قدس آنلاین: مهدی داوری مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در گفتوگو با ایلنا درباره استخدام نیروهای آتش نشانی گفت: از روز شنبه اطلاعیه استخدام زنان و مردان آتش نشانان بر روی سایت سازمان آتش نشانی منتشر میشود.
وی ادامه داد: افرادی که در آزمونهای سازمان موفق شوند استخدام سازمان شده و باید مراحل آموزشی را طی کنند. در این مرحله برای سال ۱۴۰۰، تعداد ۱۰۰ آتش نشان مرد و ۱۶ آتش نشان زن را برای کادر عملیاتی استخدام میکنیم. آتش نشانان پس از گذراندن سه ماه دوره آموزشی فشرده وارد ایستگاهها خواهند شد.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در بخش دیگری از صحبتهای خود درباره همسان شدن صندوق بازنشستگی شهرداری با صندوق بازنشستگی تامین اجتماعی برای بازنشستگی آتش نشانان با بیست سال سابقه خاطرنشان کرد: روال قانونی این موضوع در حال سپری شدن است. آتش نشانانی که براساس صندوق تامین اجتماعی بازنشسته میشوند طبق قانون مجلس انجام میشود اما در خصوص صندوق بازنشستگی شهرداری استناد به مصوبه کمیسیون ۱۳۸ شده و در این کمیسیون آتش نشانی به عنوان مشاغل سخت و زیانآور تشخیص داده شده است.
داوری خاطرنشان کرد: براساس آیین نامه اجرایی این کمیسیون آتش نشانان پس از ۲۵ سال میتوانند بازنشسته شوند. ما در سازمان درخواست دادهایم تا درباره دیگر صندوقهای بازنشستگی مانند صندوق بازنشستگی شهرداری اتفاق مشابه صندوق تامین اجتماعی رخ دهد.
وی ادامه داد: ما این موضوع را در شورای عالی استانها مطرح کردیم و در آنجا مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید و به صورت لایحه به مجلس شورای اسلامی ارسال شد و ما در حال حاضر منتظر مطرح شدن این لایحه در صحن مجلس هستیم. ما مذکراتی در این خصوص با نمایندگان داشتهایم اما فرآیند بررسی آن ممکن است طولانی شود البته این اقدامات نیز نتیجه پیگیری سازمان آتش نشانی و شهرداری تهران بوده است تا بتوانیم این خلاء قانونی را برطرف کنیم.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی شهرداری تهران با بیان اینکه تقریبا ۹۰۰ آتش نشان جزو صندوق بیمه تامین اجتماعی هستند، تصریح کرد: از حدود بیش از ۵ هزار نفر جمعیت کارکنان آتش نشانی شهرداری بیش از ۸۰ درصد جزء صندوق بازنشستگی شهرداری هستند و حدود ۱۹ الی ۲۰ درصد جزء صندوق تامین اجتماعی هستند. در بدو استخدام آتش نشانان میتوانند یکی از صندوقها را انتخاب کنند یعنی هر کدام از آتش نشانان که جزو یکی از صندوقهای تامین اجتماعی یا شهرداری هستند در واقع این انتخاب خود آنها بوده است.
داوری خاطرنشان کرد: طبق ضوابط و قوانین در ابتدای خدمت آتش نشانان میتوانستند یکی از صندوقها را انتخاب کنند چراکه بعد از آن موضوعات مالی و ارقام بالا اجازه تغییر صندوق را نمی دهد و آتش نشانان مجبور است برای تغییر صندوق مبالغ سنگینی را بپردازد اما در اوایل خدمت چون سابقه زیاد نیست امکان تغییر در صندوقها وجود دارد. در حال حاضر در استخدامهای ۱۰ سال اخیر این موضوع مورد توجه قرار گرفته است. البته حدود دو سال پیش تبصرهای در مجلس به تصوب رسید که همه کارمندان تامین اجتماعی با ۲۰ سال سابقه امکان بازنشستگی دارند و استقبال کارکنان سازمان از صندوق تامین اجتماعی نیز بیشتر شد در حالی که پیش از این آتش نشانان تمایل به استفاده از صندوق بازنشستگی شهرداری را داشتند اما پس از تصویب این تبصره گرایش به صندوق تامین اجتماعی بیشتر شد.
وی با بیان اینکه تنها تفاوت و امتیاز همان سنوات ارفاقی برای بازنشستگی است و در پرداخت مبالغ هیچ تفاوتی ندارد، ادامه داد: حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد از افراد حائز شرایط دواطلب استفاده از شرایط هستند و بیش از ۸۰ درصد آتش نشانان درخواستی برای استفاده از شرایط سخت و زیانآور را ارائه نکردهاند ضمن اینکه آتش نشانان عملیاتی که تحت پوشش تامین اجتماعی هستند غالبا هنوز به مرز ۲۰ سال نرسیده اند. البته در هر دو صندوق تقریبا شرایط شبیه به هم است و در هر دو صندوق حداقل ۲۰ سال خدمت در فاز عملیات را الزامی کرده اند.
مدیرعامل سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران درباره بودجه سازمان آتش نشانی خاطرنشان کرد: ما در حال مذاکرات لازم در این خصوص هستیم شهرداری در سالهای اخیر حمایت خوبی از آتش نشانی داشته است و امیدوارم برای سال ۱۴۰۰ نیز این حمایتها ادامه داشته باشد جلسات بودجه همچنان ادامه دارد و ما امیدواریم بودجه خوبی برای سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در نظر گرفته شود.
داوری درباره افزایش حقوق کارکنان سازمان آتش نشانی گفت: افزایش حقوق آتش نشانان مانند تمام کارکنان شهرداری افزایش سالانه دارد و شهرداری نیز مطابق آنچه دولت اعلام میکند برای کارمندان افزایش حقوق در نظر میگیرد.
انتهای پیام/
نظر شما