قدس آنلاین؛ به نقل از رویترز، در حالی که اخبار مربوط به شیوع گسترده ویروس کرونا و تأثیر مخرب آن بر اقتصاد جهانی موجب ترس و نگرانی شدید سرمایه گذاران شده است، بازار بورس وال استریت بزرگترین آشفتگی و نوسان یکروزه در تاریخ خود را پشتسر گذاشت.
روز دوشنبه بازارهای مالی شاهد نوسانات بیسابقهای بود، بهنحوی که ارزش شاخص اساندپی ۵۰۰ بورس آمریکا با افت ۱۲درصدی بدترین افت خود از دوشنبه سیاه در سه دهه قبل را به ثبت رساند. این آشفتگیها و نوسانات پس از آن رخ داد که چند بانک مرکزی مهم جهان در اقدامی هماهنگ مبادرت به کاهش نرخ بهره کردند، اما این اقدامات نهتنها موجب برطرف شدن نگرانی سرمایه گذاران نشد، بلکه حس وحشت بیشتری را در بازارها بهدنبال داشت.
بازارهای آسیایی که بهفاصله چند ساعت پس از اتمام روز آشفته بورس وال استریت، روز جدید خود را آغاز کردند بهپیروی از افت شاخصها در آن سوی جهان شاهد افت ارزش سهام بودند.
شاخص گسترده اماسسیآی آسیا اقیانوسیه در خارج از ژاپن امروز شاهد افت نیمدرصدی بود. شاخص نیکی ژاپن هم امروز افت ۰.۰۶درصدی را تجربه کرد و شاخص بورس کاسپی کره جنوبی افت ۲.۱۶درصدی را پشتسر گذاشت.
روز دوشنبه ارزش شاخص اساندپی۵۰۰ شاهد افت حدوداً ۲.۶۹ تریلیون دلاری بود و سومین افت ارزش بزرگ تاریخ خود را به ثبت رساند. طی ۱۸ روز گذشته ارزش این شاخص مهم بورس آمریکا ۸.۲۸ تریلیون دلار کاهش یافته است.
فدرال رزرو آمریکا دو روز پیش در یک نشست اضطراری و با هدف کمک به اقتصاد بحرانزده این کشور اقدام به کاهش نرخ بهره کرد و نرخ بهره را به حدود صفر رساند. بانکهای مرکزی چند کشور دیگر جهان نیز در اقدامی هماهنگ به اتخاذ سیاستهای پولی انبساطی و کاهش نرخ بهره پرداختند. اما این اقدام موجب دامن زدن به این نگرانی میان سرمایه گذاران شد که بانکهای مرکزی تمام ابزارهای پولی در اختیار خود برای سامان بخشیدن به اوضاع آشفته اقتصاد جهانی را بهکار گرفته و اصطلاحاً دست خود را خالی کردهاند و در صورت تشدید بیشتر بحران کار دیگری از آنها ساخته نخواهد بود.
انتهای پیام/
نظر شما