به گزارش قدس آنلاین، محمدصادق معتمدیان شب گذشته در برنامه اشاره در سیمای خراسان رضوی در مورد رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان اظهار کرد: بر اساس گزارشی که در اختیار من قرار گرفته است و رعایت پروتکلها در تعطیلی ادارات ۹۴ درصد، اصناف ۸۰ درصد، دانشگاهها و مدارس ۱۰۰ درصد بوده است، منع تردد در شهرهای قرمز و نارنجی ۷۵ درصد، در بحث منع ورود ساکنین شهرهای قرمز و نارنجی به دیگر شهرها ۹۲ درصد بوده است. خوشبختانه مردم عزیز ما در این مرحله همکاری بسیار خوبی داشتند.
وی ادامه داد: درچند هفته اخیر شاهد پیک سوم بیماری در کشور بودیم و تقریبا همه استانها درگیر شدند و اکثر شهرستانهای کشور هم در وضعیت قرمز قرارگرفتند و استان خراسان رضوی هم از استانهایی بود که بیشتر شهرستانهای آن در وضعیت قرمز قرار گرفت. تعداد مبتلایان ما در هفتههای اخیر افزایش پیدا کرده است و هم تعداد بستریها افزایش پیدا کردند.
استاندار خراسان رضوی تصریح کرد: در حال حاضر در شرایط فعلی که دوشنبهها وزارت بهداشت میزان وضعیت هشدار و رنگبندیها را اعلام میکنند. همچنان ۱۹ شهرستان ما در وضعیت قرمز است و ۱۳ شهرستان ما در وضعیت نارنجی قرار دارد. اقدامات خوبی در این ایام انجام گرفته است و از اول آذر طرح محدودیتهای هوشمند اجرا شده است.
معتمدیان در مورد برنامههای توسعه استان بیان کرد: برنامهها توسط سازمان برنامه و بودجه کشور و سازمان مدیریت در استان در قالب سند چشمانداز توسعه، سند توسعه استان و حتی شهرستانها تدوین میشود. براساس مطالعات، بازدیدهای میدانی و جلسات من با مدیران ارشد استان حاکی از ظرفیتهای بالای استان در حوزههای مختلف از جمله حوزه اقتصادی است.
وی افزود: بیش از ۱۰ درصد اقتصاد کشور سهم استان خراسان رضوی است. استان از ابعاد مختلف سیاسی و امنیتی اهمیت دارد و بیش از ۸۳۴ کیلومتر از مرزهای بینالمللی کشور مربوط به استان است. مهمترین پارامتر هم از لحاظ فرهنگی و مذهبی و وجود بارگاه حضرت رضا(ع) است که به عنوان مهمترین شاخص در توسعه استان مطرح است و عاملی است در جهت تقویت موضوعات فرهنگی و مذهبی و پیوندی است که در سطح ملی، بینالمللی و فرامنطقهای ایجاد کرده است.
استاندار خراسان رضوی خاطرنشان کرد: پیشرانهای توسعه در سه، چهار محور اصلی است. یکی از مهمترین پیشرانها در بحث مرزها و تجارت بینالملل است. ما با ترکمنستان بیش از ۵۳۰ کیلومتر مرز مشترک داریم و دروازه اصلی ورود جمهوری اسلامی به بازارهای آسیای مرکزی از طریق استان خراسان رضوی است. بازارچههایی که به دلیل شرایط مختلف و به ویژه شرایط جدید کرونایی که محدودیتهایی ایجاد شده تعطیلیهای موقت داشته است و این قطعا یکی از اولویتهای ما و کشور است که بتوانیم این مرزها را فعال کنیم.
