تحولات لبنان و فلسطین

وزیر ارتباططات و فناوری اطلاعات تاکید کرد شبکه ملی اطلاعات، زیرساخت اینترنت است و تضادی با اینترنت ندارد و این چیزی که در اذهان شکل گرفته که اگر شبکه ملی اطلاعات راه بیفتد اینترنت مختل می‌شود از اساس اشتباه است.

نباید دنبال مسئولی بگردیم تا مشکلات را گردن او بیندازیم/ اختلال اینترنت ربطی به شبکه ملی اطلاعات ندارد

قدس آنلاین: محمد جواد آذری جهرمی در حاشیه جلسه امروز هیئت دولت درباره علت اختلالات اینترنت در روزهای اخیر و شایعات در مورد ارتباط ان با راه اندازی شبکه ملی اطلاعات با بیان مطلب بالا افزود: اختلال در دسترسی در رابطه با نسخه وب یکی از اپلیکیشن‌ها بود و بر اساس پیگیری‌هایی که در شرکت زیرساخت انجام دادند، مشخص شد که برای مدیریت ترافیک، بخشی از ترافیک را در سرورهای خدمات ابری آمازون منتقل می‌کردند و آمازون در خدمت‌رسانی به کاربران ایرانی برخی از محدودیت‌ها را اعمال کرده بود که پس از پیگیری‌های لازم این مشکل حل شد و مساله عمومی تحت عنوان اختلال وجود ندارد.

وزیر ارتباطات در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین درباره استمرار مشکلات استفاده از شبکه شاد برای دانش آموزان و این پرسش که وزیر آموزش و پرورش پهنای باند را عامل مشکلات عنوان کرده و شما مشکلات نرم افزار را، باید حرف کدام وزیر را پذیرفت؟ اظهار داشت: حرف هیچ کدام را، باید ببینید مردم چه می‌گویند.

وی با ببیان اینکه ۸/۵ میلیون نصب فعال این اپلیکیشن تاکنون ثبت شده است که ۱/۵ میلیون نفر از آن استفاده مستمر می‌کنند و متوسط پهنای باند آن در حال حاضر حدود ۱۵۰ کیلوبیت بر ثانیه است و این چیزی نیست که پهنای باند ما را دچار چالش کند، افزود: بنابراین اینطور نیست که شبکه‌ای که ۲۰ هزار گیگابیت ظرفیت دارد بخواهد در برابر این حجم از استفاده دچار مشکل شود.

وی تصریح کرد: شبکه اینترنت کشور به تمام پیام‌رسان‌ها پهنای باند می‌دهد و همین مسئله نشان می‌دهد که موضوع اصلی پهنای باند نیست. 

وی با یادآوری اینکه شاد اولین پیام رسان ایرانی است که مدل‌های خارجی خود را پشت سر گذاشته و استفاده آن از واتس‌اپ هم بیشتر است پس طبیعی است که چالش‌هایی به وجود بیاید، اضافه کرد: ممکن است به دلیل این حجم استفاده نیازمند به بروزرسانی این اپلیکیشن باشیم.

آذری جهرمی شبکه و اپلیکیشن شاد را داری سه ایراد عمده خواند و اظهار داشت: ایراد اول اینست که می‌گویند احراز هویت در این اپلیکیشن انجام نمی‌شود که به سیستم آموزش و پرورش باز می‌گردد و دارند تلاش می‌کنند که این مشکل را حل کنند. موضوع دوم این است که شاد روی گوشی‌ها نصب نمی‌شود یا اگر پاک شود نمی‌توان آن را دوباره نصب کرد. این هم برمی‌گردد به اینکه طراحی شاد برای یک نسخه‌ای از اندروید به بعد است، باید تیمی این مشکل را اصلاح کند که ورژن‌های پایین‌تر اندروید هم بتوانند شاد را داشته باشند.

وی سومین مشکل را کندی برنامه عنوان کرد و گفت: این مسئله هم اصطلاحا به سرورها باز می‌گردد و کار دشواری است که در حال انجام است چون ترافیک آن هم دارد روز به روز بیشتر می‌شود و همه مساعدت و توان‌مان را گذاشته‌ایم که کمک کنیم و اعلام کردیم که مراکز داده‌های‌مان در مشهد، تبریز، شیراز و تهران در اختیار آنان است.

وزیر ارتباطات با بیان اینکه ما تلاش می‌کنیم که این مشکلات بزودی برطرف شود، اظهار داشت: من شخصا جلسه‌ای با تیم اجرایی این اپلیکیشن گذاشتم و از جزئیات کار با خبر شدم. ضمن این که اشکالاتی وجود دارد نباید از اقدامات خوب آن‌ها چشم‌پوشی کرد. حال اینکه به دنبال مسئولی بگردیم که همه مشکلات را به گردن او بیندازیم، فایده‌ای ندارد. اصلاً مسئول همه این مشکلات من باشم! این موضوع اهمیتی ندارد بلکه آنچه مهم است رفع مشکلات مردم است.

برای شاد از کسی هزینه گرفته نشده

وی درباره گزارشهادر مورد دریافت هزینه و استفاده از حجم اینترنت بسته‌ها با استفاده از برنامه شد علی رغم رایگان اعلام شدن ان هم گفت: وقتی از شبکه شاد استفاده می‌کنیم، بسته اینترنت ایرانسل یا همراه اول ما اعلام می‌کند که چه میزان از شبکه شاد استفاده شده است اما چک کردیم و دیدیم که درج میزان استفاده از شاد به معنای کسر آن میزان هزینه از بسته اینترنت نیست و ستفاده از شاد در همه اپراتورهای ما رایگان است. ما تا امروز یک مورد شکایت مستند هم دریافت نکرده‌ایم.

وی در مرود اینترنت اساتید دانشگاه هم خاطرنشان کرد: حدود ۱۰۴ هزار استاد در سراسر کشور برای استفاده از اینترنت رایگان به ما معرفی شده‌اند، گفت: تا امروز صبح حدود ۴۶ هزار نفر از آنان به ما درخواست داده‌اند که از بسته‌های اینترنت رایگان استفاده کنند که به آنان تقدیم می‌شود و از ۱۵ مهر برای آنان فعال می‌شود.

وی یادآور شد: دانشجویان یک جامعه تقریباً چهار میلیونی هستند که استفاده از اینترنت برای آموزش هزینه‌هایی را برایشان به وجود آورده که ما تصمیم گرفتیم همه ۱۱۰۰ دانشگاه کشور به شبکه فیبر نوری متصل شود که این کار دارد پیش می‌رود. همچنین تسهیلات لازم را برای انجام خدمات آموزشی مجازی در دانشگاه‌ها فراهم سازیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.