قدس آنلاین- تکتم بهاردوست: سید حسین موسوی نژاد در خصوص قیمت این روزهای تخم مرغ گفت: ما سال گذشته هم مانند امسال به قیمت اعلامی تنظیم بازار کشور که حدودا در اردیبهشت ماه مشخص شد اعتراض داشتیم چون قیمت اعلامی با آن قیمتی که برای تولید کننده تمام می شد و هزینه هایی که مرغداران متقبل می شدند اصلا همخوانی نداشت.
وی ادامه داد: با این حال اما از اواخر سال گذشته و از ابتدای امسال هزینه تمام شده تخم مرغ برای مرغدار به شدت افزایش یافته است. به طوری که طبق آخرین آنالیزی که ما هفته گذشته انجام دادیم قیمت تمام شده یک کیلو گرم تخم مرغ حدود ده هزار تومان برای مرغدار تمام می شود.
موسوی نژاد افزود: عمده کشورها آن حاشیه سودی را که برای تولید در نظر می گیرند ۳۰ درصد است این در حالی است که ما چنین سودی را برای مرغدار در نظر نمی گیریم. این درحالی است که اگر مرغدار بخواهد ۱۲ درصد به قیمت تمام شده تخم مرغ اضافه کند باید حداقل هر کیلو تخم مرغ را ۱۱ هزار و ۲۰۰ تومن بفروشد این در حالی است که ستاد تنظیم بازار کشور هم قیمت واقعی تخم مرغ را اعلام نکرده است و در واقع قیمت فروش درب مرغداری را ۹۵۰۰ تومان اعلام کرده که همین قیمتی که اعلام کردند حدود پانصد تومان زیر قیمت تمام شده برای مرغ داری ها است.
مدیر عامل اتحادیه مرغ تخم گذار استان در خصوص راه حل های پیشنهادی برای گره گشایی در بازار تخم مرغ گفت: دولت باید نهاده مورد نیاز مرغدار را با قیمت دولتی تامین کند چون متاسفانه ما در حال حاضر بیش از ۸۰ درصد نهاده هایی که مرغداران به عنوان خوراک استفاده می کنند را از خارج از کشور وارد می کنیم. به نظرم باید ارز این نهاده های وارداتی توسط دولت تامین شود تا مرغدار بتواند قیمت تمام شده اش را کاهش دهد و متضرر هم نشود.
موسوی نژاد توضیح داد: ما از لحاظ بهره وری و نژادهایی که داریم استفاده می کنیم هیچ مشکلی نداریم ضریب تبدیلی غذایی که داریم، بهره برداری که انجام می دهیم بسیار عالی است ولی قیمت مواد اولیه افزایش پیدا کرده است. شما با یک بررسی کوچک متوجه می شوید که قیمت داروها، واکسن ها، ویتامین ها و... به شدت افزایش پیدا کرده و حتی چندین برابر شده است.
وی گفت: قاعدتا باید در تابستان قیمت تخم مرغ کاهش داشته باشد در حالیکه با این وضعیت این اتفاق نیفتاده است. بحثی که وجود دارد این است که الان عرضه تخم مرغ کم شده و تولید تخم مرغ ما هم کم شده است علت اش هم این است که مرغدار نتوانسته نهاده مورد نیازش را تامین کند. وقتی مرغ هایش در حال تلف شدن هستند مجبور است که مرغ ها را راهی کشتارگاه کند. دقیقا به همین علت از ابتدای سال تا الان مجبور شده ایم بیش از یک و نیم میلیون مرغ تخم گذار مان را بکشیم چون نمی توانیم غذای شان را تامین کنیم و یکی از علت های این موضوع کمبود تولید یا کمبود عرضه نهاده است.
وی افزود: باز هم صحبت های قبلی ام را تکرار می کنم اگر این روند همچنان ادامه پیدا کند و مرغدار برای تامین نهاده اش دچار مشکل شود قطعا با تعدیل و تعطیلی خیلی از واحدهای مرغداریمان مواجه می شویم. در واحدی که قبلا ۱۰۰ هزار نیرو فعالیت می کرده اند در حال حاضر با ۵۰ درصد ظرفیت مشغول به کار است. این موضوع ما را به شدت دچار مشکل خواهد کرد.
انتهای خبر/
نظر شما