قدس آنلاین؛ به نقل از سایت عربی ۲۱، عامی روحکس کارشناس نظامی رژیم اسرائیل در مجله علوم نظامی "اسرائیل دیفنس" نوشت: یک شرکت تولید کننده تسلیحات اسرائیل برای عربستان تجهیزات نظامی به ویژه موشک های ضد زره تامین خواهد کرد که موشک هایی پیشرفته است که اسرائیل با آن برتری خود در بین کشورهای منطقه را حفظ می کند.
او افزود: براساس گزارش های خارجی، عربستان تمایل فراوانی برای داشتن موشک های پیشرفته ضد زره دارد و شرکت تسلیحاتی پیشگام رافائل اسرائیل موشک های اسپایک را تولید می کند. این شرکتی است که این موشک ها را از طریق شرکت های شریک خود در قاره اروپا برای عربستان تامین خواهد کرد.
روحکس گفت: گرمی رو به افزایش روابط عربستان و اسرائیل ممکن است به ورود صنایع نظامی اسرائیل به بازارهای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس با بستن قراردادهای تسلیحاتی کمک کند.
روحکس به نقل از گزارش مجله Tacticalreport نوشت: عربستان به دنبال شرکت هایی است که این کشور را به موشک مجهز کنند. در سال ۲۰۱۷ میلادی، موشک های خود از نوع " TOW " را برای عربستان تامین کردند و امروز این شرکت رافائل است که ادوات جنگی جدیدی را در سایه افزایش روابط بین ریاض و تل آویو تامین خواهد کرد. از نظر رافائل، این قرارداد یک فرصت طلایی برای ورود به بازارهای کشورهای عرب حوزه خلیج فارس است.
روحکس نوشت: شرکت رافائل می تواند از طریق شرکت اروپایی Eurospike که به عنوان واسطه عمل می کند، وارد بازارهای عربستان شود یا از طریق یکی از شرکت های زیرمجموعه خودش در جزایر ویرجین آمریکا که آن را در سالهای اخیر برای صادرات سلاح تاسیس کرد. این درحالی است که بازار واردات سلاح کشورهای عرب حوزه خلیج فارس به طور اساسی متکی به صنایع نظامی آمریکا و اروپا است که این نوع موشک های پیشرفته را تولید می کنند.
او افزود: در صورت صدور مجوزهای لازم برای بستن این قرارداد بین شرکت اسرائیلی و عربستان، پیش بینی می شود که آمریکایی ها موانع بیشتری بر سر راه امضای آن ایجاد کند و در نهایت امر نیز اسرائیل تمایل زیادی ندارد که این موشک ها را در دست کسی دیگری به جز ارتش خود ببیند؛ با وجود اینکه احتمال وقوع جنگی بین اسرائیل و عربستان در دوره آینده بسیار بالا نیست.
این کارشناس نظامی رژیم اسرائیل در پایان نوشت: "شاید آن چیزی که بستن شده این قرارداد تسلیحاتی را تسریع ببخشد، مدت اعتبار موشک های اسپایک بین یک یا دو دهه است؛ به ویژه که تهدید ایران باعث نزدیکی بین ریاض و تل آویو می شود و این امر ممکن است وزارت جنگ اسرائیل را بر آن دارد که در بستن این قرارداد تسریع به خرج دهد تا با دیگر شرکت های جهانی برای ورود به قراردادهای تسلیحاتی با کشورهای عرب حوزه خلیج فارس رقابت کند".
انتهای پیام/
نظر شما