به گزارش قدس آنلاین محمد جواد آذری جهرمی در جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در گزارش به نمایندگان از فعالیتهای این وزارت خانهگفت: برنامه صلح آمیز فضایی با تکیه بر توان پرتابگران وزارت دفاع در حال پیگیری است و اخیرا ظرفیتهای نیروی هوا و فضا سپاه نیز به ظرفیتهای عملی کشور اضافه شده است.
وی افزود: وزارت ارتباطات در دو حوزه و دو محور تولیدی فعالیت دارد که شامل شبکه ملی اطلاعات و برنامه صلح آمیز فضایی است.
وی توضیح داد: در برنامه فضایی تعداد ماهوارههای جمهوری اسلامی ساخت داخل در حرکتی بسیار عظیم تا سال ۹۲ سه مورد، تا سال ۹۶ ، ۷ مورد و تا پایان سال ۹۸ ، ۱۵ مورد بود که این میزان تا پایان سال ۹۹ به ۱۸ ماهواره تولید داخل میرسد.
وزیر ارتباطات افزود: مطابق برنامه پنج ساله، درصد پیشرفت تولید ماهواره ۸۲ درصد بوده است که در سال ۹۸ با همه مشکلات، دولت یازدهم بودجه حوزه فضایی را دو برابر کرد برنامه صلح آمیز فضایی با تکیه بر توان پرتابگران وزارت دفاع در حال پیگیری است و اخیرا ظرفیتهای نیروی هوا و فضای سپاه نیز به ظرفیتهای عملی کشور اضافه شده است.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با ابراز امیدواری نسبت به این که با همدلی برادرانه و تعامل دولت و مجلس بتواند گام موثری برای حل مشکلات مردم بردارند، گفت: رسم است که در ابتدای هر دوره مجلس وزرا گزارشی به نمایندگان ارائه کنند بر همین اساس شب گذشته نامه از طریق اتوماسیون مجلس برای نمایندگان ارسال شد که در سامانه مجلس هم قابل دسترسی است تا دقایق دیگر گزارش ما روی گوشی تلفنهای همراه نمایندگان هم قابل دسترسی است. در این گزارش وضعیت انطباق شرایط فعلی با اسناد بالادستی به ویژه برنامه ششم ذکر شده است که یک نسخه را هم به آقای قالیباف میدهم.
آذری جهرمی با اشاره به اقدامات وزارت ارتباطات در حوزه شبکه ملی اطلاعات گفت: شبکه ملی اطلاعات در سال ۸۴ مطرح و در سال ۸۶ تصویب شد از آن زمان در حال پیگیری است که اولین گام آن هم استقرار شبکه ارتباط مناسب بوده است تلاش های خوبی از سال ۸۶ تا ۹۲ صورت گرفته و از آن به بعد هم رشد این حوزه قابل توجه تر است. مجموعه ظرفیتهای شبکه ملی اطلاعات از سال ۹۲ تاکنون به ۱۸ هزار مگابیت رسیده امروز نسل سوم و چهارم تلفن همراه تحت پوشش تمام شهرهای کشور است و برای دسترسی روستایی هم برنامهای داریم البته که ظرفیت اتصال روستاها به شبکه ملی اطلاعات ۸۹ درصد و تحت پوشش خدمات نسل سوم و چهارم تلفن همراه هستند.
به گفته وی در سال ۹۲، ۳۰۰ هزار شهروند تحت پوشش شبکه تلفن همراه بودند که این میزان اکنون به ۷۰ میلیون شهروند رسیده است علیرغم همه تحریمها و فشارها به شبکه ملی اطلاعات، وزارت ارتباطات تلاش حداکثری را انجام داد طبق گزارش سازمان جهانی مخابرات سال گذشته جمهوری اسلامی ایران دارای بالاترین نرخ رشد ارتباطات و فناوری اطلاعات در منطقه بوده و در دنیا به رتبه دوم دست پیدا کرد.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که کرونا نقاط قوت و ضعف را روشن کرد، توضیح داد: کرونا محکی برای توسعه زیر ساختها بود ما در بازدید ۱۰ روزه به رشد ۱۵۰ درصدی و دو و نیم برابر شدن استفاده از شبکههای ارتباطات رسیدیم که پیش بینی میشد در خرداد ۱۴۰۰ به این آمار دست پیدا کنیم. حوزههای مختلفی از بهداشت و سلامت، بانکداری و بنگاه داری و موارد دیگر تحت پوشش قرار گرفته است مردم در ایام ماه مبارک رمضان به خاطر محدودیت برای حضور در مراکز مذهبی عبادات را از طریق فضای مجازی انجام میدادند. این مدت مشخص کرد که باید انحصار شکسته شده و راه برای بخش خصوصی باز شود باید به سمت واگذاری کانالهای زیر زمینی رفت.
آذری جهرمی با بیان این که باید مخابرات را وارد رقابت برای شکوفایی استعدادها کرد، گفت: سال ۹۲ مجموعا ۴۰۰ اپلیکیشن ایرانی داشتیم که امروز به ۳۴۵ هزار اپلیکیشن رسیده است مردم در نقاط دور از مرکز هم میتوانند کسب و کارشان را از طریق نرم افزارها تقویت کنند، حمایت از کسب و کارهای خرد و بنگاههای کوچک در دستور کار است تا جوانان شهرستانی در رقابت با جوانان پایتخت مجال و قدرت داشته باشند. الان ۵ هزار شرکت نوپا از تسهیلات برخوردار شدند اقدامات خوبی در بحث پیام رسانها صورت گرفته است.
وی ادامه داد: در ایام کرونا ۸ میلیون نفر از دانش آموزان، والدین و معلمان از نرم افزار شاد استفاده کردند، پیام رسان بومی دیگری با سرمایهگذاری دو اپراتور کشور فعال شده و به رشد ۳۲ درصد رسیدهاند.
وی با بیان این که ما به مساعدت مجلس نیاز داریم، گفت: فتوای راهبردی مقام معظم رهبری درباره حرمت تعرض به فضای خصوصی مردم در فضای مجازی و پیام رسانها باید مورد توجه قرار گیرد دولت در این باره لایحهای تهیه کرده که بعد از ارائه مجلس درخواست داریم هر چه سریعتر مورد بررسی قرار گیرد.
وی با بیان این که ارائه خدمات از طریق پیام رسانهای بومی به حمایت قانونی نیاز دارد، گفت: باید انحصارها شکسته شود و خدمات رسانی به مردم آسان باشد این که مجلس کمیسیون ویژه فضای مجازی و اقتصادی دیجیتال را راه اندازی کرده جای قدردانی دارد که پیشنهاد میشود این کمیسیون را دایمی کنید.
وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات با بیان این که کرونا بسیاری از نقاط قوت و ضعف را روشن کرده است، گفت: در همین ایام قوه قضاییه به دولت الکترونیک پیوست که جهش بزرگی است رئیس جمهور شخصاً پیگیر پیاده سازی دولت الکترونیک است و اخیرا در ابلاغیهای ده گانه الزاماتی را برای دستگاهها تعیین کرده است.
انتهای پیام/
نظر شما