تحولات لبنان و فلسطین

کردستان-در مناطق کردنشین، کولبران از روی ناچاری و برای رفع مشکلات معیشتی، کوهستان‌های سخت‌گذر را طی می‌کنند و به اندازه قوت روزانه خانوارشان درآمد کسب می‌کنند که در حال حاضر تلاش می شود تا این تامین معیشت حداقلی برای این مرزنشینان تسهیل شود.

کوله مشکلات از روی دوش«کول بران» برداشته می‌شود

قدس آنلاین-گرو استان‌ها: بی‌شک همه بر دردآور بودن پدیده کول بری و اینکه افرادی از سر ناچاری و برای تأمین معیشت خود راه‌های سخت کوه‌های کردستان را با حمل بارهای سنگین طی می‌کنند، آگاه هستند و همگان می‌دانند این اتفاق به دلیل شرایط نامناسب اقتصادی به‌ویژه در این استان مرزی پیش‌آمده است.

تاکنون مسئولان بسیاری به این استان سفرکرده و وعده‌های بسیاری برای ساماندهی کول بران داده‌اند اما این وعده‌ها با خشک شدن رد پای مسئولان به دست باد سپرده‌شده است.

دوم اسفندماه سال گذشته اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس‌جمهور به همراه هیئتی به کردستان سفر کرد و در بدو ورود خود یکی از اهداف سفرش را بررسی دلایل اجرایی نشدن مصوبه ساماندهی کول بری در استان اعلام کرد.

در این سفر معاون اول رئیس‌جمهور در بدو ورود به فرودگاه سنندج در جمع خبرنگاران اظهار داشت: یکی از ظرفیت‌های این استان داشتن مرز مشترک با عراق است که زیرساخت‌های آن باید آماده شود.

اسحاق جهانگیری بابیان اینکه نحوه جابه‌جایی کالا و وجود پدیده کول بری از مسائل دردآور در این استان است، اضافه کرد: دولت مصوبه‌ای برای ساماندهی کول بری ارائه کرده که اجرای آن منجر به ساماندهی وضعیت کنونی می‌شود.

نسخه رهایی از کول بری

در همین راستا معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان بابیان اینکه تلاش دولتمردان همواره در راستای حل مشکلات مردم و کمک به معیشت کول بران است در خصوص اینکه برای کمک به معیشت این افراد چه اقدامی انجام پذیرفته است اظهار می‌کند: یکی از راهکارهای حل مشکل کول بری راه‌اندازی و فعال‌سازی بازارچه‌های مرزی است که این موضوع به جد دنبال شده است.

خالد جعفری در این رابطه توضیح می‌دهد: در همین رابطه سعی شده تا بازارچه‌های مرزی را برای صادرات و واردات قانونی در این استان پیگیری و ایجاد کنیم تا کول برای چهره قانونی به خود بگیرد.

وی با اشاره به اینکه بازارچه‌های «مله‌خورد»، «خانم شیخان» و «سیرانبند» با همین هدف و افزایش مراودات تجاری فعال‌سازی شده است اظهار می‌کند: مرزنشینان قادر خواهند بود با کارت‌هایی که در اختیاردارند به‌راحتی از طریق این بازارچه‌ها کالاهای خود را وارد کشور کنند و لذا نیازی به جان خریدن خطر و سختی برای کول بری نیست.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار کردستان بابیان اینکه حتی معافیت‌ها و امتیازات خوبی برای مرزنشین‌ها در این راستا در نظر گرفته‌شده است ابراز می‌کند: تجارت مرزی در قالب بازارچه‌های موقت و استفاده از معافیت سود بازرگانی است.

وی بیان می‌کند: ایجاد اشتغال پایدار برای مرزنشینان باعث می‌شود که آنان به سمت کول بری و اشتغال از مبادی غیرقانونی سوق داده نشوند و در حال حاضر عمده‌ترین هدف در راستای ساماندهی کول بری همین موضوع است.

جعفری یادآور می‌شود: فعال‌سازی این بازارچه‌ها باعث می‌شود که معضل کول بری را دیگر شاهد نباشیم  و از طرفی این موضوع در رونق اقتصادی استان بسیار تأثیرگذار خواهد بود و وضعیت معیشت مرزنشینان را با تغییرات اساسی مواجه می‌سازد.

ورود ستاد فرمان اجرایی امام(ره)

به گزارش خبرنگار قدس آنلاین برای ساماندهی و ایجاد اشتغال کول بران نهادهای مختلفی آستین همت را بالا زدند که یکی از آن‌ها ستاد فرمان اجرایی امام(ره) است.

در همین راستا رئیس ستاد اجرایی فرمان امام ( ره) در آخرین سفر خود در زمستان سال گذشته و در حاشیه رونمایی ۵ هزار و ۷۰۰ طرح اشتغال محور در سنندج اذعان کرد:  این ۵ هزار و ۷۰۰  طرح برای ۱۶ هزار نفر در کردستان شغل ایجاد کرده است.

محمد مخبر در این سفر بیان کرد: یک‌هزارم و ۵۰۰ طرح از این تعداد شغل به کول بران اختصاص دارد.

وی افزود: ستاد اجرایی فرمان امام (ره) با همکاری استانداری کردستان و طرح‌هایی که دارد مصمم است تا شأن و کرامت را به کول بران برگرداند.

وی عنوان کرد: اشتغال ایجادشده در حوزه‌های فرش، دامداری، صنایع‌دستی و دیگر بخش‌هایی است که بنا بر نیاز و ظرفیت استان تعریف و اجراشده است.

مخبر با تأکید بر اینکه مصمم به ساماندهی کول بران در سه استان دارای کول بر هستیم، افزود:  سعی می‌کنیم افرادی را که واقعاً از روی نیاز و بیکاری و به‌ناچار به کول بری روی آورده‌اند، ظرف یک یا ۲ سال آینده، ساماندهی کنیم.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.