به گزارش قدس آنلاین، ۲۷ کشور اتحادیه اروپا بر سر ارائه یک بسته کمکهای مالی به ارزش ۷۵۰ میلیارد یورو (معادل ۸۵۷ میلیارد دلار) برای مقابله با تاثیرات اقتصادی این بیماری توافق کردند.
هر چند هنوز جزئیات این توافق به بیرون درز نکرده است اما امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری فرانسه گفت "این یک روز تاریخی است".
شارل میشل، رئیس شورای اروپا نیز این توافق را "لحظهای مهم" در تاریخ این اتحادیه توصیف کرد.
بر اساس سندی که خبرگزاری فرانسه مشاهده کرده است، یکی از بخشهای اصلی این توافق، برنامه کمک مالی به ارزش ۳۹۰ میلیارد یورو به کشورهایی است که بر اثر شیوع شدید کرونا با آسیب فراوانی روبرو شدند.
این مذاکرات در حالی برای چهار روز به طول انجامید که تنها برای دو شب برنامهریزی شده بود.
در ۲۰ سال گذشته این طولانی تریننشست اتحادیه اروپا به شمار میرود که چهار روز و حدود ۹۰ ساعت به طول انجامید. مذاکرات سال ۲۰۰۰ در شهر نیس فرانسه، پنج روز طول کشید.
به گزارش بی.بی.سی کشورهای عضو اتحادیه بر سر این تصمیم به دو دسته تقسیم شده بودند: یک دسته کشورهایی که از کرونا به شدت خسارت دیده بودند و دیگری کشورهایی که نگران هزینه بازسازی اقتصادی بودند.
بسته پیشنهادی اورزولا فون درلاین، رییس کمیسیون اروپایی شامل کمک مالی و وام برای تمامی اعضای اتحادیه اروپاست.
شیوع ویروس کرونا به اقتصاد تمامی ۲۷ کشور عضو اتحادیه آسیب فراوان زده در حالی که تعدادی از کشورهای جنوب اروپا حتی قبل از این بحران هم با مشکل بدهی خارجی مواجه بودند.
فون درلاین، خواستار اختصاص ۷۵۰ میلیارد یورو (معادل ۶۷۰ میلیارد دلار) به بازسازی اقتصادهای اروپایی آسیب دیده از "بحران بی سابقه" ویروس کرونا شده و طرح این پیشنهاد را "لحظه ای تاریخی برای اروپا" توصیف کرده بود.
با افزودن ۷۵۰ میلیارد یورو به بودجه ۱.۱ تریلیون یورویی اتحادیه اروپا برای سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۷، کمیسیون اروپا ۱.۸۵ تریلیون یورو در اختیار خواهد داشت تا به گفته خانم فون درلاین بتواند "اقتصادهای ما را به تحرک مجدد در آورد و متضمن آن باشد که اروپا به پیش خواهد تاخت."
با افزودن بسته اولیه نجات اقتصادی شامل ۵۴۰ میلیارد یورو، کل بودجه کمیسیون برای این دوره به ۲.۴ تریلیون یورو افزایش خواهد یافت.
انتهای پیام
نظر شما