قدس آنلاین: قیمت کاغذ چاپ و تحریر در بازار آزاد پس از چند روز ماندن در کانال ۵۰۰ هزار تومان امروز با کاهش ۱۰ هزار تومانی مواجه شده است، بر این اساس قیمت هر بند کاغذ چاپ و تحریر ۷۰ در ۱۰۰ با گرماژ ۷۰ گرم، ۴۹۰ هزار تومان و قیمت هر بند کاغذ ۶۰ در ۹۰ با ۴۱۰ هزار تومان معامله شده است.
افزایش قیمت کاغذ در بازار آزاد که طی دو ماه گذشته به دلیل مراجعه ناشران به بازار آزاد در پی توقف توزیع کاغذ دولتی صورت گرفته است، موجب شده تا ناشران حتی ناشران بزرگ از چاپ کتابهای جدید خودداری کرده و یا به ندرت کتابی را منتشر کنند آن هم در حالی که نمایشگاه کتاب مجازی تهران در حال برگزاری است و کمتر از دو ماه تا پایان سال باقی نمانده است.
پیگیریهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برای عمل کردن دو واردکننده به تعهد خود مبنی بر تحویل چهار هزار تن کاغذ دولتی به اتحادیه آشنا نیز تاکنون به جایی نرسیده است. با این حال وزارت ارشاد مدعی است که دولت با تخصیص ارز دولتی به کاغذ برای سال جاری نیز موافقت کرده است و اما مشخص نیست این ارز چه زمانی تحویل داده میشود.
این در حالی است که محمدعلی جعفریه، مدیر نشر ثالث در این زمینه با انتقاد از عدم همکاری وزارت صمت در حوزه کاغذ به تسنیم گفت: ناشران تمام مشکلات کاغذ را از چشم وزارت صنعت میدانند.
وی ادامه داد: وزارت صمت متأسفانه در جریان کاغذ همکاری لازم را ندارد؛ بنابراین گرانی امروز بازار کاغذ نیز متوجه این وزارتخانه است، کاغذ دولتی در گمرک مانده است و علیرغم دستور ریاست جمهوری و بانک مرکزی برای تخصیص ارز و زیر صمت نامه را امضا نمیکند.
جعفریه تصریح کرد: حجم بالایی از کاغذ تحریر وارد کشور شده است و در صورت ترخیص از گمرک در اختیار اتحادیه آشنا برای توزیع قرار میگیرد، اما وزرات صمت همراهی نمیکند. آن هم در شرایطی که ناشران به دلیل گرانی کاغذ دست از چاپ و انتشار کتابهای جدید شستهاند.
وی در توضیح بیشتر گفت: وزارت صمت باید دستور تخصیص ارز ۴۲۰۰ تومانی را بدهد، تا واردکننده بتواند کاغذ را ترخیص کند، اگر دستور امضا شود، به زودی با توزیع کاغذ دولتی میان ناشران قیمتها در بازار آزاد نیز کاهش پیدا میکند.
اگرچه کاغذ دولتی مخالفان بسیاری را در بین ناشران و کارشناسان حوزه کاغذ دارد، اما در شرایطی که حتی کاغذهای ایرانی نیز در بازار به ندرت پیدا میشوند و خط تولید آنها متوقف شده است، نمیتوان انتظار داشت ناشر کتاب را با کاغذ بندی ۵۰۰ هزار تومان منتشر کند، آن زمان قیمت کتاب نیز افزایش ناگهانی نداشته باشد، یارانههای نشر در سالهای اخیر تا حدودی به کمک مخاطب برای خرید کتاب آمده است اما امروز میتوان به جرئت مدعی شد که کتاب از سبد بسیاری از خانوارهای ایرانی حذف شده است. بنابراین موضوع کاغذ در کشور موضوعی بسیار حیاتی است، دولت اعتدال که در زمین کاغذ اقدام خاصی نکرد، باید دید دولت بعدی چه برنامهای برای تولید کاغذ دارد، آیا باز هم وعدهها در حر حرف میماند یا بالاخزه قصه کاغذ سرانجام خوشی میگیرد؟
انتهای پیام/
نظر شما