تحولات لبنان و فلسطین

میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی هستند و می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به بدن در پیشگیری از ابتلا و همچنین مبارزه بهتر با بیماری کمک کنند.هنگامی که با یک عفونت مبارزه می کنید، بدن شما به مواد مغذی و انرژی برای پشتیبانی از سیستم ایمنی خود نیاز دارد، و برخی مواد غذایی می توانند به روند بهبودی کمک کنند.

بایدها و نبایدهای خوراکی پس از دریافت واکسن کووید-19
به گزارش قدس آنلاین به نقل از عصر ایران ، به همین ترتیب، هنگامی که برای واکسیناسیون کووید-19 آماده می شوید، ممکن است این پرسش برای شما مطرح شود که آیا باید خوراکی خاصی را پس از دریافت واکسن برای تقویت سیستم های دفاعی بدن مصرف کنم.


به گزارش "لیو استرانگ"،نخست، باید به این نکته اشاره داشت که رژیم غذایی شما نمی تواند از ابتلا به بیماری کووید-19 پیشگیری کرده یا درمانی ریشه‌کن کننده برای آن باشد. همچنین، رژیم غذایی نمی تواند اثربخشی واکسن را بیشتر کرده یا عوارض جانبی را به حداقل برساند.


با این وجود، مصرف غذاهای مغذی و ضد التهاب می تواند به پشتیبانی از سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به بدن که پس از تزریق واکسن باید به سختی کار کند تا پادتن تولید کند، کمک کند. دکتر نیکت سونپال، متخصص دستگاه گوارش در نیویورک، مصرف و پرهیز از برخی خوراکی را توصیه کرده است که در ادامه با آنها بیشتر آشنا می شویم.


6 ماده غذایی که می توانید مصرف کنید

غذاهای تازه و کامل به بدن کمک می کنند تا آن چه برای حفظ سلامت خود نیاز دارد را انجام دهد.


میوه ها و سبزیجات
به گفته دکتر سونپال، میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی هستند و می توانند به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک کرده و به بدن در پیشگیری از ابتلا و همچنین مبارزه بهتر با بیماری کمک کنند.


به طور خاص، سبزیجات و میوه های سرشار از ویتامین C می توانند به بدن در تولید گلبول های سفید بیشتر که وظیفه مبارزه با عفونت ها و بیماری ها را بر عهده دارند، کمک می کنند. مرکبات مانند گریپ فروت، پرتقال، و لیموها حاوی سطوح بالای ویتامین C هستند، اما فلفل دلمه ای قرمز حتی از محتوای ویتامین C بیشتری نسبت به آنها برخوردار است.


سبزیجات سبز مانند بروکلی و اسفناج سرشار از آنتی اکسیدان ها هستند که این مواد به محافظت از سلول ها در برابر رادیکال های آزاد مضر کمک می کنند. این مساله مهم است زیرا رادیکال های آزاد - مولکول های ناپایداری که به DNA و پروتئین های درون سلول های بدن ما آسیب می رسانند - می توانند موجب استرس اکسیداتیو شوند که ممکن است به طور بالقوه شما را نسبت به ابتلا به بیماری آسیب پذیر سازد.


مغزدانه ها
مغزدانه ها منابع خوبی از ویتامین ها و مواد معدنی هستند که به پیشتیبانی از سلامت سیستم ایمنی بدن و عملکرد مطلوب قلب کمک می کنند. آنها همچنین به کاهش و مهار التهاب کمک می کنند.


مطالعه ای در سال 2016 که در نشریه The American Journal of Clinical Nutrition منتشر شد، نشان داد که مصرف منظم مغزدانه ها با مقادیر کمتر نشانگرهای زیستی التهابی مرتبط بوده است.


بادام سرشار از ویتامین E است که به عملکرد مطلوب سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
بادام هندی سرشار از منیزیم است که یک ماده معدنی با خواص ضد التهابی محسوب می شود و به کاهش فشار خون و تقویت سلامت قلب کمک می کند.
گردو سرشار از آنتی اکسیدان های قدرتمند است و مطالعه ای در سال 2012 که در نشریه Food & Function منتشر شد، نشان داد که از این نظر بالاتر از بادام، گردوی آمریکایی و پسته قرار می گیرد.


