تحولات منطقه

نویسنده و پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: کتاب «منشور برادری» شامل گزیده‌هایی است از پیام منسوب به امام مهربانی‌ها، حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) خطاب به عبدالعظیم حسنی، پیرامون ارزنده‌ ترین توصیه‌های اخلاقی و اجتماعی که می‌تواند موجب وحدت و برادری در بین مسلمانان شود.

مهم‌ترین توصیه‌های اخلاقی امام رضا(ع) خطاب به عبدالعظیم حسنی در کتاب «منشور برادری»
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی جان سکندری پژوهشگر بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی  با اشاره به پانزدهم ماه شوال، سالروز وفات حضرت عبدالعظیم حسنی(ع) اظهار کرد: جامعه انسانی همواره نیازمند تذکر و موعظه بوده از این رو شایسته است مروری بر پیام اخلاق مدار امام رضا(ع) به عبدالعظیم حسنی داشته باشیم.
وی ادامه داد: از آسیب‌ها و خطرهایی که جامعه اسلامی ما را تهدید می‌کند، اهمیت ندادن به اخلاق اسلامی و آموزه‌های دینی است. از این رو ضروری به نظر می‌رسد محتوای پیام را که دربرگیرنده تذکرات عمیق اخلاقی است، به عنوان منشور برادری در هفت محور بررسی و تحلیل کنیم.
نویسنده کتاب «منشور برادری در پیام منسوب به امام رضا(ع)» ادامه داد: این اثر شامل گزیده‌هایی از پیام منسوب به امام مهربانی‌ها؛ حضرت امام علی بن موسی الرضا(ع) خطاب به عبد العظیم حسنی است که در آن مهم‌ترین توصیه‌های اخلاقی و اجتماعی مورد نیاز جامعه مطرح شده است.
وی تصریح کرد: این پیام از مهم‌ترین، زیباترین و کاربردی ترین توصیه‌های اخلاقی و اجتماعی است و می‌تواند به عنوان عامل وحدت و برادری میان مسلمانان مطرح شود و محتوای این پیام منطبق بر آیات قرآن کریم و تفسیری برآن است و می‌تواند راهنمای دقیق برای کسانی باشد که حرکت در راه معصومین(ع) را در پیش چشم خود قرار داده‌اند و به اعتلای اسلام و برپایی مجدد تمدن عظیم و الهی می‌اندیشند.
سکندری افزود: امام رضا(ع) در پیامشان خطاب به عبدالعظیم حسنی، باید و نبایدهای شهروندان آرمان شهر را بیان کرده تا بدین گونه پیروانش را به سعادت دنیوی و اخروی رهنمون سازد و از وسوسه‌های شیطان در امان نگه دارد. این پیام در واقع ویژگی‌های آرمان شهر رضوی را بیان می‌کند، هم چنین در هر یک از فصل‌ها به تفسیر و تبین مفاد این پیام براساس آیات قرآن پرداخته شده است.
وی بیان کرد: جامعه آرمانی در نگاه اسلام به ویژه در آرمان شهر رضوی، جامعه‌ای برخوردار از معنویت، صداقت، رفاقت، نوع دوستی و حاکمیت ارزش‌های اسلامی است. محتوای پیام امام رضا(ع) در ۷ محور با عنوان‌های «سلام گفتن»، «دوری از شیطان»، «راست گویی»، «امانت داری»، «خاموشی و سکوت»، «دوری از ستیزه در سخن»، «دوستی»، «حفظ وحدت» و «فرجام بی اخلاقی» به بحث گذاشته شده است تا در پرتوی آن چگونگی ایجاد و استحکام برادری در بین مسلمانان در نظام جمهوری اسلامی ایران که در حقیقت منشور برادری است، معنا پیدا کند.
این نویسنده عنوان کرد: براساس این پیام مردم برای زنده کردن فرهنگ اسلامی و ترویج راست‌گویی باید امانت داری، گام ننهادن در راه شیطان و دوری جستن از اختلاف و تفرقه را سر لوحه کار خود قرار دهند که در این زمینه نگاه روشنفکرانه عموم مردم به این پیام وحدت بخش ضروری به نظر می‌رسد.

منبع: آستان نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.