قدس آنلاین: حجتالاسلام حسن روحانی صبح امروز (یکشنبه) در جلسه ستاد مقابله با کرونا اظهار کرد: وزارت بهداشت اعلام کرد که پروتکلهای اعلام شده به مردم، ۸۳ درصد مراعات شده است و در برخی شهرستانها ۹۲ درصد مورد مراعات بوده است. البته میزان مراعات در تهران یک مقدار کمتر بوده است. این نشانه همکاری مردم با مسئولان بهداشتی و سلامت جامعه است. از همه آنهایی که به احسان و نیکوکاری مشغول هستند تشکر میکنم.
وی ادامه داد: نام خداوند و شفای اصلی به دست اوست و همه در ثانیه و کمتر از ثانیه تغییر خواهد کرد. امیدوار هستیم دعا، تضرع، توسل و توجه مردم مفید واقع شود و مورد قبول حق قرار گیرد و زحماتی که پزشکان و پرستاران ما کشیدند، سریعتر به نهایت رسیده و ما به نقطه مطلوبی برسیم که زندگی برای مردم سهلتر و راحت تر شود.
رئیس جمهور گفت: اولاً میخواهم از مردم بزرگوار به خاطر همکاری و همراهی شأن تشکر کنم. امروز وزارت بهداشت و درمان در جلسه اعلام کرد که پروتکلهایی که به مردم و صنوف اعلام شده، به طور متوسط در کشور حدود ۸۳ درصد مراعات شده و در بعضی شهرستانها تا ۹۲ درصد و در برخی از شهرها حدود ۸۰ درصد مورد مراعات قرار گرفته است.
روحانی افزود: البته تهران که شهر بزرگی است، رعایت این پروتکلها مقداری کمتر بوده است؛ اما این درصدها، دال بر همکاری مردم با مسئولین بهداشتی و توجه مردم به سلامت جامعه بوده و این برای ما بسیار مهم است.
روحانی عنوان کرد: در کنار این باید از کسانی که به احسان و نیکوکاری در مساجد مشغول هستند، تشکر کنم. از حسینیهها، مساجد سراسر کشور، علما، روحانیون، طلاب و خیرین، نیروهای بسیج، نیروهای مسلح تشکر میکنم که همه پای کار آمدند و بستههای حمایتی برای مردم فراهم میکنند و این کار بسیار زیبا است.
وی اضافه کرد: این اقدام صرف نظر از این که این موضوع است که بسته حمایتی داده شده، چند درصد از مشکل آن خانواده را حل میکند. فضای معنوی این کار، از کمک مادی مهمتر است.
رئیس جمهور بیان کرد: فضای معنوی این اقدام این است که مردم ما به فکر یکدیگر هستند و همدیگر را فراموش نمیکنند و در روزهای سختی انفاق، نیکوکاری و احسان خود را انجام میدهند. این برای ما بسیار مهم است.
روحانی تصریح کرد: در طول این مدت حدود یک ماه و نیم، در مورد کاری که باید انجام شود تصمیم گیری شد، کادر درمان ما الحق و الانصاف با تمام وجود و توان به صحنه آمدند و کار بزرگ و فداکاری بزرگ انجام دادند و انجام میدهند.
وی ادامه داد: در آماری که در جلسه امروز ارائه شد، عدد مراجعه کننده به بیمارستانها در طول شبانه روز گذشته در سطح کشور بسیار پایین و چند صد عدد بوده است، مثلاً ۳۳۰ نفر مراجعه برای بستری شدن در بیمارستان بوده است که عددش پایینتر از روزها و هفتههای قبل است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: این عدد نشان دهنده همکاری مردم و تلاش کادر پزشکی است که ما را به این نقطه مطلوب نسبی تا به امروز رسانده. منتهی این با نقطه مطلوب موردنظر ما فاصله دارد و باید کار شود تا به آن نقطه برسیم.
رئیس جمهور افزود: خیلی از دانشگاهها و مراکز علمی بزرگ در جهان همانند مؤسسات ما تلاش میکنند. ما دلمان میخواهد بشر هر چه زودتر به این واکسن برسد و ان شاءالله به هر حال نیز به آن خواهد رسید؛ اما اینکه کِی هست، برای ما روشن نیست. برای درمان هم ۱۳۰ مرکز برای تولید داروی این بیماری تلاش میکنند و این دارو ممکن است کشف شود.
