به گزارش قدس آنلاین، مصطفی کشتگر افزود: اواخر پارسال شورای عالی کار نرخهای جدیدی برای دستمزد کارگران تعیین کرد که نسبت به گذشته افزایش داشت و خواسته کارگران نانوایی نیز دریافت دستمزد براساس مصوبه جدید آن شوراست.
وی به رشد هزینههای نانوایی اشاره و بیان کرد: فقط در فروردین ماه امسال افزون بر افزایش دستمزد کارگر، قیمت خمیرمایه و هزینه های آب و برق نانوایان افزایش قابل توجهی داشته است.
رییس اتحادیه صنف نانوایان مشهد گفت: نرخ مصوب نان برای مشهد مربوط به آبان ماه سال ۹۸ است و از آن زمان تاکنون تغییری نکرده است و افزون بر این ۴۵ درصد از قیمت نان صرف پرداخت دستمزد کارگر، ۲۵ درصد صرف خرید آرد و باقی آن را هزینه های جانبی نانوایی تشکیل میدهد که همه این نرخها به جز نرخ آرد برای نانوایان افزایش یافته است.
کشتگر نیاز هر نانوایی را به کارگر به طور متوسط پنج نفر ذکر و بیان کرد: در این شرایط که هزینه های نانوایی افزایش و نرخ مصوب نان تغییری نکرده است نانوایان به دلیل عدم توانایی در تامین هزینهها، مجبور هستند کارگران خود را تعدیل کنند و این موضوع روی کیفیت پخت نان اثر میگذارد.
وی ادامه داد: اخیرا شاهد تجمع اعتراض آمیز فعالان نانوایی در مقابل اتحادیه بابت موضوعات مزبور بودیم لذا برای راضی نگه داشتن کارگران باید نرخ مصوب نان تغییر کند زیرا در صورتی که نتوان دستمزد کارگران را تامین کرد آنان از نانوایی خارج و جذب مشاغل دیگر می شوند که این موضوع در نهایت کیفیت نان را کاهش می دهد.
رییس اتحادیه صنف نانوایان مشهد گفت: مطالبه دیگر این اتحادیه تبدیل نانواییهای نیمه یارانه ای به نانواییهای آزادپز است تا بتوان براساس هزینه تمام شده تولید نان، نرخ را تعیین کنند زیرا نرخ مصوب تعیین شده برای این نانواییها صرفه اقتصادی ندارد.
۲ هزار و ۵۰۰ نانوایی یارانهای و نیمه یارانهای در سطح کلانشهر سه و نیم میلیون نفری مشهد فعالیت می کنند.
نظر شما