قدس آنلاین: امیر سرتیپ امیر حاتمی وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح امروز در جمع دانشجویان دوره سیام دانشگاه فرماندهی و ستاد(دافوس) ارتش با بیان اینکه «در دنیا کشورها قابل تقسیم به چند دسته هستند» اظهار کرد: در این تقسیم بندی گروهی کشورهای بزرگ هستند که تعیین کننده بازی و روابط هستند. گروه دیگر کشورهایی هستند که موقعیتشان به گونهای است که نمیتوانند این نوع نقش را ایفا کنند و از کشورهای بزرگ تبعیت میکنند و دیگران برای آنها تعیین میکنند که در چه محدودهای چگونه نقش ایفا کنند.
وی افزود: گروهی دیگر هستند که خواه یا ناخواه باید در وسط این بازی روابط بینالملل باشند و متناسب با موقعیت و قدرتی که دارند شرایطشان تعیین میشود؛ آنها کشورهایی هستند که دارای موقعیت راهبردی هستند و کشور ما از جمله این کشورهاست؛ ما در این شرایط هستیم، بودیم و خواهیم بود.
وزیر دفاع خاطر نشان کرد: در جنگ جهانی اول ما اعلام بی طرفی کردیم، اما نتوانستیم از موضعی که اعلام کردیم دفاع کنیم و متاسفانه کشور مورد تهاجم قرار گرفت. در جنگ جهانی دوم نیز همین کار را کردیم اما باز هم نشد و کشور از هر دو طرف مورد تهاجم قرار گرفت. میلیونها نفر از مردم عزیز ما در اثر قحطی ای که همین مهاجمین باعث شدند جان خود را از دست دادند و عزت و شرف ما لگد مال شد.
امیر حاتمی با تاکید بر اینکه زمانی که کشوری موقعیت راهبردی دارد، خواه یا ناخواه در معرض تصمیم گیری دیگران قرار میگیرد، گفت: در این شرایط اینکه یک کشور چگونه عکسالعمل نشان دهد، فقط به قدرتمند بودن آن کشور بستگی دارد؛ اگر آن کشور توان داشته باشد، میتواند از موضعی که اعلام میکند محافظت کند و اگر توان نداشته باشد نمیتواند از هیچ موضعی دفاع و مرزها و عزت خود را حفظ کند؛ ما این موضوع را در دفاع مقدس بهتر متوجه شدیم؛ در این دوران توانستیم چیزی که خواست و اراده جمهوری اسلامی و ملت و رهبری بود را به کرسی بنشانیم، چون قدرت داشتیم؛ الان هم بهخوبی متوجه میشویم که اگر قدرت نداشته باشیم، چه اتفاقی میافتاد و اگر قدرت داشته باشیم، چگونه میتوانیم عمل کنیم.
وی تصریح کرد:ما هیچ راهی نداریم جز اینکه قدرتمند باشیم؛ چراکه دارای موقعیت راهبردی هستیم و دشمنان قسم خوردهای داریم و اراده مردم ایران و جمهوری اسلامی ایران بر این است که مستقل باشیم؛ مردم در انقلاب اسلامی سه شعار استقلال آزادی و جمهوری اسلامی را سردادند؛ اگر میخواهیم این عناوین را حفظ کنیم باید قدرتمند باشیم و همانطور که رهبری فرمودند ما ناگزیریم که حتما قدرت دفاعی و تهاجمی داشته باشیم.
وزیر دفاع اضافه کرد: داشتن قدرت تهاجمی به معنای قصد ما برای تهاجم به دیگران نیست، بلکه به این معناست که اگر میخواهیم موضع امروز جمهوری اسلامی ایران که حفظ امنیت و ثبات است را حفظ کنیم و میخواهیم کسی به ما تهاجم نکند، این کار با التماس به آنها شدنی نیست؛ او باید بداند اگر تصمیم گرفت پاسخی محکم و قاطع میگیرد؛ اگر این تفهیم شد، صلح و امنیت حفظ میشود و اگر تفهیم نشد، ولو اینکه سوء تفاهم اتفاق بیفتد، اتفاقی میافتد که در ابتدای دوران دفاع مقدس افتاد؛ صدام ملعون که الان در صفحه روزگار نیست این اشتباه را مرتکب شد و گفت که امروز جمهوری اسلامی نوپاست، و وضعیت ارتش مشخص است و سپاه نیز درحال تاسیس است، پس میشود الان به این کشور تهاجم کرد و هشت سال این همه خسارت به مردم ما و خودش و منطقه وارد کرد. اگر او آن روز متوجه میشد که اگر تهاجم بکند، نتیجه اش شکست است حتما این تصمیم را نمیگرفت و یک جو عقل را داشت.
