به گزارش قدس آنلاین، فرهاد دژپسند در برنامه تیتر امشب گفت: بهعنوان وزیر اقتصاد از حمایتهای مقام معظم رهبری سپاسگزار هستم، ایشان چندین سال است که توجه ویژهای به اقتصاد داشتهاند. در دیدار اخیر هم بخش قابل توجهی از فرمایشات ایشان مربوط به بخش اقتصاد بود.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه حوزههای مختلفی در بخش اقتصاد وجود دارد گفت: در حوزه مالیات سال گذشته بیش از آنچه مقرر بود اخذ شده است. با افتخار میگویم در سال گذشته برای تحقق عرصه اقتصاد بدون نفت، مالیات را بیش از اهداف مصوب محقق کردیم که در ۱۴ سال گذشته بینظیر بوده است.
عضو کابینه دولت تصریح کرد: بحث مالیات بر ارزش افزوده در حال نهایی شدن است اما اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم هنوز آماده ارسال به مجلس نشده است و ما سعی داریم تا قبل از مهر ماه این کار را تکمیل کنیم. این موضوع ابعاد گوناگونی دارد و باید در اقتصاد رویکرد رونق تولید و درآمد مالیاتی داشته باشیم و در جهت انقطاع بودجه جاری از نفت حرکت کنیم.
دژپسند با اشاره به طرح اصلاح قانون مالیات بیان کرد: قانون اصلاح مالیات بعد از بررسی بودجه ۱۴۰۰ و بعد از ۲ سال به مرحله اجرا میرسد. دی ماه سال گذشته لایحه قانون مالیات مستقیم بررسی و تصویب شد.
وی بیان کرد: ما در مسیر انقطاع بودجه از نفت هستیم بنابراین باید منابع درآمدی سالم داشته باشیم. مالیات سالمترین منابع درآمدی است.
دژپسند ادامه داد: در فضای کسبوکار اقدامات خوبی صورت گرفته است. صدور مجوز کسبوکار که در گذشته ۷۳ روز طول میکشید به ۷۲ ساعت کاهش پیدا کرده است و حتی تعدادی از شرکتها هم در ۳۶ ساعت مجوز کسب کردهاند.
وزیر اقتصاد گفت: خیلی از مقررات زائد را در هیئت مقرراتزدایی لغو کردیم اما اجرایی نشده است.
وی افزود: بخش گمرک باید به نهاد تسهیلگر تجارت خارجی تبدیل شود. باید در جهت گمرک هوشمند حرکت کنیم. ما میخواستیم امسال گمرک را هوشمند کنیم اما در واردات برخی تجهیزات مشکل داشتیم و این امر محقق نشد. نظارت پیشینی باید به نظارت پسینی تبدیل شود.
وزیر اقتصاد تأکید کرد: در نظام بانکداری گامهای خوبی برداشته شد. در حوزه بانکداری دیجیتال و واگذاری مازاد داراییهای بانکی اقدامات خوبی انجام گرفته است اما آنچه میخواستیم در واگذاری مازاد داراییهای بانکها محقق نشده است.
۵۰ شرکت در بازار سرمایه عرضه اولیه میشوند
او با اشاره به عرضه سهام "پالایش یکم" اظهار کرد: ۴ پالایشگاه را در سهام دارا دوم قرار دادهایم. این عرضه عادلانه و یکسان ثروت در جامعه است.
وزیر اقتصاد اضافه کرد: برای واگذاریها تا پایان سال برنامه داریم و این عرضهها شامل بخش خصوصی و دولتی است. طبق تفاهمنامهای که با سرپرست سابق وزارت صمت داشتیم قرار است ۵۰ شرکت خصوصی در بازار سرمایه عرضه اولیه شوند.
وی گفت: ۱۰ صندوق پروژه را تا پایان شهریور در بورس عرضه خواهیم کرد.
وزیر اقتصاد بیان کرد: شناوری صندوقهای بازنشستگی ۱۰ درصد است و ما مصوبه دادهایم که به ۲۵ درصد برسانیم. برای عرضه سهامی عام هم برنامه نوشته و به بورس تحویل دادهایم.
بازار سرمایه در میانمدت بسیار خوب خواهد بود
این مقام مسئول در پاسخ به این سؤال که دلیل ریزشهای اخیر بازار بورس چیست، تأکید کرد: زمانی که وارد بورس میشویم باید تلاطم را در نظر بگیریم. دریا بدون موج بیمعنی است. باید میانه را ببینیم نه یک بازه زمانی کوتاه. برای استفاده بهینه از بازار بورس باید حداقل بازه زمانی یک سال را در نظر بگیریم.
دژپسند ابراز کرد: هیجانات ، بازار سرمایه را تحت تأثیر خود قرار داده است. امروز حقیقیها بازار سرمایه را مدیریت کردند. با برنامههای ما بازار سرمایه در میانمدت بسیار خوب خواهد بود.
وزیر اقتصاد بیان کرد: افراد برای ورود به بازار سرمایه بدون اطلاعات اقدام نکنند و با برنامهریزیهای زودگذر خرید و فروش نکنند.
دژپسند گفت: موضوع مهم فروش اوراق نفت موسوم به "گشایش اقتصادی" جلسه اول بررسیاش را پشتسر گذاشته است. شورای اقتصاد مصوبه داده، ولی بنا به دلایلی فعلاً دست نگه داشته شده است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی ادامه داد: اقتصاد ایران به کریدور سوم تأمین مالی نیازمند است و بازار سرمایه این امر را محقق میکند. اگر بخواهیم شفافیت و رقابتی کردن محیط را پیگیری کنیم، بورس بهترین جایگاه است.
آزادسازی سهام عدالت عمق بازار سرمایه را افزایش داد
رئیس شورایعالی بورس بیان کرد: آزادسازی سهام عدالت، عمق بازار سرمایه را افزایش داد و بهعبارتی این بازار روانتر شد. ۴۰ درصد سهامداران عدالت روش مدیریت مستقیم را انتخاب کردند.
وی تأکید کرد: بهدنبال تشکیل بازار بورس و املاک هستیم و در آینده نزدیک آن را راهاندازی خواهیم کرد.
وزیر امور اقتصادی و دارایی با تأکید بر هوشمندسازی اقتصاد بیان کرد: حذف کاغذ و حضور هوشمند ابزارها میتواند فساد را ریشهکن کند، برای مثال صدور بیمه شخص ثالث بدون حضور افراد مثال بارز اقتصاد هوشمند است.
نظر شما