به گزارش قدس آنلاین،علی رسولیان در دومین نشست اعضای کمیته معیشتی خراسان رضوی افزود: چندی قبل در ستاد تدبیر خراسان رضوی تشکیل کمیته معیشتی با بهرهگیری از کمک نهادهای خدمت رسان از جمله شهرداری، سپاه امام رضا(ع)، آستان قدس رضوی، کمیته امداد امام خمینی (ره) مصوب شد تا بتواند کمکها را ساماندهی و بستههای معیشتی را برای اختصاص به خانوادههای آسیب دیده از کرونا تهیه و توزیع کند.
وی اضافه کرد: بر این اساس آنچه بیش از همه مورد نیاز این کمیته به شمار میرفت تشکیل بانک اطلاعاتی مشخصی بود که از موازی کاری نهادهای حمایتی در شناسایی افراد نیازمند و تکرار اسامی جلوگیری کرده و کمکها را به نیازمندان واقعی برساند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: با تشکیل این بانک جامع اطلاعاتی، هر نهاد یا مجموعهای که بخواهد بستههای معیشتی تهیه و بین نیازمندان توزیع کند به کمیته معیشتی در نحوه تامین و توزیع آن اعلام خواهد کرد تا این کمکها در مسیر مشخصی ارایه شود.
رسولیان افزود: سامانهای تحت عنوان "خیر و احسان" از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی برای ثبت اطلاعات افرادی که تحت پوشش هیچ نهاد حاکمیتی یا حمایتی نیستند راهاندازی شده و در اختیار نهادهای عضو کمیته معیشتی استان و نهادهای خیریه و نیکوکاری قرار گرفته است تا افراد نیازمند مورد نظر خود را در آن ثبت کنند.
وی اظهار کرد: این سامانه توسط کمیته امداد امام خمینی (ره) پایش و اسامی نهایی که جز نیازمندان واقعی برای دریافت بستههای معیشتی هستند استخراج شده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: اسامی این افراد در قالب بانک جامع اطلاعاتی افراد نیازمند در خراسان رضوی سازماندهی و کمکها، ارزش ریالی بستههای معیشتی و چگونگی توزیع آن درج میشود.
رسولیان افزود: شمارهای برای ارسال پیامک از سوی کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی اعلام میشود تا افراد نیازمند یا کسانی که خانوادههای نیازمندی را میشناسند با تماس با این شماره بتوانند از کمکهای معیشتی بهرهمند شوند.
وی با اشاره به فعالیت حدود چهار هزار مسجد در خراسان رضوی گفت: مساجد نیز آمادگی لازم برای شناسایی افراد نیازمند دریافت بستههای معیشتی را دارند به نحوی که مردم میتوانند با مراجعه به مساجد افراد نیازمند را معرفی کنند.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: براساس مصوبه کارگروه تنظیم بازار استان، بخشی از کالاهای طرح تنظیم بازار این منطقه از جمله برنج و شکر به کمیته معیشتی استان برای تهیه بستههای معیشتی ویژه نیازمندان اختصاص مییابد و نهادهایی از جمله آستان قدس رضوی، شهرداری، سپاه امام رضا(ع) و اصناف آن را تامین مالی خواهند کرد.
رسولیان افزود: تاکنون آستان قدس رضوی، سپاه، شهرداری، کمیته امداد و اتاق اصناف مشهد نیز نسبت به تامین این گونه بستهها اعلام آمادگی کرده اند و در مجموع نهادها و سازمانهای خراسان رضوی تهیه ۳۰۰ هزار بسته را تقبل کرده اند که تاکنون ۸۰ هزار بسته توسط نهادهای مزبور بین خانوادههای نیازمند توزیع شده که ارزش ریالی هر بسته به طور میانگین دو میلیون و ۵۰۰ هزار ریال است.
وی ادامه داد: تاکنون مصوبه اختصاص هزار و ۵۰۰ تن برنج و ۵۰۰ تن شکر برای تهیه بستههای معیشتی استان از ستاد تنظیم بازار گرفته شده است تا بتوان آنها را رایگان در اختیار افراد نیازمند قرار داد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: برای تامین روغن، ماکارونی، رب گوجه فرنگی، حبوبات و سایر اقلام بسته معیشتی مورد نظر کمیتهای با حضور مدیران صنعت،معدن و تجارت، گمرک و چند واحد صنعتی بزرگ استان تشکیل میشود تا بتوان این اقلام را از طریق آنها تهیه کرد.
رسولیان با اشاره به وجود ۱۲ هزار تن برنج و ۶۹ هزار تن شکر در انبارهای خراسان رضوی افزود: این استان به لحاظ ذخایر کالاهای اساسی وضعیت بسیار مناسبی دارد و هیچ مشکلی در تامین اقلام طرح تنظیم بازار در ماه رمضان نیست ضمن این که در تلاش هستیم برخی از اقلام بستههای معیشتی را از محل طرح تنظیم بازار تهیه کنیم.
وی از همه افراد و نهادهایی که در پویش سلامت شرکت و نسبت به کمک به مردم شریف و نیازمند استان اقدام نموده اند تشکر و درخواست کرد هر گونه کمک و بازگشایی حساب با هماهنگی کمیته امداد باشد تا افراد بیشتری از کمک خیرین بهرهمند شوند.
منبع: استانداری خراسان رضوی
نظر شما