روحانی با تاکید بر اینکه ما باید خودمان را برای شرایط بد آماده کنیم، تصریح کرد: این به این معنی است که باید با بدبینی نگاه کنیم و بگوییم این شرایط ممکن است تا تابستان هم ادامه داشته باشد و در مقطعی کم شود و اوج بگیرد.
وی ادامه داد: در دو بخش باید بسیار حواسمان جمع شود. یکی بخش تجهیزات و نیروی انسانی درمانگر است. یعنی نیروی انسانی باید به اندازه کافی باشد. مرخصی رفته باشد و روحیه کافی نیز داشته باشد. همچنین تجهیزات ما باید به اندازه کافی تولید شده باشد. کیتهای آزمایشگاهی باید به اندازه کافی تولید شده و اگر سی تی اسکن لازم است باید اندازه کافی تولید شده باشد.
مدارس در مناطق کم خطر بازگشایی میشود
به گزارش مهر، روحانی در مورد مصوبات جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز گفت: امروز در جلسه ما یکی از مسائلی که مطرح شد، گشایش در امر آموزش در مدارس بود. یعنی در مناطقی که کم خطر و یا سفید هستند برای یک مدت دیگر که ۲۰ اردیبهشت پیشنهاد شد، با حفظ پروتکلهای به بهداشتی مدارس بازگشایی شود و یک ماه هم آموزش ادامه پیدا کند و سپس امتحانات برگزار شود.
وی ادامه داد: من یک مقدار کمی نگران بودم که آیا این طرح به خوبی اجرا میشود یا خیر؟ اولاً ما زمان اجرای این طرح را به تأخیر انداختیم یعنی از ۲۰ اردیبهشت به ۲۷ اردیبهشت موکول میکنیم. وزارت بهداشت، وزارت کشور باید با آموزش و پرورش باز هم در این زمینه مطالعه کنند، صدا و سیما هم کمک کند تا دلهرهای برای مردم ایجاد نشود و پروتکلها کاملاً مراعات شود.
رئیسجمهور تاکید کرد: البته کار خوبی است که آموزش ما شروع به کار کند اما در عین حال باید پروتکلهای بهداشتی به دقت مورد مراعات دقیق قرار بگیرد.
رئیس جمهور بیان کرد: در مقاطعی نگران دوقطبی بودن جامعه بودم که الحمدلله صورت نگرفت. زمانی نگران دو قطبی دین و علم بودیم که کسی بگوید علم می گوید اینجا نروید و کسی مدعی شود دین می گوید بروید. البته قاعدتاً دینی که ما می شناسیم این است که وحی و عقل در کنار هم هستند. علما، مراجع و بزرگان ما فوری به صحنه آمدند و اجازه ندادند این دو قطبی ایجاد شود.
روحانی افزود: زمانی که ما بازگشایی ها را شروع کردیم، نزدیک بود یک دو قطبی دیگر شکل بگیرد، دوقطبی بین جان و مال یعنی یکی میگوید جان مقدم است و دیگری بگوید نان لازم است. الحمدالله این دو قطبی هم صورت نگرفت و همه فهمیدند که هم باید جان را حفظ کنیم و هم باید نان را آماده کنیم، نمی شود که مردم گرسنه باشند.
رئیسجمهور تاکید کرد: یکی از رهبران کشورها که چند روز پیش با او صحبت میکردم، میگفت من اصلا نگران کرونا نیستم، در کرونا یک عده فوت کردند و یک عده هم بعدا فوت میکنند من نگران فقر مردم هستم زیرا مردم روزانه چند برابر کرونا بر اثر فقر و گرسنگی میمیرند.
وی تصریح کرد: امروز وزارت بهداشت، وزارت کشور و همه ارگانهای ما ازجمله نیروهای مسلح و تمام مردم و تمام جناحهای سیاسی هیچکدام نگذاشتند یک دوقطبی صورت بگیرد. این یکی از موفقیتهای کشور ماست. شما ببینید در آمریکا چه دوقطبی صورت گرفته است، یک دوقطبی عجیب و غریب. این دو قطبیها در کشور ما صورت نگرفت و همه کارها به خوبی و حساب شده انجام گرفت.
روحانی گفت: کرونا تنها مسئله بهداشت و جان و سلامت انسان نیست بلکه یک ماجرایی است که کل عالم را تغییر داده است و این واقعاً یکی از عجایب خلقت است که یک موجود ریز و پنهان می تواند همه چیز را دگرگون کند. در پساکرونا سیاست با پیش از کرونا نیست و حتما تغییر میکند، تجارت دنیا در پساکرونا مثل پیش از کرونا نیست، سرمایه گذاری در پساکرونا مثل قبل از کرونا نیست و همه آن تغییر میکند.
