به گزارش قدس آنلاین، در پی اعلام موافقت آمریکا با آزادسازی بخشی از منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی از یک سو و همچنین توافق ایران با ژاپن و دیگر کشورها در خصوص استفاده از منابع بانکیاش برای واردات واکسن و ... انتظار میرفت بازار ارز با روندی کاهشی فعالیت خود را در اولین روز هفته از سرگیرد.
این در حالی است که خبرهای رسیده از بازار ارز نشان از افزایش قیمتها دارد. دلار امروز با تغییر کانال، بار دیگر به کانال ۲۵ هزار تومان ورود کرد و هر دلار امریکا به قیمت ۲۵ هزار و ۱۹۶ تومان فروخته میشود. صرافان میگویند تقاضا برای خرید ارز در روزهای اخیر افزایش یافته و با توجه به اینکه تکلیف سفرهای نوروزی روشن نیست، این خریدها احتمالا به افزایش نگرانیها برای خروج ایران از برجام بازمیگردد.
بهاءالدین حسینی هاشمی، کارشناس اقتصادی و مدیرعامل اسبق بانک صادرات در گفتگو با خبرآنلاین، در خصوص اینکه چرا اخبار مثبت تاثیر خود را بر بازارهای ایران به جا نگذاشته است؟ گفت: متاسفانه همان قدر که خبر مثبت میشنویم، اخبار منفی نیز به گوش میرسد و با توجه به حساسیت بالای بازارها در شرایط کنونی، تاثیرپذیری آنها از اخبار منفی بالاتر است و در نتیجه جانب احتیاط را رعایت میکنند .
وی با اشاره به اتفاقات رخ داده در منطقه و همچنین مواضع اعلامی از سوی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خصوص برجام ، گفت: برخی تصمیمات از عهده یک قوه خارج است و باید مرجعی کارشناسی و استراتژیک درباره آن موضوع اظهار نظر کند .
وی گفت: اتفاق مهمی رخ داده است. می بینیم که امریکا به کره چراغ سبز داده و همین امر نشان میدهد که حتی اگر تحریمها رسما برطرف نشود، این کشور مماشات خواهد کرد و در نتیجه ایران باید آماده بازگشت به بازارهای نفت و افزایش صادرات غیرنفتی باشد اما متاسفانه نیروهایی در داخل هستند که این اتفاقات مثبت را خنثی می کنند و نوعی بلاتکلیفی و دلسردی را در فضای اقتصادی کشور ایجاد مینمایند .
دلار چقدر پایین میآید؟
وی با اشاره به اینکه انتظار کاهش قیمت دلار، در شرایط فعلی انتظاری معقول و منطقی است، گفت: البته در پیش بینیها نباید به مسئله اصلی یعنی واقعیات اقتصادی بی توجه ماند ، درست است که تحریم نفسهای آخر را میکشد اما سوخت تحریم، یعنی نقدینگی بسیار بالا، همچنان در اقتصاد ایران وجود دارد و در نتیجه تقویت ارزش پول ملی حتی پس از لغو تحریم ها چندان امکان پذیر نیست.
وی گفت: اگر تحریمها و فشار روانی ناشی از آن برداشته شود، بیتردید قیمت دلار تا محدوده بیست هزار تومان کاهش مییابد اما مسلما ریزش بیش از این میزان قیمت دلارنیاز به اصلاح ساختارها و تغییر رویهها دارد .
او با اشاره به اینکه ایران به دلیل اقتصاد تورمی با بحرانهای متعددی روبروست، گفت: متاسفانه ما در تمامی سالهای گذشته به دلیل سیاست غلط ارزی با خروج سرمایه از کشور روبرو بودیم . باید بپذیریم که در جنگی نابرابر با ابرقدرت جهان، یعنی امریکا هستیم و همین وضعیت در طولانی مدت به خروج سرمایه از ایران دامن زده و میزان سرمایه خروجی حتی از کشورهایی که وضعیتی به مراتب بدتر از ما دارند بیشتر است .
او تاکید کرد: با ایجاد آرامش ، برقراری فضای با ثبات و همچنین تصمیمگیری درست و منطبق با ذات اقتصاد و اصلاح سیاستهای ارزی میتوان این روند را اصلاح کرد اما در شرایط فعلی بسیاری از کشورهای اطراف برای سرمایههای ایران دندان تیز کردهاند و این را میتوان از سیاستهای ترکیه و امارات و دیگران دریافت .
او گفت: تورم نیز آینده اقتصاد را غیر قابل پیش بینی کرده و همین امر در طولانی مدت بسیاری از صاحبان سرمایه را به این نتیجه میرساند که فعالیت و کسب و کار و زندگی خود را به جایی منتقل کنند تا بتوانند درباره آینده ان تصمیم بگیرند .
به گفته وی در این وضعیت بلاتکلیف ما با بحرانهای اقتصادی متعدد روبرو هستیم و لازم است با همگرایی سیاسی بر سر مسائل مهمی که سرنوشت کشور در گرو آن است، فضا به سمت بهبود حرکت کند .
نظر شما