تحولات منطقه

معاون برنامه ریزی و توسعه شهرداری مشهد گفت: مشهد از جهت ارتباط جغرافیایی با شهرهای فارسی زبان و از طرفی وجود آرامگاه فردوسی و شاهنامه می‌تواند قطب مناسبی برای ارتباط با کشورهای فارسی‌زبان باشد.

نقش چشمگیر «شاهنامه فردوسی» در تقویت دیپلماسی عمومی مشهد
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی شهرداری مشهد، شهریار آل‌شیخ در آیین اختتامیه نخستین دوره آموزش مربیان و آغاز طرح آموزش مفاهیم شاهنامه در مدارس ابتدایی مشهد در پژوهش‌سرای فرهنگ و ادب پارسی ثابت، با بیان اینکه ایران، تاجیکستان و افغانستان سه کشور فارسی زبان در دنیا محسوب می‌شوند و پیمانی با عنوان پیمان کشورهای فارسی‌زبان به نام "آیتا" بین آن‌ها بسته شده است، ادامه داد: متاسفانه چند سالی است که این سازمان بدون متولی رها شده و اقدام خاصی برای آن شکل نگرفته است. لذا از نهاد رسمی دیپلماسی خود که متولی این قضیه بوده است، درخواست کردیم تولی و تصدی این قضیه را به مشهد محول کنند و خوشبختانه این توافق صورت گرفته و دفتر آیتا را در مشهد راه‌اندازی و مرکزیت پیمان این سه کشور را نیز در قالب برنامه فارسی‌زبانان دنبال خواهیم کرد.

وی مشهد را شهری با پیشینه ادبیاتی دانست و اظهار کرد: مساله دیپلماسی عمومی در شهر مشهد به‌خاطر اینکه مهم‌ترین شهر در محدوده فارسی‌زبانان دنیا است، بسیار اهمیت دارد و این موضوع می‌تواند در توسعه روابط و ارتقاء تعاملات ما مؤثر باشد.

آل شیخ با بیان اینکه مشهد از جهت ارتباط جغرافیایی با شهرهای فارسی زبان و از طرفی وجود آرامگاه فردوسی و شاهنامه می‌تواند قطب مناسبی برای ارتباط با کشورهای فارسی‌زبان باشد، تصریح کرد: ما برنامه داریم با ۱۴ شهر مهم فارسی زبان تعامل برقرار کنیم که همه به‌نوعی جزو خراسان بزرگ محسوب می‌شوند و در فاصله شعاعی مشخصی از مشهد قرار دارند.

وی از برگزاری نمایشگاه فرهنگی با موضوع شاهانامه فردوسی به مناسبت روز ثبت جهانی طوس در بهارسال ۹۹ خبر داد و یادآور شد: امیدواریم بتوانیم در سال جدید گام‌ موثری در راستای ثبت جهانی طوس برداریم تا بتوانیم شاهنامه را از این انزوا خارج و در معرض دید جهانی به قرار دهیم.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.