تحولات لبنان و فلسطین

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: استان ما در دفاع مقدس یکی از استان‌های اثرگذار، صاحب سبک و با اقتدار بوده و بیش از ۱۷ یگان و ساختار مستقل اثرگذار داشته است.

خراسان رضوی از استان‌های صاحب سبک در دفاع مقدس است

به گزارش قدس آنلاین، سردار حسینعلی یوسفعلی‌زاده امروز،  ۱ خرداد ماه، در ستاد گرامیداشت سالروز آزادسازی خرمشهر که در سالن شهید باهنر استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: برنامه‌ای را از سال ۹۸ در دستور کار قرار دادیم که تدوین دانشنامه دفاع مقدس با هدف نقش خراسان در دفاع مقدس است.  چهار گروه علمی روی این موضوع کار می‌کنند که شامل بخش نظامی و عملیات‌ها، گروه شهدا، فرهنگی و سیاسی اجتماعی است.

وی افزود: اساتید دانشگاه و فعالان این عرصه کارنامه خراسان در دفاع مقدس را در قالب دانشنامه تدوین می‌کنند. بیش از ۱۰۰ پرونده علمی و مقاله آماده درج در دانشنامه بوده که تاکنون تهیه شده و پیگیر بودیم اولین جلد از دانشنامه را در سوم خرداد رونمایی کنیم که اجازه خواستند تا تعداد بیشتری را آماده و در فرصت مناسب رونمایی کنند. ما قصد داریم نقش یگان‌های خراسان در عملیات‌های دفاع مقدس را تبیین کنیم تا در کارنامه و تاریخ خراسان بماند، لازمه‌اش همکاری دقیق و عالمانه است.

یوسفعلی‌زاده با بیان اینکه آزادسازی خرمشهر رویداد بزرگ تاریخ‌ساز و ماندگاری بوده و هست، عنوان کرد: ایران اسلامی می‌تواند سال‌ها و قرن‌ها به این نقطه درخشان افتخار کند. برای اولین بار بعد از ۲۰۰ سال ایران گرفتار نبرد تحمیلی و جنگ ناخواسته‌ای شد که در این جنگ دشمنان تحمیلگر به هیچ یک از خواسته‌های خود نرسیدند و این ملت و نظام ایران بود که سربلند از این آزمون بیرون آمد. امیدواریم از طریق زنده نگه داشتن نام و یاد شهیدان در فضیلت آنها شریک باشیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: برای گرامیداشت چهلمین سال دفاع مقدس ابلاغیه‌ای از سوی ستاد کل نیروهای مسلح و از طریق شبکه دولت صادر شده بود که واصل و در استان بومی شد و در اختیار همه دستگاه‌ها قرار گرفت. برای سوم خرداد نیز بخشنامه جداگانه‌ای صادر شد که بومی شده و در اختیار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: مرکز ثقل این دستورالعمل‌ها این است که به دلیل ورود به چهلمین سال این حادثه و رویداد و با تکیه بر فرهنگ اسلامی و آداب و سنن ایرانی که عدد ۴۰ جایگاه ویژه‌ای دارد، برای گرامیداشت چهلمین سال که سال کمال و نقطه اوج این رویداد است، باید کار ویژه و مهمی صورت گیرد، نه مثل هر سال، بلکه کاری بزرگ، مهم و حرکتی درخشان‌تر صورت گیرد.

گرامیداشت سوم خرداد با تکیه بر فضای مجازی و رسانه برگزار می‌شود

یوسفعلی‌زاده بیان کرد: امسال محدودیت‌های ناشی از فاصله‌گذاری‌های اجتماعی را داریم، بنابراین برنامه‌های جمعی و تجمعی گرامیداشت سوم خرداد را حذف کردیم، صبحگاه مشترک برنامه‌های اجتماعی مانند سایر تجمعات برگزار نمی‌شود، اما جریان جامعه، اداره امور جامعه و پیشرفت کارها تعطیل نیست، بنابراین گرامیداشت را مدل دیگری با تکیه بر فضای مجازی، رسانه و تبلیغات تبیینی و آموزشی دنبال می‌کنیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی خاطرنشان کرد: برای پیگیری دستورالعمل گرامیداشت چهلمین سال دفاع مقدس، ستاد دیگری را داخل اداره کل حفظ  آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس که دبیرخانه است، تشکیل دادیم. دبیرخانه کار جدی را از یک ماه پیش آغاز کرده، ارتباط با تمام دستگاه‌ها برقرار شده و بیش از ۲۰ دستگاه اداری استان برنامه‌های پیشنهادی خود را که داخل دستگاه قابل اجراست، تدوین و به ما منعکس کردند، تعداد دیگری از دستگاه‌ها نیز در حال تدوین هستند. همه دستگاه‌ها باید تلاش کنند برنامه اختصاصی خود را بر اساس دستورالعمل ابلاغی تنظیم نمایند.

