به گزارش گروه فرهنگی قدس آنلاین، اعظم برجرودی، کارگردان تئاتر و نمایشنامه نویس درباره وضعیت این روزهای تئاتر و ضرورت بازگشت به صحنه برای زنده نگه داشتن تئاتر گفت: در این شرایطی که ما با آن مواجه هستیم و البته مدام هم اعلام میشود که به زودی به حالت عادی بازنمیگردد، باید جدی تر وارد عمل شد. به نظرم باید با حفظ پروتکلهای بهداشتی و رعایت فاصله گذاریها برنامهها را اجرا کنیم زیرا نمیتوانیم منتظر بمانیم تا شرایط به حالت عادی بازگردد و اتفاقاً باید خودمان را با شرایط جدید سازگار کنیم. به همین دلیل باید این پروتکلها اجرایی شوند و نمایشها نیز کار خودشان را ادامه دهند.
وی در واکنش به عدم تمایل کارگردانان تئاتر برای بازگشت به صحنه به دلیل حفظ سلامت بازیگرانشان گفت: به نظرم آنها بیشتر به دلیل مسائل مالی است که این موضوع را مطرح می کنند نه به خاطر شرایط بازیگرانشان. زیرا در این شرایط همه تقریباً به زندگی عادی بازگشتهاند و همه جا میروند و از طرفی دیگر کارگردانان هم میدانند که مجبورند کمتر بلیت بفروشند و بودجه کمتری هم در اختیارشان قرار می گیرد به همین دلیل با آغاز اجرای نمایشها مشکل دارند. به نظرم این که سلامت بازیگران به عنوان دلیلی برای تعطیلی نمایشها مطرح میشود بیشتر به یک بهانه میماند و مشکل اصلی این نیست.
تئاتر آنلاین معنی ندارد
بروجردی یادآور شد: گروههای نمایشی در این شرایط احتیاج به حمایت دارند و این وظیفه دولت و مرکز هنرهای نمایشی است که به این وضعیت رسیدگی کند. اما سوال این جاست آیا برای آنها تئاتر مهم است؟ اگر میخواهند تئاتر زنده بماند و روی صحنه برود باید برایش هزینه و به وضعیتش رسیدگی کنند. واقعاً تئاتری ها تا چه زمانی باید در این شرایط زندگی کنند، این در حالی است که این روزها بسیاری از آنها با فقر دست و پنجه نرم میکنند. بسیاری از کسانی که در عرصه تئاتر فعالیت میکنند نه کار آنها دیده میشود و نه پولی دریافت میکنند، به همین دلیل است که می بینیم به تلویزیون کوچ می کنند، چون تئاتری عایدی برایشان ندارد.
کارگردان نمایش «پهلوان» تاکید کرد: اما فراموش نکنیم هیچ چیزی نمیتواند جای صحنه تئاتر و بازی در آن بگیرد و این هنر در جای خود ارزش بسیاری دارد اما شرایط کاری هم مهم است و باید وضعیت مساعدی به لحاظ مسائل مالی و حمایتی وجود داشته باشد تا هنرمندان بتوانند به زندگی حرفهای خود ادامه دهند.
این نمایشنامه نویس یادآور شد: من میدانم سینما هم مانند تئاتر در شرایط سختی قرار دارد و دولت باید به همه اینها کمک برساند اما از طرفی دولت هم راه آن را میداند و به همین دلیل است که متاسفانه مدام شاهد نوسانات شدید ارزی هستیم. پس این که از دولت انتظار کمک و همراهی داشته باشیم به نظرم توقع زیادی نیست.
وی درباره اهمیت و تأثیر ورود بخش خصوصی در این شرایط بحرانی به عرصه تئاتر گفت: ورود بخش خصوصی هم در این شرایط دو حالت دارد. اگر مایل به سرمایه گذاری باشد که در تئاتر هزینه نمیکند، اما اگر بحث پولشویی مطرح باشد در تئاتر سرمایه گذاری میکنند و آنها هم با توجه به منافع و شرایط خودشان این کار را انجام میدهند و هیچ گاه دلشان برای تئاتر نسوخته است. اگر اعتقادی به تئاتر وجود دارد کار دولت است و بخش خصوصی در آن بی اثر است. همانهایی هم که زمانی پولهای کلان به تئاتر آوردند امروز حاضر نیستند نمایش روی صحنه ببرند به دلیل این که میدانند نمیتوانند در این شرایط بفروشند.
بروجردی با انتقاد از اجرای تئاترهای آنلاین گفت: تئاتر با اجرای روی صحنه و حضور تماشاگر زنده است. زمانی تئاتر آنلاین به عنوان یک جایگزین مطرح شد اما در این حالت عملاً تئاتر معنی ندارد و جواب هم نمیدهد. به نظرم تئاتر آنلاین معنای حقیقی تئاتر را از بین میبرد و گزینه خوبی در نبود تئاتر صحنه ای نیست.
وی در پایان یادآور شد: به نظرم دولت باید به طور جدی برای حمایت از تئاتر ورود کند و شرایط نابسامان بازیگرانی که حیاتشان به این کار وابسته است را دریابد. من به هیچ وجه با بسته شدن سالنها موافق نیستم، باید در این شرایط به دنبال راهی باشیم که با حفظ و رعایت سلامت مخاطبان و عوامل دوباره صحنه را روشن کنیم.
انتهای پیام/
نظر شما