به گزارش خبرنگار بین الملل قدس آنلاین؛ روز سه شنبه هزاران شهروند عراقی با حضور در خیابانهای بغداد پایتخت عراق پیکرهای شهدای تجاوز هوایی اخیر آمریکا به پایگاههای الحشد الشعبی را تشییع کردند.
بر اساس گزارش المیادین، شرکت کنندگان در تشییع پیکر این شهدا، در منطقه منتهی به محل سفارت آمریکا، اقدام به برپایی چادر کردند.
آنها ضمن اعلام برپایی تحصن باز برابر سفارت آمریکا خواهان بسته شدن آن و اخراج نیروهای آمریکایی از این کشور شدند.
خیل عظیم جمعیت حاضر در مراسم تشییع پیکر شهدا در حالی که پرچمهای عراق و الحشد الشعبی را در دست داشتند، از منطقه الجنادریه به سمت مقر سفارت آمریکا حرکت کردند.
شرکت کنندگان دراین مراسم پلاکاردهایی را در دست داشتند که در آن حمله تروریستی آمریکا را محکوم کردند و خواستار حفظ حاکمیت عراق شدند.
تظاهرکنندگان همچنین هشدار دادند، اگر اعضای پارلمان عراق خروج نیروهای آمریکایی از کشورشان را تصویب نکنند، ملت عراق دیگر اجازه ورود آنها را به پارلمان نخواهند داد.
معترضان بر روی یکی از دروازههای سفارت آمریکا در بغداد نوشتهاند «این سفارتخانه به فرمان ملت تعطیل است».
تجاوز هوایی آمریکا و شهادت دست کم ۲۸ نفر
شامگاه یکشنبه ۲۹ دسامبر (۸ دی ماه) بود که آمریکا از حمله به مواضع «کتائب حزب الله» ( گردانهای حزب الله عراق) از شاخههای سازمان الحشد الشعبی در شهرستان «القائم» در استان الانبار در منطقه مرزی با سوریه خبر داد.
در پی این حمله با شهادت دستکم ۲۸ نفر از نیروهای الحشد الشعبی از جمله یکی از فرماندهان آن و دو معاون وی و معاون منابع فرمانده تیپ ۴۵ و مجروح شدن ۵۱ نفر دیگر همراه بود.
مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا و مارک اسپر وزیر دفاع این کشور بعد از این حمله متجاوزانه به پایگاه های نظامی حشدالشعبی، تلاش کردند این اقدام را یک واکنش دفاعی به حمله موشکی هفته گذشته به یک پایگاه نظامی عراق که منجر به کشته شدن یک پیمانکار آمریکایی شد قلمداد و جنایت اخیر را اینگونه توجیه کنند.
اتهام زنی مجدد آمریکا به ایران
شامگاه جمعه(۶ دی) یک پایگاه نظامی آمریکا در استان «کرکوک» عراق با ۱۱ فروند موشک کاتیوشا هدف قرار گرفت و بر اثر این حمله موشکی، یک پیمانکار آمریکایی، که برای وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون) کار میکرد، کشته و چند تن دیگر نیز زخمی شدند. در پی این حمله بود که نشریه آمریکایی نیوزویک به نقل از مقامات اطلاعاتی آمریکا، شبه نظامیان تحت حمایت ایران را عامل این حمله معرفی کرد و پمپئو وزیر خارجه آمریکا با مخاطب قرار دادند ایران اعلام کرد که "ما باید از این فرصت استفاده کنیم تا به رهبران ایران یادآوری نمائیم که به هرگونه حمله از جانب آنها یا عناصر وابسته به آنها با هر هویتی داشته باشند و به آمریکاییها، متحدین ما یا منافع ما آسیب برساند، با قاطعیت پاسخ داده میشود."
وی ادامه داد: "ایران باید به حاکمیت همسایگان خود احترام بگذارد و بلافاصله از کمک دهی و فراهم کردن پشتیبانی مرگبار برای طرف سوم درعراق و سراسر منطقه، جلوگیری کند".
پمپئو با بیان این جملات که "ما نمیایستیم تا جمهوری اسلامی ایران مردان و زنان آمریکایی به خطر بیاندازد"، تأکید کرد: "در صورتی که شرکای آمریکا یا نیروهای آمریکایی در عراق هدف قرار بگیرند این کشور، ایران را مسئول قلمداد خواهد کرد."
اتهام زنی وزیر خارجه آمریکا به ایران در حالی رخ می دهد که آمریکاییها تاکنون هیچ سندی مبنی بر دخالت ایران در حمله هفته گذشته به پایگاه نظامی عراق ارائه کرده اند.
عادل عبدالمهدی نخست وزیر دولت پیش برد امور عراق در این باره گفت: ائتلاف بینالمللی هیچ گونه ادلهای درخصوص دست داشتن گروهی مشخص در حمله به مقرهای این ائتلاف در عراق ارائه نکرده است.
