تحولات منطقه

در همکاری مشترک نغمه محمودیان، دانشجوی دکتری مهندسی پزشکی دانشگاه حکیم سبزواری با محققان دانشگاه آلمانی Otto-von-Guericke-Universität ایده جدیدی برای پیش بینی وقوع تشنج ارایه شد.

ایده جدیدی برای پیش بینی وقوع تشنج ارائه شد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، نغمه محمودیان دانشجوی دکتری مهندسی پزشکی گرایش بیو الکتریک دانشگاه حکیم سبزواری درهمکاری خود با دانشگاه آلمانی با راهنمایی دکتر حدادنیا، استادتمام دانشگاه حکیم سبزواری راهکاری برای پیش بینی وقوع بیماری صرع پیدا کرد.

در این روش از یک مدل خطی ویژه برای پیش بینی حملات صرع بر پایه آنالیز طیف های مرتبه بالای سیگنال الکتروانسفالوگرام استفاده شده است.

ویژگی های سیگنال های مغزی دریافتی بر مبنای کراس-بایسپکترام از بیماران صرعی استخراج شده و بر مبنای یک طبقه بندی کننده SVM عمل آموزش انجام گرفته است. حساسیت این روش به بیش از ۹۸ درصد ارتقا یافته در حالی که قدرت تشخیص و پیش بینی آن به  ۹۸.۷ درصد رسیده است.

لازم به یادآوری است بیماری صرع یکی از رایج ترین بیماری های عصبی در دنیاست که در اثر اختلال در انتقال پیام سلول های مغز بوجود می آید. تا پیش از دهه ۵۰ میلادی، متخصصین حوزه اعصاب بر این باور بودند که حملات صرعی تنها کمی قبلتر، دارای نشانه های بالینی بیماری هستند.

اما امروزه مدارک و اسناد علمی نشان می دهند که حملات صرعی از چند دقیقه و حتی چند ساعت پیش از وقوع در سیگنال های مغزی قابل پدیدار شدن هستند. فرد مبتلا به این بیماری در زمانهای نامشخصی دچار تشنج شده و ممکن است آسیب های جدی به خود وارد سازد و همچنین مراقبت از این بیمار برای جامعه پزشکی و خانواده کار سختی خواهد بود. هوش مصنوعی و مهندسی پزشکی به کمک این افراد آمده است تا راهکاری برای پیش بینی وقوع بیماری صرع پیدا کند.

گفتنی است نتایج این تحقیق در مجله علمی Seizure از انتشارات Elsevier با ضریب تاثیر ۲.۸ در سال ۲۰۱۹ به چاپ رسیده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.