تحولات منطقه

حدود ۵۰ لژیونر ایرانی در رشته‌های غیرفوتبالی در خارج از ایران فعالیت می‌کنند؛ اتفاقی که شاید تاکنون کمتر مورد توجه قرار گرفته است.

با ۵۰ لژیونر غیرفوتبالی ایران آشنا شوید
زمان مطالعه: ۵ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از "ورزش سه"، شاید کلمه لژیونر تا چند سال قبل فقط به فوتبالیست‌هایی خلاصه می‌شد که به لیگ‌های اروپایی یا کشورهای عربی می‌رفتند و برای تیم‌های باشگاهی خارجی بازی می‌کردند. در این میان موردهای معدودی مثل حضور بهنام محمودی در سری‌آ والیبال ایتالیا هم به چشم می‌خورد که در رشته‌های غیرفوتبالی هم لژیونر شوند، اما شاید کسی فکرش را نمی‌کرد در سال ۹۸ به جایی برسیم که حتی رسیدن به یک عدد برای اعلام تعداد دقیق لژیونرهای ایران در رشته‌هایی به جز فوتبال کار سختی داشته باشیم.


از والیبال و بسکتبال که بازیکنان شناخته شده‌تری در میان علاقه‌مندان به ورزش دارند لژیونر غیرفوتبالی داریم تا رشته‌های ناشناخته‌تر مثل کبدی و حتی دارت!


در گزارشی به بررسی لژیونرهای پرتعداد رشته‌های غیرفوتبالی پرداختیم؛ گزارشی که نشان می‌دهد رشته‌های هندبال و کبدی بیشترین سهم را از لژیونرهای ورزش ایران در شرایط فعلی دارند.


والیبال؛ ۵ اروپایی، کاپیتان در چین


تعداد لژیونرهای والیبال ایران نسبت به فصل گذشته کاهش یافته و بازیکنانی همچون معنوی‌نژاد، میرزاجانپور، قائمی و کاظمی به لیگ ایران بازگشتند. با این حال امسال میلاد عبادی پور، پوریا فیاضی و سیدمحمد موسوی در پلاس لیگای لهستان،‌ امیر غفور در ترکیب قهرمان فصل گذشته ایتالیا، مرتضی شریفی در سوپرلیگ ترکیه و سعید معروف در لیگ چین به میدان خواهند رفت تا والیبال ایران با ۶ لژیونر که تقریبا همگی ملی پوش هستند، کار خود را پیش ببرد.

بسکتبال؛ فعلا ۲ نماینده در شرق آسیا


با اینکه در سال های اخیر عادت داشتیم بسکتبال ایران لژیونرهای نسبتا زیادی داشته باشد، برای لیگ پیش رو فعلا فقط بهنام یخچالی با یک تیم چینی قرارداد امضا کرده و آرون گرامی پور، بازیکن دورگه تیم ملی هم به لیگ چین تایپه رفته است. حامد حدادی که در سال های اخیر در لیگ کشورهای مختلف بازی کرده، فعلا با هیچ تیمی توافق نکرده، اما ممکن است طی روزهای آینده او بازهم لژیونر شود.


هندبال؛ حضور پرتعداد سرتاسر اروپا


هندبالیست‌های ایرانی در سال‌های اخیر خیلی خوب مسیر لژیونر شدن را یاد گرفته‌اند؛ به طوری که چند سالی است بیش از ۱۰ بازیکن ایرانی در اروپا بازی می‌کنند. سجاد استکی امسال با یک تیم فرانسوی قرارداد امضا کرده، برخلاف برادرش الله‌کرم که همچنان در لیگ رومانی توپ می‌زند. محسن باباصفری با تیم هندبال تیمیشعرا رومانی قرارداد ۲ ساله بسته و سعید حیدری راد در دیناموبخارست حضور دارد. سعید برخورداری نیز به یک تیم اسپانیایی پیوسته و پویا نوروزی نژاد هم تنها لژیونر ایرانی در بوندس لیگا به شمار می رود. شاهو نصرتی دیگر بازیکنی است که در لیگ رومانی بازی می کند. همچنین افشین صادقی و مهرداد صمصامی لژیونرهای حاضر در تیم الاهلی قطر به شمار می‌روند.


تنیس روی میز؛ برادران عالمیان در فرانسه


رشته توپی دیگری که در حال حاضر لژیونر دارد، تنیس‌روی‌میز است. نیما عالمیان در ترکیب تیم ویلنوو فرانسه به میدان رفته و نوشاد عالمیان برادر نیما هم بعد از مدتی به تیم تورینه فرانسه پیوست تا ۲ لژیونر تنیس روی میز ایران در قلب اروپا باشند.


