تحولات لبنان و فلسطین

نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: بیانیه شورای امنیت درباره محکومیت حمله به سفارت آمریکا در عراق، به حمله متعاقب آن از سوی آمریکا به فرودگاه بغداد که منجر به شهادت سردار سلیمانی شد، اشاره نکرده و با واقعیت مطابقت نداشت.

چرا روسیه و چین مانع از محکومیت حمله به سفارت آمریکا در عراق در شورای امنیت شدند؟

قدس آنلاین؛ به نقل از خبرگزاری «نووستی»، "واسیلی نبنزیا" نماینده دائم روسیه در سازمان ملل توضیح داد که روسیه و چین مانع از تصویب بیانیه شورای امنیت درباره محکومیت حمله به سفارت آمریکا در عراق شدند، برای اینکه این سند حمله متعاقب طرف آمریکایی به حومه فرودگاه بغداد که منجر به کشته شدن (شهادت) سردار "قاسم سلیمانی" یکی از فرماندهان ارشد نظامی ایران شد، را در نظر نگرفته بود.

این دیپلمات تاکید کرد، بیانیه پیشهادی ایالات متحده به شورای امنیت درباره حوادث رخ داده در عراق، واقعیتهای تغییر یافته در این رابطه را در نظر نگرفته است.

پیش از این، دیپلمات‌های آمریکایی روسیه و چین را متهم کردند که مانع تصویب سندی در محکوم کردن حمله به سفارت آمریکا در بغداد شده‌اند.

واسیلی نبنزیا یادآور شد که فدراسیون روسیه همواره حملات به هر یک از سفارتخانه‌های خارجی را محکوم می‌کند ، ولی این بار شرایط و اتفاقات رخ داده متفاوت بود.

وی شب گذشته بعد از نشست شورای امنیت به خبرنگاران گفت: «ما حمله به سفارت آمریکا را به شدت محکوم کردیم. بیانیه شورای امنیت در این باره تقریباً آماده شده و درباره آن توافق کرده بودیم، وقتی حمله موشکی آمریکا به محوطه فرودگاه بغداد در تاریخ ۳ ژانویه (۱۳ دی ماه) صورت گرفت، نادیده گرفتن این اقدام طرف آمریکایی غیرممکن است.»

نماینده روسیه همچنین یادآور شد که شورای امنیت سازمان ملل افزایش تنش بین ایالات متحده و جمهوری اسلامی ایران را بررسی نکرده و بعید است که بیانیه‌ای در مورد ترور ژنرال "قاسم سلیمانی" توسط آمریکا تهیه شود.

نبنزیا افزود: «ما خصوصاً امروز درباره این موضوع بحث نکردیم. و شما به خوبی درک می‌کنید که چشم انداز تصویب چنین بیانیه‌ای صفر است، چرا که دیدگاه‌ها در باره این حادثه متفاوت است.»

پیش از این "جاناتان آلن" معاون نماینده دائم انگلیس در سازمان ملل گفته بود که شورای امنیت قصد ندارد جلسه‌ای درباره اوضاع خاورمیانه در رابطه با ترور قاسم سلیمانی تشکیل دهد.

این در حالی است که "آنتونیو گوترش" دبیرکل سازمان ملل اظهاراتی در این باره داشت و پس از ترور ژنرال قاسم سلیمانی و توقف اجرای تمامی تعهدات ایران در چارچوب برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، به خبرنگاران گفت: «متاسفانه سال جدید میلادی با ناآرامی و تنش آغاز شده است. رویاروییهای ژئوپلیتیکی در قرن حاضر به حداکثر حد خود رسیده است.»

گوترش بدون آنکه هیچ اشاره‌ای به نام ایران یا ایالات متحده کند، در عین حال تأکید کرد: «بی ثباتی در جهان در حال افزایش است و حتی خلع سلاح هسته‌ای را نیز دیگر می توان به خودی خود بدیعی دانست.»

دبیرکل سازمان ملل تاکید کرد که وی آخرین تشدید تنش‌ها در عرصه روابط بین الملل را با دقت دنبال کرده و با رهبران کشورهای جهان در تماس است.  

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.