حضور رهبران الحشد الشعبی و مقامات سیاسی در جمع تظاهراتکنندگان
در مراسم تشییع پیکر شهدا و تحصن مقابل سفارت آمریکا در بغداد، شماری از مقامات سیاسی و رهبران الحشد الشعبی نظیر «هادی العامری» رئیس سازمان بدر، «قیس الخزعلی» رهبر عصائب اهل الحق، «فالح الفیاض» رئیس سازمان الحشد الشعبی و ابومهدی المهندس معاون فالح الفیاض و «حسن سالم» نماینده پارلمان عراق نیز حضور داشتند. مردم، مسئولان و شخصیتهای مختلف عراقی این اقدام آمریکا در نقض حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق را محکوم کردند.
بر اساس تصاویر منتشر شده از سوی رسانههای محلی، تعدادی از مردم خشمگین، از برخی دیوارهای سفارت بالا رفته و با در دست داشتن، پرچم سازمان الحشد الشعبی، حمایت خود از این سازمان را اعلام کردند. معترضان همچنین پرچم آمریکا و رژیم صهیونیستی را در حاشیه این اعتراض به آتش کشیدند.
در حالی که پیش از این رسانههای محلی از خروج سفیر آمریکا و کارکنان سفارت این کشور از محل کار خود در سفارت آمریکا خبر داده بودند و شبکه سعودی العربیه نیز روز گذشته مدعی شد که «متیو تولر» سفیر آمریکا در عراق، بغداد را به مقصد نامعلومی ترک کرده است، شبکه الحره آمریکا به نقل از یک منبع آگاه در سفارت آمریکا گفت که این خبر صحت ندارد و سفیر در تعطیلات به سر میبرد اما سایر کارمندان و دیپلماتها همچنان در داخل سفارتخانه حضور دارند. وزیر کشور، وزیر دفاع و شماری از نمایندگان پارلمان عراق نیز برای آرامکردن معترضان در محل سفارت آمریکا در بغداد حاضر شدند.
درخواست نمایندگان پارلمان عراق برای خروج نیروهای آمریکایی
گروههای تشکیل دهندۀ محور مقاومت در عراق، کارزاری را با هدف پایان یافتن قرار همکاری میان کشورشان و آمریکا به راه انداخته و خواهان خروج نیروهای نظامی آمریکا هستند.
واشنگتن به موجب توافق همکاری با بغداد پیش از این بیش از پنج هزار نیروی نظامی را در عراق مستقر کرده است.
از سوی دیگر گفته میشود که کارزار دیگری با همین هدف همزمان در منطقه سبز امنیتی در جریان است. به گزارش خبرگزاری فرانسه بیش از یکصد نماینده پارلمان عراق پیشتر با امضای نامهای خواستار خروج نیروهای خارجی از کشورشان شدهاند و انتظار دارند که این طرح به زودی در دستور کار پارلمان قرار گیرد.
دولت عراق نیز دوشنبه شب، یک روز پس از حملات هوایی آمریکا به پایگاههای شبه نظامیان حشد شعبی که بخشی از نیروهای امنیتی و نظامی این کشور را تشکیل میدهند تهدید کرد که با توجه به تحولات صورت گرفته ممکن است در روابط خود با ایالات متحده تجدید نظر کند.
اعلام سه روز عزای عمومی و تاکید حشدالشعبی بر گرفتن انتقام
طی ۲۴ ساعت گذشته تظاهراتهای گستردهای در محکومیت جنایت اخیر آمریکاییها علیه حشد شعبی، در عراق برگزار شده است.در تازه ترین اقدام در این رابطه «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر دولت پیشبرد امور، در پی بمباران مقرهای الحشدالشعبی توسط آمریکا که طی آن دستکم ۲۸ نفر به شهادت رسیدند، سه روز عزای عمومی اعلام کرد.
فرماندهان حشد شعبی تأکید کردهاند که انتقام جنایت واشنگتن علیه مقاومت عراق را خواهند گرفت. «محمد محیی» سخنگوی گردانهای حزبالله عراق در گفتوگو با پایگاه خبری «بغداد الیوم» درباره نشست فوقالعاده رهبران این گردانها برای بررسی نحوه پاسخگویی به نیروهای آمریکایی پس از بمباران مواضع الحشد الشعبی در الانبار، تصریح کرد: در این نشست سازوکار برای پاسخ مناسب به نیروهای آمریکایی پس از حمله به مقرهای الحشد الشعبی در القائم و بازنگری در توافق امنیتی امضاء شده میان عراق و ایالات متحده آمریکا بررسی شد.
وی افزود: موضع گردانهای حزبالله درباره این تجاوز شفاف است. باید پاسخی مناسب و در سطحی مطلوب به این تجاوز داده شود. حمله یکشنبه شب آمریکا، وقیحانه و نقض آشکار حاکمیت عراق به شمار میرود.
انتهای پیام/
نظر شما