تحولات لبنان و فلسطین

تئوریسین جریان اصلاحات با بیان اینکه بود و نبود عارف فرقی نمی‌کند، گفت: جامعه و قشر جوان تحصیل‌کرده و دانشجویان، از نسل اول اصلاحات و رهبر آن دست شسته‌ و قطع امید کرده‌اند.

زیباکلام: بود و نبود «عارف» فرقی نمی‌کند

قدس آنلاین: استعفای محمدرضا عارف رئیس شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان امروز توسط روزنامه اعتماد رسانه‌ای و بر خروجی خبرگزاری‌ها و رسانه‌های داخلی قرار گرفت.

استفعایی که گفته می‌شود حتی قبل از استعفای عبدالواحد موسوی لاری نایب رئیس شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان بوده است.

گفته می‌شود که محمدرضا عارف نامه استعفایش را به داود محمدی دبیر کل انجمن اسلامی معلمان داده اما هیچ متن موثق و مکتوبی از این نامه رسانه‌ای نشده است.

مسؤول روابط عمومی عارف به خبرگزاری‌ها گفته که عارف 4 ماه پیش استعفا کرده و تأخیر در رسانه‌ای شدن استعفای عارف به داود محمدی مربوط است.

سعید نورمحمدی عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان و نماینده این حزب در شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان در باره استعفای عارف به خبرگزاری فارس گفته بود که اساسا دوره شورای عالی تمام شده و باید دوره جدید شکل بگیرد. بنابراین استعفای عارف و موسوی لاری گنگ و بی معنا است.

صادق زیباکلام تئوریسین جریان اصلاحات در گفت و گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس، در باره استعفای محمدرضا عارف اظهار داشت: اساسا نه تنها استعفای محمدرضا عارف و یا بودن ایشان بر ریاست شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان، بلکه خود شورای عالی سیاست گذاری اصلاح طلبان هم، الان مدت‌هاست که بلاموضوع شده است.

دهه هفتادی ها و هشتادی‌ها دیگر کاری به اصلاح‌طلبان ندارند

وی افزود: به عبارتی اصلاح طلبان در حقیقت مدت‌هاست که بدنه اجتماعی حامیان خود را از دست داده‌اند و مثل این که آنها شعار «اصلاح طلب، اصولگرا دیگه تمومه ماجرا» در سال 96 را هنوز متوجه نشده‌اند؛ چراکه نسل جوان، دهه هفتادی‌ها و یا دهه هشتادی‌ها دیگر کاری به اصلاح طلبان ندارند.

زیباکلام می‌گوید: اقشار و لایه‌های تحصیل کرده جامعه، دانشجویان، نویسندگان و ... نگاه گذشته خود به اصلاح طلبان را اکنون ندارند؛ چرا که امید داشتند آبی از اصلاح طلبان گرم شود و یا نوری در انتهای تونل باشند، اما اکنون این امیدها تمام شده است.

*بدنه اجتماعی اصلاح‌طلبان در 98 به میدان نیامد

وی خاطرنشان کرد: صحیح‌ترین جمله در مورد اصلاح طلبان را آقای خاتمی در فروردین 98 گفتند و آن این بود که «دو بار گفتن من هم دیگر افاقه‌ای نخواهد کرد» و این صحیح‌ترین جمله‌ای بود که ایشان گفتند که حالا هر قدر هم آقای خاتمی تکرار و یا اصرار کنند و رهبران اصلاح طلب بگویند مردم بیایید در انتخابات شرکت کنید، باز هم بدنه اجتماعی و آن 24 میلیونی که به دعوت اصلاح طلبان رفتند و به آقای روحانی در 29 اردیبهشت 96 رأی دادند، شرکت نخواهند کرد چرا که کسر قابل توجهی از آن 24 میلیون دیگر از اصلاح طلبان سرخورده شده و برگشته‌اند و ما در عمل دیدیم که انتخابات اسفند 98 بدنه اجتماعی اصلاح طلبان به میدان نیامد و حتی حاضر نشدند به کارگزاران و یا اعتدال و توسعه‌ای‌ها هم و حتی به جریانات میانه رو هم رأی بدهند.

*اصلاح طلبان به معنای جریان سیاسی تمام‌شده هستند

زیباکلام تأکید کرد: من معتقدم اصلاح طلبان به معنای جریان سیاسی تمام‌شده هستند، اما ضرورت اصلاحات همچنان باقی است. به عبارتی یعنی عوامل، دلایل جامعه شناختی که باعث شد 20 میلیون از مردم به یک روحانی ناشناخته در سال 76 رأی بدهند، آن اسباب و علل و عوامل همچنان سر جای خود باقی هستند و بر ضرورت اصلاحات و تغییرات اعتقاد دارند.

*خاتمی توانایی تحقق خواسته اصلاح‌طلبان را نداشته است

این تئورسین جریان اصلاحات تصریح کرد: ‌رهبری اصلاحات ظرف 20 سال گذشته نشان داده توانایی تحقق این خواسته‌ها را ندارد و چون نیازها همچنان سر جای خود باقی است، من هیچ تردیدی ندارم که نسل جدیدی از اصلاح طلبان در آینده به وجود خواهد آمد و موفق‌تر از خاتمی، عارف‌، حجاریان و دیگران خواهند بود.

*نسل جدید اصلاحات به زودی ظهور می‌کند

وی می‌گوید: ضرورت اصلاحات همچون دوم خرداد 76 در شرایط فعلی بیشتر نباشد، کمتر هم نیست؛ به هر حال نسل و جریان جدیدی ظهور خواهد کرد و برنامه اصلاحات را به پیش خواهد برد.

زیبا کلام در پاسخ به این پرسش خبرنگار فارس که آیا باید نسل اول جریان اصلاحات خود را بازنشسته کند؟ تصریح کرد: چه خود را بازنشسته کند چه نکند، جامعه و قشر جوان تحصیل‌کرده و دانشجویان از این نسل اول اصلاحات و رهبر آن دست بریده‌اند و قطع امید کردند.

* بود و نبود عارف فرقی نمی‌کند

وی با تأکید بر این که بود و نبود عارف فرقی نمی‌کند، گفت: این که عارف باشد یا نباشد، شورای عالی اصلاح طلبان باشد یا نباشد، فرقی ندارد. بنابراین ما باید این دو مقوله را از هم تفکیک کنیم که ضرورت اصلاح وجود دارد و دوم این که توانایی نسل جدید دوم خردادی‌ها برای تحقق آرمان‌ها بیش از نسل نخستین است.

زیباکلام گفت: رهبری جریان اصلاحات ظرف این دو دهه نشان دادند که نمی‌توانند و توانایی لازم را برای پیشبرد اصلاحات ندارند و جامعه نیز از آنها رخت بربسته است.

به گزارش فارس، شورای هماهنگی جبهه اصلاحات که مجوز تاسیس و تشکیل شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان را صادر کرده بود، فردا قرار است موضوع استعفای محمدرضا عارف را در جلسه خود بررسی کند. همچنین کمیته سیاسی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات نیز موضوع تدوین استراتژی‌ها برای 1400 را به صحن شورا خواهد آورد و اصلاح‌طلبان در باره سازوکار جدید برای 1400 نیز تصمیم‌گیری می‌کنند.

منبع: مشرق نیوز

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.