وی با اشاره به اینکه ابلاغیه دیگری داده شده که در آن ۴۲ هفته از سوم خرداد تا پایان سال مورد تاکید قرار گرفته و در این ۴۲ هفته مناسبت‌هایی وجود دارد، تصریح کرد: چهلمین سال دفاع مقدس مانند شعار سال باید در همه حرکت‌ها نمود پیدا کند. هفته قوه قضاییه، جهاد کشاورزی، روزهای مهم و هر مناسبت در سطح استان قابل برگزاری است. یکی از مضمون‌ها و محتواهای قابل پیگیری این است که نقش آن دستگاه، سازمان و حرکت در دفاع مقدس مورد توجه قرار می‌گیرد.

یوسف‌علی‌زاده اضافه کرد: برنامه‌ها دریافت شده و با استفاده از پیشنهادات ۲۰ دستگاه و نظارت اداره کل، برنامه‌هایی را آماده کردیم. برنامه‌های پیشنهادی ما ۶۷ عنوان برنامه است، این برنامه‌ها در اختیار همه اعضا قرار گرفته است. درخواست ما این است که دستگاه‌ها در خلال سال از عناوین و برنامه‌هایی که در راستای کار آنها بوده و برنامه‌های اثرگذار قابل اجرایی است، برداشت کنند.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی افزود: در شهرستان‌ها بنا بود که ستاد تشکیل شود، تاکنون ۱۵ تا ۱۶ شهرستان ستاد محلی را تشکیل دادند، باید تاکید شود که فرمانداران ستاد شهرستانی را تشکیل دهند، هر دستگاهی نیز ستاد داخلی تشکیل دهد، برنامه‌های اختصاصی خود را به اضافه بسته پیشنهادی ما مرور کند و هر تعداد که قابل اجرا بوده، استفاده شود. درخواست کردیم دو مقطع گزارش از اقدامات چهلمین سال دفاع مقدس جمع‌آوری شود، یک مقطع پس از هفته دفاع مقدس یعنی نیمه اول سال و دوم پایان اسفند ماه بوده که ترکیب آنها گزارش استان به عنوان چهلمین سال دفاع مقدس است.

خراسان در دفاع مقدس یکی از استان‌های اثرگذار و صاحب سبک بوده است

وی بیان کرد: امیدوارم با سلسله اقدامات در حال انجام و حمایت‌های خوب استاندار، معاون استاندار و فرمانداران بتوانیم گرامیداشت چهلمین سال دفاع مقدس را به خوبی در استان رقم بزنیم. خراسان در دفاع مقدس یکی از استان‌های اثرگذار، صاحب سبک و با اقتدار بوده و بیش از ۱۷ یگان و ساختار مستقل اثرگذار داشته است. ما شرقی‌ترین نقطه کشور بودیم، اما از برخی استان‌های درگیر در جنگ، شهید بیشتری دادیم و رزمنده بیشتری داشتیم. خراسان با این ویژگی باید در چهلمین سال دفاع مقدس به خود ببالد و گرامی بدارد.

یوسفعلی‌زاده خاطرنشان کرد: سال گذشته شورای هماهنگی حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس را در استان داشتیم که درخواست داریم امسال جلسات شورای هماهنگی را با جلسات ستاد چهلمین سال دفاع مقدس ادغام کنیم. در قالب شورای هماهنگی هفت کمیته ملی ابلاغ شده که در استان شکل گرفته، درخواست داریم آن کمیته‌ها در راستای پیگیری ماموریت چهلمین سال دفاع مقدس و ماموریت‌های اداره کل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس فعال شود تا پشتوانه ستاد در طول سال باشد. می‌توانیم روزهای پایانی خرداد جلسه مشترکی با شهرستان‌ها به صورت ویدیوکنفرانس و گزارشی از شهرستان‌ها داشته باشیم.

۶۶ عنوان برنامه برای گرامیداشت چهلمین سال دفاع مقدس

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در خصوص ۶۶ عنوان برنامه برای گرامیداشت چهلمین سال دفاع مقدس، گفت: از جمله این برنامه‌ها تشکیل و فعال‌سازی ستاد گرامیداشت بوده که انجام شده و ادامه خواهیم داد. کمک به اطلاع‌رسانی، محتوا و تولیدات دفاع مقدس با انتشار آگهی، بیاینه و پیام با استفاده از دی‌وی‌دی‌ها، فضاسازی شهری و تبلغیات محیطی با کمک شهرداری‌ها و دستگاه‌های دیگر و نامگذاری اماکن و معابر شهری که تاکنون نامگذاری نشدند به نام شهیدان از دیگر برنامه‌ها است.