معتمدیان عنوان کرد: آمار صادرات ما در هفت، هشت ماه گذشته کاهش پیدا کرده است البته در سطح کشور و در سطح بینالملل نیز همین است. دوغارون هم یکی از مرزهای باسابقه و تاریخی است که نقش مهمی در صادرات کشور دارد و یکی از مهمترین مرزهای فعال جمهوری اسلامی با کشور افغانستان است و طبیعتا به عنوان یکی از مرزهای اصلی استان در حوزه تجارت است و هم میتواند به عنوان یک مسیر جدید در برنامههای آتی دولت و کشور قرار بگیرد تا ما بتوانیم یک مسیر دومی هم برای دسترسی به بازارهای آسیای میانه از طریق دسترسی به هرات، تاجیکستان و ازبکستان ایجاد کنیم.
وی گفت: در بحث معادن، استان از ظرفیتهای خوبی برخوردار است و یکی از قطبهای مهم معدنی کشور محسوب میشود و این هم از لحاظ کیفی هم از لحاظ کمی میباشد. بیش از ۵۰ درصد از ذخایر قطعی کشور متعلق به استان خراسان رضوی است. ما از مجموع ۶۷، ۶۸ مورد ماده معدنی کشور بیش از ۶۰ مورد ماده معدنی در سطح استان داریم.
استاندار خراسان رضوی اضافه کرد: معادن یکی از زمینههای خوب در برنامههای توسعه ما در میان مدت است و امیدواریم که بتوانیم در همکاری که با وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام میدهیم و تعاملی که بین دستگاههای استانی برقرار میکنیم فضا را برای سرمایهگذاری بخش خصوصی در حوزه معادن استان فراهم کنیم. حدود بیش از هفت هزار پهنه معدنی در استان بلوکه شده است ما تلاش میکنیم حداکثر تا پایان سال آزادسازی همه آنها را انجام دهیم و با فراخوان عمومی که انجام میگیرد زمینه مشارکت بخش خصوصی، نهادهای توسعهگرا اعم از دولتی و خصولتی فراهم شود تا تحولی را هم در بخش اکتشافات، استخراج و بهرهبرداری از مواد معدنی در استان داشته باشیم.
معتمدیان تصریح کرد: ۴۰، ۵۰ درصد از معادن کشور راکد هستند و در استان ما هم تقریبا بیش از ۵۰ درصد معادن غیرفعال و راکد هستند. بر اساس برنامهریزی انجام شده و اختیاراتی که به شورای معادن استان از سوی وزارت صمت تفویض شده است در چند هفته آینده تصمیمگیری میکنیم و حداقل ۴۰۰ معدن راکد و غیرفعال که به هر دلیلی که صلاحیت ادامه کار ندارند، سلب صلاحیت خواهند شد و از طریق مزایده عمومی در اختیار سرمایهگذاران قرار خواهد گرفت. همچنین در تلاش هستیم تا زنجیره مواد معدنی را در استان تکمیل کنیم.
وی در مورد کشاورزی در استان خراسان رضوی خاطرنشان کرد: استان یکی از قطبهای کشاورزی محسوب میشود و این مساله علی رغم این است که استان کم آب است و اقلیم خشکی دارد و از لحظ کمبود ذخایر زیرزمینی از استانهای اول و دوم کشور است. بیش از یک میلیارد و ۳۰۰ متر مکعب کسری ذخایر سفرههای آب زیرزمینی استان است. علی رغم تمام محدودیتها در بسیاری از محصولات دارای رتبه هستیم.
استاندار خراسان رضوی افزود: در بحث صنایع غذایی استان کشاورزی یکی از استانهای مطرح و اول استان در کشور است و سرمایهگذاریهای خوبی در گذشته در این بخش انجام گرفته است. به دنبال این هستیم که با توجه به محدودیتهایی که داریم برنامههای جایگزینی را دنبال کنیم. تغییر الگوی کشت و تغییر زمان کشت در کوتاهمدت با حمایت جهاد کشاورزی در استان دنبال میکنیم. توسعه کشت گلخانهای که یکی از ضروریات مناطق شرقی کشور ما است.
