تحولات لبنان و فلسطین

معاون حقوق رئیس جمهور اقدام آمریکا در رجوع به شورای امنیت برای فعال کردن مکانیزم ماشه را دارای چهار ایراد شکلی و ماهوی حقوقی خواند و گفت: ایالات متحده ناقض اولیه برجام است و نمی‌تواند علیه ایران به واسطه اقدامات جبرانی مدعی شود.

چهار ایراد حقوقی ایران به اسنپ‌بک آمریکا

قدس آنلاین: لعیا جنیدی معاون حقوقی رئیس جمهور در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره مناقشه حقوقی ایران با ایالات متحده در شورای امنیت در پی اقدام واشنگتن برای فعال کردن مکانیزم ماشه، و این پرسش که واکنش ایران به تحرکات آمریکا برای تحریم مجدد چیست، اظهار کرد: ما دو استدلال آیینی و شکلی در رد این ادعا داریم و دو استدلال ماهوی که این استدلال‌ها بسیار روشن هستند. استدلال آیینی و شکلی ما این است که اگر می‌خواهیم به توافقی استناد کنیم باید اول به آن متعهد باشیم یا در آن عضویت داشته باشیم یا طرف فعال باشیم که آمریکا چنین موقعیتی در برابر برجام ندارد.

وی افزود مشارکت کننده طرفی است که در اجرای کی توافق فعال است اما امریکا نه طرف است و نه فعالیت دارد بنابر این واشنگتن مشارکت کننده برجام نیست که بتواند از حقوق و امتیازهای آن منجمله اسنپ بک استفاده کند.

جنیدی افزود: حتی اگر هم فرض کنیم طرفی مشارکت‌کننده باشد که آمریکا نیست، مطابق مواد ۱۰ و ۱۱ قطعنامه ۲۲۳۱ که مستند خود آمریکاست، کسی می‌تواند این مساله را به شورای امنیت ببرد که خودش سند برجام و ترتیبات حال اختلاف را رعایت کرده باشد. آیین و فرآینده در این مسئله بسیار تعیین کننده است.

وی با اشاره به اینکه آمریکا خروج از برجام را به صورت رسمی و علنی اعلام کرده است اظهار داشت: در کنار این دو ایراد شکلی ما دو ایراد ماهوی هم به اقدام آمریکا داریم زیرا در زمانی که آمریکا برجام را ترک کرد ایران تاییدات مکرر و متوالی آژانس را در مرود  اجرای تعهداتش داشت و تا یک سال پس از آن هم به صورت کامل به تعهداتش عمل کرد اما پس از آن به استناد  مواد 36 و 26 برجام که اجازه می‌دهد طرفی که با نقض برجام از سوی طرف‌های دیگر مواجه می شود حق دارد تعهدات خودش را به صورت جزئی یا کلی متوقف کند ما گام در کاهش تدریجی تعهدات فنی گذاشتیم.

وی گفت:استدلال چهارم اینست که آمریکا ناقض ابتدایی برجام است . آمریکا در صورتی می‌تواند معترض نقض برجام و اجرا نشدن تعهدات ایران باشد که خودش نقض گسترده و فراگیر برجام را نکرده باشد.

معاون حقوقی رئیس جمهور اظهار داشت: آمریکا در لحظه خروج از لحاظ آیینی سند برجام را نقض کرد و با برگرداندن تحریم‌هایی که در این سند برداشته شده بود از نظر ماهوی توافق را نقض نمود و با افزایش تحریم های جدید نقض مضاعف  انجام داد. کسی که تمام تعهداتش را در  یک سند زی پا گذاشته نمی‌تواند حقوق آن سند را برای خودش مطالبه کند.

جنیدی تصریح کرد: شورای امنیت وظیفه دارد از لحاظ آیینی همینجا گردش این  اخطاریه نادرست و بی اعتبار را  کان لم یکن و فاقد آثار حقوقی اعلام کند که برخی کشورهای عضو هم خوشبختانه همین را گفته‌اند.

وی تاکید کرد: ما معتقدیم کاری که آمریکا انجام داده حتما  خلاف قانون است و متاسفانه دولت این کشور گریزان از قانون است ولی انشاالله   ما همه تلاشمان را انجام می‌دهیم تا این ابرقدرت گریزان از قانون ناگزیر از پذیرش و اجرای قانون شود.

جنیدی درباره اقدامات معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای 

دریافت مطالبات ایران از کشورهای مختلف چه اقداماتی انجام داده نیز گفت: تیمی متشکل از تمام بخش‌های حقوقی مختلف در حال بررسی تمام راه‌حل‌ها در این زمینه است و همزمان به طرف مقابل توجه داده شده که زمینه‌های اقدام حقوقی در حال انجام است و انها هم تلاش کرده که به دلیل تذکرات ما، همکاری‌هایی از سوی یکی‌دوتا از کشورها آغاز شده است.

وی افزود: پیشنهاداتی هم ارائه دادند که ما به ازای این مبالغ، نیازهایی که هست تا حدی تامین کنند. اگر پیشرفت‌ها در حدی که می‌خواهیم نباشد اقدامات حقوقی در حدی که می‌تواند تاثیرگذار باشد حتماً انجام می‌شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.