراه الباجی قاید السبسی رئیس جمهوری فقید از موسسان حزب نداء تونس بود و در ستاد انتخاباتی وی که منجر به پیروزی اش در انتخابات ریاست جمهوری سال 2014 شد، فعالیت کرد، وی از مطرح ترین مهندسان و طراحان توافق السبسی با جنبش النهضه الاسلامیه و دستیابی به توافق و حکومت مشترک میان آن دو بود که خیلیها بر این باورند که این اقدام، تونس را از گردابهای خطرناک دور کرد.
القروی محبوبیت خود را مدیون شبکه تلویزیونی است که مالک آن است و با برنامههای اجتماعی و انسانی توانست در محافل فقیر تونس نفوذ کند و محبوبیت مشخصی کسب کند.
وی از طریق جمعیت خیریهای با نام «خلیل تونس» برگرفته از نام دختر متوفایش، در کارهای خیریه و کمکهای مالی به فقیران و نیازمندان تونس فعالیت داشته است و در نهایت حزبی را با نام «قلب تونس» تاسیس کرد تا بتواند از طریق آن آرای مردمی را به خود اختصاص دهد.
با این حال زمان خیلی زیادی از نامزدی وی برای انتخابات ریاست جمهوری تونس طول نکشید که حکم بازداشت وی به اتهام پولشویی از سوی دادگاه صادر و بازداشت شد که بر اساس آخرین خبری که شبکه الجزیره شامگاه جمعه بیست و دوم شهریور اعلام کرد، دادگاه تونس با آزادی نبیل القروی مخالفت کرد.
این در حالی است که تیم وکلای مدافع القروی اعلام کرده است که القروی از چهارشنبه(بیستم شهریور) در زندان خود در شهر المرناقیه دست به اعتصاب غذا زده است.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/
نظر شما