معتمدیان در مورد اقداماتی که در راستای حل مشکلات منابع آب استان صورت گرفته، گفت: بحث کشت گلخانه از برنامههای اجرایی در این راستاست. استفاده از سیستمهای نوین آبیاری نیز از برنامههایی است که حتما دنبال میکنیم و منابع آن ملی است و با رایزنی که انجام دادیم ما تا سقف ۲۰۰۰ میلیارد ریال با معاونت آب و خاک وزارت جهاد هماهنگ کردیم و به رییس سازمان جهاد استان ابلاغ کردیم.
وی اضافه کرد: در بلندمدت طرح انتقال آب از دریای عمان وجود دارد و مذاکراتی را شروع کردهایم و بین سه استان سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی و خراسان رضوی با سرعت بیشتری با همکاری وزارت صمت و وزارت نیرو کار را دنبال خواهیم کرد. در هفته آینده جلسهای را با وزیر نیرو و مجمع نمایندگان استان هم در رابطه با تامین آب شرب شهرستان مشهد و همچنین برنامههای بلندمدتتر که در رابطه با انتقال آب است، داریم.
استاندار خراسان رضوی بیان کرد: در بحث ترانزیتی نیاز است که ما توجه بیشتری به جادههای استان داشته باشیم قطعا یکی از اولویتهای ما که از طریق وزارتخانههای عمرانی خصوصا وزارت راه و شهرسازی دنبال خواهیم کرد، بحث فعالسارزی پروژههای راه و راهآهن است، با تامین منابع مالی از ظرفیتهای مختلف استفاده میکنیم، ما باید به دنبال جذب اعتبارات ملی باشیم چرا که منابع استانی منابع ناچیز و حداقلی است و امکان توسعه و اقدامات جهش برای آن فراهم نیست. ما سعی میکنیم تا سهم جذب اعتبارات ملی را افزایش دهیم.
معتمدیان گفت: اعتبارات سفر رییس جمهوری که اعتبارات خوبی بوده است و بخش قابل توجهی تخصیص داده شده و پیگیری میکنیم که باقی آن را در راستای فعالسازی پروژههای عمرانی جذب کنیم. اعتقاد ما این است که اگر بخش عمران را در استان فعال کنیم بر بخشهای دیگر هم تاثیر خود را خواهد گذاشت خصوصا در ایجاد اشتغال.
وی در مورد حل مشکلات مسکن در استان گفت: یکی از اولویتهای عمرانی ما در حوزه مسکن است و تلاش میکنیم با طرحهای خوبی که دولت شروع کرده و اقدامات خوبی که در استان پایهگذاری شده است در این حوزه نیز پیشرفت داشته باشیم منتهی باید سرعت کار افزایش پیدا کند و تامین زمین از اولویتهای جدی ماست.
استاندار خراسان رضوی در مورد حوزههای صنعتی استان عنوان کرد: استان ظرفیتهای خوبی دارد به خصوص در بحث قطعهسازی و خودروسازی. یکی از اولویتهای ما این است که بتوانیم منابع مالی برای کمک به صنایع ایجاد کنیم. بیش از ۶۵۰۰ واحد تولیدی در استان داریم که بخشی از این واحدها راکد و تعطیل هستند یا نیمهفعال. برنامهریزی کردیم که روی این واحدهای نیمهفعال متمرکز شویم تا با تزریق منابع و تسهیلات خصوصا سرمایه در گردش باعث شویم که از ظرفیتهای خالی که دارند استفاده کنند.
معتمدیان خاطرنشان کرد: یکی از برنامههای دولت در سالهای اخیر بحث تدوین سند سازگاری با شرایط کمآبی است که اولین بار در استان خراسان جنوبی تصویب شده است و در خراسان رضوی هم چند ماهی است که تصویب شده و حتما یکی از اولویتهای اجرایی ما خواهد بود. در این سند تکالیف دستگاههای مختلف در حوزه آب تعیین شده است.
منبع: ایسنا
انتهای خبر/
نظر شما