وی ادامه داد: در حوزه دانشنامه و اسناد دفاع مقدس از دستگاه‌ها درخواست داریم تا در جمع‌آوری و دسته‌بندی اسناد دفاع مقدس و ایثارگران دستگاه مربوطه خود کمک کنند. ما به شدت در معرض از دست دادن این عزیزان هستیم، بنابراین باید هنوز که حضور دارند، اسناد، مدارک و اطلاعات آنها را جمع‌آوری کنیم. هر دستگاهی این عملیات را برای ۱۰ ایثارگر حوزه خود انجام دهد.  ۱۰۰ جلد کتاب در خصوص دفاع مقدس با همت هر دستگاه یک کتاب نیز تهیه شود، مخصوصا اینکه با کنگره ۱۸ هزار شهید نیز قابل همپوشانی است و این کتاب‌ها می‌تواند در زمره آثار کنگره قرار بگیرد.

یوسفعلی‌زاده اضافه کرد: برنامه‌های حوزه ادبیات دفاع مقدس نیز شامل کمک به راه‌اندازی خانه‌های دفاع مقدس و ایجاد بخش ویژه کتاب‌های دفاع مقدس در کتاب‌خانه‌های عمومی، تهیه فیلم مستند کوتاه در حوزه دفاع، مقاومت و شهدا، هر دستگاه یک مورد، است. چند جشنواره باید در استان برگزار و در جشنواره‌هایی چون تئاتر سنگر و جشنواره ملی فانوس شرکت کنیم که درخواست همراهی داریم. در حوزه فضای مجازی برنامه‌های متعددی همچون همکاری در تهیه موشن‌گرافی برای معرفی شخصیت‌ها و وقایع مهم استان در دفاع مقدس برای بارگزاری در فضای مجازی و مشارکت در انتشار ۱۰۰ فیلم کوتاه چند دقیقه‌ای از مراسم‌های شب خاطره در فضای مجازی است.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی بیان کرد: همکاری در برگزاری مراسم سراسری نکوداشت پیشکسوتان جهاد و مقاومت ویژه شهرستان‌ها از دیگر برنامه‌ها بوده که سال گذشته از ۱۰۰ هزار نفر تجلیل شد، اما امسال برای یک میلیون نفر پیش‌بینی شده است. اجرای برنامه طرح معینه برای برخی پدران و مادران شهدا انجام می‌شود که زندگی سختی دارند، این کار از سال گذشته شروع شده، روزانه به آنها سرکشی و حوائج‌شان برطرف می‌شود. امسال باید با جدیت بیشتری این برنامه را دنبال کنیم.

وی با اشاره به اینکه از سال گذشته با اوامر استاندار و مساعدت شورای شهر و شهرداری، کار احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس بعد از تعطیلی یک ساله دوباره آغاز شده و با جدیت جریان دارد، تصریح کرد: اولین ساختمان مرکز فرهنگی تحت عنوان مرکز اسناد و کتابخانه تخصصی بوده، بهره‌برداری را شروع می‌کنیم، اما معطل افتتاح رسمی می‌مانیم. اولین ساختمان حدود سه هزار متر بنا دارد و ساختمان دوم نیز حدود سه هزار متر بوده و بیش از ۵۰ درصد پیشرفت داشته است.

یوسف‌علی‌زاده خاطرنشان کرد: کار احداث مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس هم‌عرض تلاش‌های فرهنگی، اجرایی و ستادی در حال انجام است. این مطالبه جامعه ایثارگری بود که جریان پیدا کرده و حمایت، استمرار و پشتیبانی می‌طلبد تا کار را پیگیری کنیم.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی گفت: تعدادی از یادمان‌های شهدای گمنام سطح استان فاقد یادمان و بنای فاخر هستند که دون شان شهیدان و همت مردم استان و مسئولان است. از ۱۰۵ یادمان،  ۵۲ یادمان نیمه‌تمام بوده و شروع نشده که ۳۱ مورد آن شروع نشده و ۲۱ مورد ناتمام است،  ۵۴ یادمان نیز تکمیل شده است. برخی یادمان‌ها مانند یادمانی که در گلبهار ساخته شده، بسیار فاخر هستند و در مقیاس ملی رتبه آورده‌اند.

وی افزود: تاکنون بیش از سه میلیارد تومان برای یادمان شهدای گمنام هزینه عمرانی شده است. درخواست دارم برای این موضوع تصمیمی عاجل گرفته شود تا زمان را از دست ندهیم و امسال این کار بزرگ را هم به اتمام برسانیم.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.