به گزارش قدس آنلاین، پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات، نتایج نظرسنجی «اوقات فراغت در دوران کرونا» را منتشر کرد. جامعه آماری این نظرسنجی را شهروندان ۱۸ سال و بالاتر ساکن در شهر و روستاهای کشور تشکیل داده و تعداد نمونه آن، ۲۱۰۳ نفر بوده است که به صورت تصادفی انتخاب شدهاند. در این نظرسنجی، فعالیتهایی نظیر فیلمدیدن، مطالعه کتاب، استفاده از ماهواره، مهمانی رفتن، فعالیت در شبکههای اجتماعی، سفر رفتن، تماشای تلویزیون، خریدن روزنامه یا مجله، گوش دادن به موسیقی و ورزشکردن مورد پرسش قرار گرفته است.
در بخشی از این نظرسنجی که مربوط به بینندگان شبکههای داخلی و ماهوارهای است، آمارها، نشاندهنده افزایش ساعتهای تماشای فیلمها، سریالها و برنامههای تلویزیونی به نسبت قبل از همهگیری کرونا است.
آمار بینندگان تلویزیون ایران
به استناد نظرسنجی «اوقات فراغت در دوران کرونا»، ۳۷.۹ درصد افراد پاسخگو گفتهاند در قیاس با دوران پیش از کرونا، بیشتر برنامههای تلویزیونی داخلی را مشاهده میکنند. میزان تماشای برنامههای تلویزیونی ۲۸.۸ درصد پاسخگویان، نسبت به پیش ازکرونا تفاوتی نداشته است. ۶.۷ درصد افراد نیز در این ایام کمتر برنامههای تلویزیون را تماشا کردهاند. همچنین ۲۶.۲ درصد پاسخگویان اعلام کردهاند برنامههای شبکههای داخلی تلویزیونی را نمیبینند.
افراد بدون تحصیلات دانشگاهی، نسبت به پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند، بیشتر اعلام کردهاند میزان تماشای برنامههای تلویزیون برای آنان در قیاس با قبل از شیوع کرونا افزایش یافته است. ساکنان روستاها نیز در قیاس با شهرنشینان، بیشتر برنامههای تلویزیون ایران نسبت به قبل از شیوع کرونا میبینند.
۴۸.۱ درصد پاسخگویانی که از طریق برنامههای تلویزیون اوقات فراغت خود را در دوران کرونا گذراندهاند (۳۵.۴ درصد کل نمونه)، مخاطب فیلم و سریال این رسانه بودهاند. ۳۹.۷ درصد این دسته از پاسخگویان (۲۹.۲ درصد کل نمونه) نیز پیگیر اخبار کشور از طریق تلویزیون بودهاند. دیگر برنامههایی که این دسته از پاسخگویان مخاطب آن برای سپریکردن اوقات فراغتشان در دوران کرونا بودند، بهترتیب عبارت است از مستند، برنامههای علمی، برنامههای مذهبی، آموزشی و میزگرد و مصاحبه شخصیتها.
زنان نسبت به مردان بیشتر مخاطب فیلم و سریالهای تلویزیون در دوران کرونا بودهاند. جوانان نیز در قیاس با سایر گروههای سنی، بیشتر فیلم وسریالهای تلویزیون را برای پر کردن اوقات فراغت، دیدهاند. پاسخگویانی که تحصیلات دانشگاهی دارند، با اختلاف اندکی نسبت به افراد بدون تحصیلات دانشگاهی، برای گذراندن روزهای کرونایی، بیشتر فیلم و سریالهای صداوسیما را تماشا کردهاند.
از سوی دیگر، مردان نسبت به زنان بیشتر مخاطب اخبار تلویزیون در روزهای کرونایی بودهاند. در بین گروههای سنی نیز افراد بالای ۴۵ سال بیشتر اعلام کردهاند در این ایام، اخبار تلویزیون را برای پرکردن اوقات فراغت دنبال کردهاند. همچنین پاسخگویان بدون تحصیلات دانشگاهی، نسبت به افرادی که تحصیلات دانشگاهی دارند، بیشتر گفتهاند در دوران کرونا به تماشای اخبار صداوسیما پرداختهاند.
آمار بینندگان شبکههای ماهوارهای
همچنین براساس نظرسنجی «اوقات فراغت در دوران کرونا»، ۱۰.۴ درصد افراد پاسخگو در دوران کرونا، بیشتر مخاطب برنامههای ماهوارهای بودهاند. این در حالی است که میزان تماشای برنامههای ماهوارهای ۱۴.۱ درصد پاسخگویان در این ایام، نسبت به قبل تغییری نکرده است. ۲.۱ درصد افراد نیز اعلام کردهاند نسبت به قبل از شیوع کرونا، کمتر برنامههای ماهوارهای را میبینند. همچنین ۷۱.۹ درصد پاسخگویان این نظرسنجی بیان کردهاند از ماهواره استفاده نمیکنند.
۵۱.۳ درصد پاسخگویانی که برای سپریکردن اوقات فراغت خود، برنامههای ماهوارهای را میبینند (۱۳.۷ درصد کل نمونه)، از این رسانه برای تماشای فیلم و سریال استفاده می کنند. ۲۹.۴ درصد این دسته از پاسخگویان نیز (۷.۸ درصد کل نمونه)، برای کسب خبر از شبکههای ماهواره استفاده میکنند. مستند، شوهای موسیقی و برنامه های مُد از دیگر برنامههای ماهوارهای مورد استفاده این پاسخگویان است.
زنان نسبت به مردان بیشتر مخاطب فیلم و سریال های پخششده از شبکههای ماهوارهای هستند. در بین گروههای سنی نیز، جوانان در قیاس با سایر گروههای سنی، بیشتر از این رسانه فیلم و سریال تماشا کردهاند. از سوی دیگر مردها نسبت به زنان بیشتر برنامههای خبری ماهوارهای را تماشا کردهاند. همچنین افراد بالای ۴۵ سال در مقایسه با دیگر گروههای سنی، بیشتر از برنامههای خبری شبکههای ماهوارهای برای سپریکردن اوقات فراغت خود در این ایام استفاده کردهاند.
نظر شما