به گزارش قدس آنلاین، آستان قدس رضوی نیز با توجه به اهمیت تحولات سرزمین فلسطین که مهد ادیان توحیدی بزرگ تاریخ و محل تلاقی تمدنهاست و همچنین از اولویتهای اصلی جهان اسلام بشمار میرود، در طرح توسعه حرم مطهر رضوی تصمیم میگیرد نمادها و نشانههایی از قدس مقدس را در حرم تجلی دهد.
از همین رو در طرح جامع توسعه حرم مطهر رضوی در دهه ۶۰ ساخت صحنی با عنوان «قدس» در دستور کار آستان قدس قرار میگیرد که در سال ۱۳۷۰ ساخت کالبدی آن به اتمام رسیده ودر سال ۱۳۷۳ نیز کار کاشی کاری و تزئینات آن تمام میشود.
همچنین به یادبود بیتالمقدس که قبله نخست جهان اسلام بشمار می رود نمادی از «قبه الصخره» که یکی از قدیمیترین و مهمترین آثار معماری اسلامی پس از مسجدالاقصی در بیتالمقدس است در این صحن ساخته میشود.
این نماد یک هشتم ابعاد واقعی «قبه الصخره» به نیت هشتمین امام شیعیان(ع) است. همچنین ۱۴ غرفه در قسمت شمالی و ۱۴ غرفه نیز در قسمت جنوبی به نیت ۱۴ معصوم(ع) ساخته شد که بالای هر یک از غرفهها نام ائمه معصومین(ع) ذکر شده است.
این صحن چهارایوانی است. ایوان شمالی صحن به نام ایوان معراج نامگذاری شده و پشت ایوان مقصوره مسجد گوهرشاد قرار دارد. ایوان شرقی، متصل به رواق امام خمینی (قدس سره) است، ایوان غربی صحن که ورودی آن از بست شیخ بهایی است، «باب الانبیاء» نامگذاری شده است، ایوان جنوبی نیز که به آن ایوان قبله میگویند، مشابه ایوان مقصوره در مسجد گوهرشاد بنا شده، عمق آن ۱۵ متر، عرض ۱۲ متر و ارتفاع آن ۱۶ متر است. این ایوان دارای محرابی با ازاره و دور سنگ است. کتیبهای به خطوط ثلث و کوفی و رنگ طلایی و دربردارنده سوره نور از تزئینات این ایوان است. دیگر تزئینات ایوان شامل کاشی معرق، رسمیبندی، معرق آجر و مقرنس است.
منبع: آستان نیوز
انتهای پیام /
نظر شما