رئیسجمهور تصریح کرد: شما امروز میبینید در دنیایی که ادعا میکردند تنها راه زندگی ایجاد اتحادیههای بزرگ منطقهای و جهانی است، امروز به سمت ملی گرایی رفته اند و اتحادیهها را رها میکنند. بندهای اتحادیه ها در حال شل شدن است. حتی دو کشوری که در ظاهر با هم دوست هستند، ماسک را از هم میقاپند. هیچ کشوری وقتی به ماسک نیاز داشت به کشور دیگر نداد. هیچ کشوی تا وقتی نیاز داشت ونتیلاتور و تخت بیمارستانی به کشور دیگری نداد.
روحانی افزود: اتحادیه اروپا که کنار هم بودند، هرکدام به فکر هم بودند. ملی گرایی تقویت و اتحادیهها تضعیف شدند و سیاستهای جهانی به طور آشکار زیر سوال رفتند. اگر روزی بود که تحریم آمریکا با زبان نرم محکوم میشد، امروز با زبان قاطع در سراسر دنیا محکوم میشود که یک کار غیرانسانی غلطی است که در این شرایط انجام می شود.
وی ادامه داد: اینکه من از وزارت کشور خواستم بر روی سرمایه گذاری های زودبازده تمرکز کنند، زیرا این نوع سرمایه گذاری ها امروز به درد ما میخورد. یک چیزهایی قبل از کرونا مشتری داشت اما امروز چیزهای دیگری مشتری دارد. رنگ و بوی صادرات و تولید عوض شده است. ما امروز باید خودمان را برای این شرایط آماده کنیم.
رئیسجمهور گفت: امروز در کشور ما یک حرکت بسیار خوبی آغاز شده است. من باید از همه بنگاههای تولیدی، کارگران، صنعتگران و کارآفرینان تشکر کنم. امروز در فضای مجازی یک کار عظیم انجام میگیرد. این کرونا هزار گرفتاری برای ما درست کرده است اما از طرفی دولت الکترونیک ما را تقویت کرده است. ما باید دولت را سریعاً الکترونیک کنیم چراکه آموزشها در دنیا تغییر میکند و جایگاه فضای مجازی عوض میشود و ارتباطات مردم شکل دیگری به خود میگیرد.
روحانی تصریح کرد: ما باید برای شرایط پساکرونا خود را آماده کنیم که آن جهان با جهان امروز فرق میکند.
وی افزود: عدالت در درمان مردم در کرونا یکی از مسائلی بود که در جلسه امورز مطرح شد. من با واسطهای چیزی را شنیدم که یک پزشکی در همین نیویورک برای اینکه تست کرونا بدهد در یک صف طولانی ۴، ۵ ساعته مانده است تا از او تست بگیرند و شش روز هم طول کشید تا پاسخ این تست را بدهند. ببینید با چه وضعیتی در دنیا مواجه بودند.
رئیسجمهور اظهار کرد: امروز ما نیبت به درمان یک بیمار نگاه نمیکنیم که این ایرانی است یا غیرایرانی، ما نگاه نمیکنیم که او مذهبش چه است و برای کدام قبیله است. همه را یکسان میبینیم و حتی اتباع خارجی را طور رایگان معالجه میکنیم. در آمریکا بین سیاه و سفید و بین بومی و غیربومی فرق میگذارند.
وی افزود: این عدالت و شرایطی که ما در کشور داریم نشانگر اخلاق و جایگاه ایمان و انسانیت است. این احسانی که در ماه رمضان انجام میگیرد و همه به فکر یکدیگر هستند به خاطر آن ایمان و معنویت ماه مبارک رمضان است. ما به همان نقطهای میرسیم که از اول انقلاب میگفتیم «نه شرقی نه غربی» یعنی روز گرفتاری نه شرق داد ما میرسد و نه غرب. به ما گفتند اقتصاد مقاومتی و امروز میبینیم اقتصاد مقاومتی به درد ما میخورد، به ما گفتند در بحرانها طوری روی پای خود بایستید که تکانهها شما را مضطرب نکند و شما میبینید که امروز این شوکها و تکانهها ما را مضطرب نکرده است.
روحانی تاکید کرد: این کرونا از یک دیدگاه به ما نشان میدهد که ما یک راه صحیح را انتخاب کردیم، به خودمان اعتماد کردیم و روی پای خودمان ایستادهایم. امروز آثار این را مشاهده میکنیم.
انتهای پیام/
نظر شما