دوومیدانی؛ دختر باد در راه صربستان


با اینکه احسان حدادی و حسن تفتیان مشهورترین ورزشکاران ایرانی در رشته دوومیدانی به شمار می روند و اکثر اردوهای خود را خارج از ایران سپری می کنند، اما با هیچ تیم باشگاهی قرارداد ندارند. در رشته دوومیدانی اخیرا فرزانه فصیحی پیشنهادی از باشگاه پارتیزان بلگراد در کشور صربستان دریافت کرده و در حال انجام امور ویزایی خود است تا به عنوان اولین لژیونر دختر دوومیدانی ایران تبدیل شود. این رکورددار دوی سرعت زنان ایران به زوی راهی صربستان خواهد شد.


دوچرخه سواری؛ سهم بالای زنان


همین امروز خبر رسید که سمیه یزدانی، ملی پوش دوچرخه_سواری ایران به تیم کنتینانتال تیکا اسپانیا پیوسته؛ اگرچه پیش از این ماندانا دهقان به عنوان اولین لژیونر دوچرخه سواری زنان ابتدا با چند تیم در قاره آسیا همکاری کرد و سپس به هلند رفت.


فراز شکری کاپیتان تیم ملی دوچرخه سواری کوهستان ایران هم که با قراردادی 2 ساله به تیم جیانت لیو پولی‌مدیکال ایتالیا پیوسته، امسال برای این تیم رکاب زد.


شطرنج؛ هر ایرانی و چند باشگاه!


بازی کردن در لیگ کشورهای دیگر برای شطرنج بازان به یک امر عادی تبدیل شده و شاید هر کدام از ملی‌پوشان ایران هر سال در چند کشور بازی کنند. سارا خادم‌الشریعه سابقه بازی در بوندس‌لیگا و لیگ چین را دارد. علیرضا فیروزجا در فرانسه بازی می‌کند و قبلا نیز سابقه بازی در ترکیه را داشته است. سیدمحمدامین طباطبایی تیم های مونیخ 1860 را در آلمان و کن را در فرانسه همراهی می‌کند.


کبدی؛ ۱۵ ایرانی در لیگ ستارگان

یکی دیگر از رشته هایی که لژیونرهای پرتعدادی دارد، کبدی است؛ اگرچه همه ۱۵ لژیونر کبدی ایران در لیگ ستارگان هند، یعنی بهترین لیگ دنیا فعالیت می کنند. ابوالفضل مقصودلو، امیرحسین محمدملکی و محسن مقصودلو، هادی اشترک و سعید غفاری، محمداسماعیل مقصودلو، ابوذر مهاجر، محمدتقی پایین محلی،‌ هادی تاجیک، محمداسماعیل نبی‌بخش، معراج شیخ‌، فاضل اتراچالی، فرهاد رحیمی، رحمان صداقت‌نیا و میلاد شیبک بازیکنانی بودند که در فصل اخیر لیگ کبدی ستارگان هند حضور داشتند. در نهایت هم شاهد حضور پررنگ لژیونرهای ایران در میان ۳ تیم برتر این مسابقات بودیم. قدرت لژیونرهای ایرانی در لیگ هند به حدی است که حتی ۳، ۴ نفر از آن ها در تیم های خود کاپیتان هستند.


دارت؛ اولین لژیونر در مالزی


شاید باورش سخت باشد که حتی در رشته دارت هم ایران لژیونر دارد. مژگان رحمانی نخستین لژیونر دارت ایران که عضویت باشگاه دوری مالزی را دارد، در مسابقات آزاد جهانی به مقام قهرمانی رسید تا شاید با این اتفاق از این پس شاهد افزایش لژیونرهای این رشته باشیم.


ووشو؛ قدرت نمایی خواهران منصوریان


در سال های اخیر خواهران منصوریان به همراه یکی، ۲ بانوی دیگر از ووشوی ایران به لیگ چین کوچ کردند. الهه، سهیلا و شهربانو مبارزه های زیادی در لیگ چین مقابل رقبای قدرتمند خود برگزار کردند و اکثرا هم به نتایج خوبی رسیدند. البته امسال محسن محمدسیفی در بخش مردان هم به لیگ چین رفت و چند مبارزه را با پیروزی پشت سر گذاشت.


لژیونرهای پارالمپیکی


در بخش پارالمپیکی ها نیز ایران دارای تعدادی لژیونر است که مطرح ترین آن ها بدون شک بهزاد زادعلی اصغر در فوتبال نابینایان به حساب می آید. این بازیکن که با درخشش خود در پارالمپیک ریو به مسی فوتبال نابینایان مشهور شده، در چند سال اخیر در تیم کایسری اسپور ترکیه بازی می کند. همچنین از دیگر لژیونرهای پارالمپیکی ایران می‌توان به ٧ ملی‌پوش بسکتبال با ویلچر اشاره کرد که در لیگ‌های اسپانیا، ترکیه، انگلستان و آلمان فعالیت می‌کنند.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.