تحولات منطقه

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی گفت: با وجود سهمیه‌های برنجی که به استان اختصاص داده شده، باز هم مشکل کمبود برنج خارجی خواهیم داشت زیرا نیاز استان به برنج‌های پاکستانی و هندی بسیار بیشتر از میزان تحویل داده ‌شده ‌است.

خراسان رضوی با کمبود برنج خارجی مواجه است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، علی غفوری‌مقدم در خصوص گرانی برنج خارجی اظهار کرد: علت اصلی گرانی برنج این است که پیش از این، برنج پاکستانی با ارز دولتی وارد کشور می‌شد اما بنا بر تصمیمات سازمان تنظیم بازار کشور، تخصیص ارز دولتی به برنج پاکستانی و هندی حذف ‌شده و عملا پس از آن برنج با ارز نیمایی وارد کشور می‌شود.

وی افزود: از طرف دیگر، از ابتدای شهریور ماه ۹۹، محدودیت‌هایی برای واردات برنج خارجی اعمال شد که به دلیل برداشت کشت برنج شمال، هر سال این اتفاق رخ می‌دهد. مصرف برنج خارجی در استان خراسان ‌رضوی بسیار بالاست.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص ممنوعیت دو ماهه واردات برنج عنوان کرد: ما در سال گذشته از سازمان تنظیم بازار تقاضا کردیم که با توجه به تفاوت قیمت بین برنج خارجی و داخلی، ممنوعیت واردات برنج در سال جاری برداشته ‌شود و آن زمان قرار بر این بود که این ممنوعیت تنها سه ماه، از ابتدای مرداد ماه تا آخر مهر ماه ۹۹، اعمال شود. پس از مکاتبه‌های انجام شده از سمت استان، این میزان ممنوعیت به دو ماه کاهش پیدا کرد اما ممنوعیت همچنان اعمال شد و قرار شد برنج‌های خارجی که پیش از این وارد گمرکات شده، ترخیص شود.

غفوری‌مقدم خاطرنشان کرد: از ابتدای سال تنظیم بازار سهمیه‌هایی برای برنج به استان اختصاص داده‌ است. در ماه رمضان ۴۰۰۰ تن برنج خارجی به استان تحویل داده ‌شد؛ پس از آن وقفه‌ای رخ داد و برنجی توزیع نشد. در حال حاضر طبق سهیمه ماه محرم و صفر، ۲۵۰۰ تن برنج هندی به استان واگذار شده که قیمت آن نسبت به قبل تغییراتی داشته و قیمت برنج فله درب انبار ۱۴ هزار و ۵۰۰ تومان است که برای مصرف‌کننده ۷۰۰ تومان به این رقم اضافه خواهد شد.

وی اضافه کرد: طبق گفته سازمان تنظیم بازار، به دلیل اینکه این برنج سهمیه محرم و صفر و نذورات است، بخش عمده آن در اختیار هیئات مذهبی و خیریه‌ها و بخشی از آن نیز در اختیار کسانی قرار می‌گیرد که در قالب بسته معیشتی، آن را میان اقشار محروم و آسیب‌پذیر توزیع می‌کنند. در حال حاضر این میزان برنج در حال جذب است.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص تخصیص سهیمه ویژه به استان تصریح کرد: با توجه به نیازی که برای برنج خارجی در استان وجود دارد، برای واگذاری ۱۰۰۰ تن سهمیه ویژه به استان موافقت شد و اکنون در حال پیگیری برای واگذاری هرچه سریع‌تر این میزان برنج خارجی هستیم که این سهمیه ویژه در صورت جذب در اختیار بقیه شبکه‌ها اعم از بازارها و تعاونی‌های مصرف قرار می‌گیرد. در مجموع برای جذب برنج بیشتر در حال پیگیری از سایر کانال‌های مختلف هستیم.

وی ادامه داد: در حال حاضر کشور با محدودیت‌های ارزی مواجه بوده و از ابتدای سال ۹۹، این محدودیت به دلیل شرایط کنونی بیشتر شده ‌است؛ به ‌همین دلیل سازمان تنظیم بازار کشور ارز دولتی را اولویت‌بندی کرده و این ارز به کالاهایی مانند اقلام دارویی، ذرت، کنجاله سویا و غذای دام که برای ورود به کشور اولویت بیشتری نسبت به برنج دارد، تخصیص داده‌ می‌شود.

معاون امور بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی در خصوص ترخیص برنج باقیمانده در گمرکات بیان کرد: در حال حاضر برنج خارجی با ارز نیمایی وارد می‌شود و به دلیل اینکه جزو کالاهای اساسی خانوارهای ایرانی است، همیشه در اولویت تخصیص ارز نیمایی قرار دارد. طبق دستور ستاد تنظیم بازار در این دو ماه، یعنی از ابتدای شهریور تا آخر مهر ماه ۹۹، واردات برنج ممنوع بوده و ممکن است در این مدت ثبت سفارش‌هایی صورت بگیرد اما طبیعتا در این دو ماه ترخیص جدیدی انجام نخواهد شد؛ مگر اینکه این ترخیص برای اقلامی باشد که از گذشته وارد شده و قبض انبار گمرکی دارد.

منبع: ایسنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.