تحولات لبنان و فلسطین

به دنبال هک شدن تلفن همراه مدیرعامل آمازون از راه واتس‌اپ و اتهام به ولیعهد عربستان در این رابطه، سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد استفاده از واتس‌اپ به دلیل ناامن بودن، برای مقامات ارشد این سازمان از ژوئن ۲۰۱۹ ممنوع شده است.

ممنوعیت استفاده از "واتس‌اپ" برای مقامات سازمان ملل از ۷ ماه پیش

قدس آنلاین؛ یک روز بعد از متهم شدن عربستان در رابطه با موضوع هک کردن تلفن مدیرعامل شرکت آمازون، سخنگوی سازمان ملل اعلام کرد که مقامات این سازمان از ژوئن ۲۰۱۹ (تیرماه) از نرم‌افزار "واتس‌اپ" برای ارتباط و تماس استفاده نمی‌کنند.

به گزارش رویترز، دلیل این امر "ایمن نبودن مکانیسم پشتیبانی" این نرم‌افزار عنوان شده است.

کارشناسان سازمان ملل در روزهای اخیر گفتند که گوشی تلفن همراه جف بزوس، مدیرعامل شرکت "آمازون" و مالک روزنامه "واشینگتن پست"، در سال ۲۰۱۸ توسط عربستان هک شده است.

گاوین دو بکر، مشاور امنیتی جف بزوس، میلیاردر آمریکایی هم در یادداشتی که در وبسایت "دیلی بیست" منتشر شد، فاش ساخت که پس از یک سری تحقیقات به این نتیجه رسیده است که سعودی‌ها تلفن دستی مدیرعامل آمازون را هک کرده‌اند.

اتهام دخالت ولیعهد عربستان

مقامات عربستان تا کنون درباره اظهارات دو بکر، واکنش نشان نداده‌اند.

از سوی دیگر، کارشناسان مستقل سازمان ملل گفتند اطلاعاتی در مورد "دخالت احتمالی" محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان، در حمله سایبری به آقای بزوس در سال ۲۰۱۸ در اختیار دارند.

این مقامات از آمریکا و سایر مقامات خواستند تا هر چه سریع‌تر، تحقیقاتی بر اساس داده‌ها و مشاوره‌های موسسه FTI انجام شود. این موسسه مشاوره که در واشنگتن مستقر است، در گزارشی ادعا کرد که گوشی آیفون آقای بزوس توسط یک فایل ویدئویی مخرب و از یک حساب کاربری در واتس‌اپ مورد هدف قرار گرفته و هک شده است.

اتهام هک تلفن آقای بزوس توسط ولیعهد عربستان به موضوع قتل یک روزنامه نگار منتقد دولت عربستان باز می‌گردد. جمال خاشقجی، از منتقدان سرسخت محمد بن‌سلمان، ولیعهد عربستان بود که با روزنامه "واشینگتن پست" همکاری می‌کرد. او اکتبر ۲۰۱۸ در کنسولگری عربستان در استانبول به‌ قتل رسید. شواهد حاکی از آن است که این قتل به‌ دستور محمد بن‌سلمان صورت گرفته است.

احتمال می‌رود اقدام "احتمالی" عربستان سعودی در هک تلفن مدیرعامل آمازون و مالک روزنامه واشینگتن پست نیز در رابطه با افشاگری‌های قتل خاشقجی صورت گرفته باشد.

رئیس و موسس آمازون و ولیعهد عربستان همدیگر را در یک میهمانی در سانتا مونیکا در آمریکا ملاقات و شماره تلفن خود را که متصل به اپلیکیشن واتس‌اپ بود، رد و بدل می‌کنند و این شروع ماجرایی می‌شود که "اشپیگل آنلاین" مفصل به آن پرداخته است.

آیا دبیرکل سازمان ملل از واتس‌اپ استفاده می‌کند؟

فرحان حق، سخنگوی دبیرکل سازمان ملل، در پاسخ به این سئوال که آیا آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل، برای تماس با ولیعهد عربستان یا دیگر رهبران جهان از واتس‌اپ استفاده کرده است، گفت: «به مقامات ارشد سازمان ملل دستور داده شده تا از این نرم‌افزار استفاده نکنند، چراکه این نرم‌افزار مکانیسم مطمئن پشتیبانی ندارد.»

آقای حق در ادامه پاسخ خود، اضافه کرد: «بنابراین خیر، اعتقاد ندارم که دبیرکل از آن استفاده می‌کند.»

بخشنامه عدم استفاده از واتس‌اپ در ژوئن سال گذشته به مقامات سازمان ملل داده شد.

میزان امینت در واتس‌اپ

رویترز پاسخ مسئولان واتس‌اپ به پرسشی درباره "ناامن بودن مکانیسم پشتیبانی" را هم منتشر کرد و نوشت که " واتس‌اپ تامین امنیت بیش از یک و نیم میلیارد کاربر" این نرم‌افزار را بر عهده دارد.

کارل ووگ، مدیر ارتباطات واتس‌اپ گفت: «هر پیام خصوصی بعد از رمزگذاری نهایی ارسال می‌شود و به این ترتیب خوانش محتوای اطلاعات ممکن نیست. فن‌آوری رمزگذاری این نرم‌افزار با استفاده از سیگنال، توسعه داده شده است که بسیار مورد توجه کارشناسان امنیتی قرار گرفته و بهترین وسیله برای کاربران در همه کشورهاست.»

در همین حال اودد وانونو، یکی از پژوهشگران موسسه‌ای در تل آویو که کارش یافتن نواقص و معایب برنامه‌های پیام رسانی است، به رویترز گفت که واتس‌اپ "موضوع امنیت داده‌ها و اطلاعات را در مقایسه با دیگران بسیار جدی می‌گیرد".

این پژوهشگر در عین حال گفت: «هر برنامه نقاط ضعفی هم دارد که می‌توان به شکلی از آنها استفاده کرد.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.