امیر حاتمی اشاره به سرعت پیشرفت علمی و فرهنگی و سیاسی و اقتصادی در دنیا، اظهار کرد: دنیا هر لحظه در حال پیشرفت است و کشوری میتواند امروز دارای قدرت بازدارندگی باشد اما سه ماه بعد این قدرت را نداشته باشد؛ به چیزی دسترسی پیدا میکند که میتواند بر این قدرت بازدارندگی فائق بیاید و آن روز به هیچ کسی رحم نمیکند
وی خاطر نشان کرد: ما در دفاع مقدس دیدیم که هرکاری میتوانستند، انجام دادند؛ امروز هم میبینیم که وقتی میگویند فشار حداکثری یعنی هرکاری که بتوانیم علیه شما انجام میدهیم و اگر کاری نمیکنیم چون نمیتوانیم یا میترسیم؛ اگر انجام دهیم، پاسخ شما برای ما گران است.
وزیر دفاع افزود: دشمنان اگر امروز بتوانند جلوی آب و هوا و هرچیز دیگر را بگیرند همچنان که جلوی غذا و دارو و تجهیزات پزشکی را میگیرند، میگیرند؛ فشار حداکثری یعنی اینکه جلوی همه چیز را تا جایی که بتوانند میگیرند، به لطف الهی در همین فضا بخش های مختلف کشور کار خود را انجام میدهند از جمله جاهایی که به خوبی کار خود را انجام میدهند، نیروهای مسلح هستند.
امیر حاتمی در ادامه با بیان اینکه «نیروهای مسلح دو پایه مهم دارد؛ یکی نیروی انسانی و دیگری تسلیحات و تجهیزاتی است که باید در اختیار نیروهای مسلح باشد»، اظهار کرد: در جریان مقابله تروریست ها دیدیم که از هرجای دنیا که میتوانستند، همه چیز را در اختیار آنها گذاشتند، پول را عده ای تامین کردند و سلاح و تجهیزات پیشرفته را کشورهای دیگر تامین کردند؛ در مقابل چنین تهدیدات و تهدیدات دیگر حتما نیازمند تجهیزات و تسلیحات متناسبی هستیم. چون دشمن اهمیت آن را میداند از روز اول انقلاب اسلامی اولین جایی که تحریم شده، حوزه دفاعی و نظامی است؛ آنها حداقل ها را در اختیار ما نگذاشتهاند.
وی با اشاره به برنامهریزی های انجام شده برای حفظ و ارتقای توان دفاعی کشور گفت: در این حوزه برنامه های مفصلی را با یک تحلیل دقیق که ممکن است با چه نوع تهدیداتی در آینده مواجه شویم و برای همه آنها باید آماده شویم، با همت بلند و بلند پروازی طراحی کرده ایم.
وزیر دفاع با اشاره به برنامه ریزی انجام شده برای ارتقای توان موشکی کشور خاطر نشان کرد: در حوزه موشکی که امروز یک مولفه بسیار مهم و بازدارنده برای ماست به لطف کارهای خوبی انجام داده بودیم و برای ادامه آن کارهایی را برنامه ریزی کردیم که همچنان بتوانیم قدرت بازدارندگی را داشته باشیم؛ پیشرفتهای خوبی در موشکی کرده بودیم و به برد مورد نیاز خود رسیده بودیم و باید روی دقت، قدرت انفجاری و مانورپذیری و سرعت کار بیشتری میکردیم؛ چراکه میبینیم دشمن سلاح و تجهیزات بسیار زیادی را وارد منطقه میکند تا قدرت بازدارندگی را از ما بگیرد، باید کارهایی میکردیم که بر اینها فائق میآمدیم.
امیر حاتمی با بیان اینکه «امروز که دو سال از این برنامه ریزی ها گذشته و به لطف خدا اغلب برنامههایمان محقق شده است»، تاکید کرد: امروز همه موشک هایی که در اختیار داریم، نقطه زن هستند؛ به لطف الهی امروز موشک از اینجا شلیک می شود و دوهزار کیلومتر آنطرف تر درست وسط مربع هدف تعیین شده برخورد میکند.
نظر شما