قدس آنلاین؛ خیز چهارم کرونا در بسیاری از شهرهای کشور آغاز شده و به گفته وزیر بهداشت، تختهای بیمارستانها در حال پر شدن هستند.
میزان بستری به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در کشور مطابق نمودار زیر و دارای روند صعودی است.
شیوع کرونای انگلیسی وضعیت کرونا را در بسیاری از شهرهای کشور وخیمتر کرده و سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا گفته است: «سوش غالب کرونا در کشور درحال تبدیل به ویروس جهش یافته انگلیسی است که این ویروس، تعداد افراد بیشتری را مبتلا میکند.»
در شرایطی که تعداد مبتلایان کرونا به دلیل انجام مسافرتهای نوروزی در تمامی استانهای کشور با سرعت رو به افزایش است، وزیر بهداشت نسبت به برقراری سفرهای نوروزی و عملکرد مسئولان ستاد مقابله با کرونا انتقاد و تصریح کرده است: «گفته بودیم اگر به حرفهای کارشناسیمان گوش ندهند بهار سختی در پیش است؛ گفتیم اقتصاد گردشگری اهمیت دارد ولی سرمایه اجتماعی نظام سلامت و هزینههای شیوع مجدد بیماری و اثراتش بر اقتصاد خرد و کلان کشور نیز بی اهمیت نیست.»
تعداد شهرهای قرمز به ۴۶ وتعداد شهرهای نارنجی به ۱۱۹ شهر افزایش یافته است. هماکنون ۲۴۶ شهرستان در وضعیت زرد هستند و تنها ۳۷ شهرستان در وضعیت آبی باقی ماندهاند.
تبریز، مشهد، سمنان، قم، سنندج، گرگان و ساری از امروز در وضعیت نارنجی قرار گرفتند.
نقشه جدید رنگبندی کرونایی شهرهای کشور در تصویر زیر آمده است.
بر اساس مصوبه ستاد ملی مقابله با کرونا، مسافرت "از" و "به" شهرهای با وضعیت قرمز و نارنجی، ممنوع و مشمول جریمه است.
تردد شبانه در تمام شهرهای کشور از ساعت ۲۲ شب تا ۳ بامداد ممنوع و مشمول جریمه است.
مدیرعامل سازمان بهشت زهرا (س) اعلام کرد که بهشت زهرا (س) روز ۱۳ فروردین برای رعایت پروتکلهای بهداشتی صرفا برای امور تدفین متوفی باز است و شهروندان عادی مراجعه نکنند.
تجمع در بوستانها و پارکهای شهرهای قرمز و نارنجی نیز در روز سیزده بدر ممنوع است.
کولیوند، رئیس سازمان اورژانس کشور از افزایش چشمگیر مراجعه به اورژانس خبر داده و گفته است: «در روزهای گذشته مراجعه به اورژانس و مراکز درمانی نسبت به سال گذشته حدود ۸۰ درصد افزایش داشته است.»
تنها از اسفند ماه سال ۹۹ تا یازدهم فروردین سال جاری، بیش از ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر به اورژانسهای بیمارستانی مراجعه کردهاند که از این تعداد، ۴۷۵ هزار تن بستری شدهاند؛ تعداد بیماران بستری شده در بخشهای مراقبتهای ویژه، بالغ بر ۳۰ هزار نفر بوده است و مشکلات تنفسی، تروما، بیماریهای قلبی، گوارشی و سکته مغزی به ترتیب عمدهترین علل مراجعه به بیمارستانها بودهاند.
اورژانس پیش بیمارستانی در این بازه زمانی بیش از ۲۰۱ هزار مأموریت انجام داده که بالغ بر ۳۰ هزار مأموریت، مربوط به حوادث ترافیکی و تصادفات بوده است.
از ۲۵ اسفند ماه ۹۹ تا یازدهم فروردین سال جاری، ۳۳ هزار و ۶۳۴ نفر در حوادث ترافیکی مصدوم شدهاند که تهران و خراسان رضوی سهم بیشتری نسبت به سایر استانها در مصدومیتهای ناشی از حوادث ترافیکی داشتهاند.
نظر شما