ماهی های چرب
ماهی های چرب مانند سالمون و تن سرشار از اسیدهای چرب امگا-3 هستند که چربی هایی دوستدار قلب محسوب می شوند و می توانند التهاب و فشار خون را کاهش داده و از تشکیل پلاک در سرخرگ ها پیشگیری کنند.


پژوهش ها نشان داده اند که چربی های امگا-3 نه تنها به پیشگیری از بیماری قلبی و سکته مغزی کمک می کنند، بلکه به مدیریت بیماری های خودایمنی مانند لوپوس و آرتریت روماتوئید نیز کمک کرده و به طور بالقوه در برابر سرطان و شرایط دیگر از انسان محافظت می کنند.


سوپ مرغ
زمانی که بیمار هستید سوپ مرغ یکی از بهترین گزینه هایی است که می توانید برای تقویت بدن خود بخورید.
سوپ مرغ دارای خواص ضد التهابی است که به تسکین علائم ناشی از مقابله با بیماری کمک می کند.
به عنوان مثال، هویج، پیاز و کرفس موجود در این سوپ مواد معدنی ضروری مانند پتاسیم و آهن را ارائه می کنند و منابع خوبی از بتاکاروتن هستند که شکلی از ویتامین A است و به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند.


افزون بر این، مرغ میزان قابل توجهی از پروتئین را ارائه می کند که به تقویت پادتن ها و عملکرد درست سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
آب سوپ نیز برای هیدراته نگه داشتن بدن مفید است و به پاکسازی حفره های بینی کمک می کند.


آب
مصرف مایعات به میزان زیاد یکی از توصیه های همیشگی پزشکان برای بیمارانی است که با یک عفونت مبارزه می کنند.
زمانی که فردی بیمار است، بدن وی به واسطه مواردی مانند تب، گرفتگی بینی، اسهال و استفراغ آب از دست می دهد، از این رو، جبران مایعات از دست رفته اهمیت دارد.


مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا، نوشیدن آب فراوان پس از دریافت واکسن کویید-19 را برای کمک به کاهش ناراحتی ناشی از عوارض جانبی احتمالی، مانند تب توصیه کرده است.


افزون بر این، هیدراته نگه داشتن بدن در وهله نخست به تقویت سیستم ایمنی و پیشگیری از ابتلا به بیماری کمک می کند.
آب به مرطوب نگه داشتن مسیرهای بینی کمک می کند، از این رو، مخاط می تواند با ویروس ها و عوامل بیماری‌زای دیگر پیش از این وارد بدن شوند، مقابله کند.
همچنین، آب میزان اکسیژن خون را افزایش می دهد که به سیستم ایمنی بدن برای عملکرد موثرتر کمک می کند.


صدف چروک
صدف چروک سرشار از روی (زینک) است که این ماده معدنی به مقابله با عوامل بیماری‌زا و تولید پروتئین بیشنر برای مبارزه با عفونت های ویروسی کمک می کند.
از این رو، زمانی که به تقویت سیستم ایمنی بدن خود نیاز دارید، این ماده غذایی می تواند یکی از گزینه هایی باشد که مد نظر قرار می دهید.
نکته: مصرف صدف چروک خام یا نیم‌پز می تواند شما را در معرض خطر عفونت هایی خاص و بیماری شدید قرار دهد. پیش از خوردن صدف های چروک آنها را به خوبی بپزید.


2 خوراکی که باید از آنها پرهیز کرد

پس از دریافت واکسن کویید-19 بهتر است از مصرف خوراکی های زیر پرهیز کنید.


غذاهای بسیار فرآوری شده
در شرایطی که مصرف گاه به گاه خوراکی هایی مانند چیپس سیب زمینی یا کلوچه ها مشکلی ایجاد نمی کند، اما زمانی که در تلاش برای تقویت سیستم ایمنی بدن خود هستید، این قبیل خوراکی ها گزینه های خوبی نیستند.


غذاهای بسیار فرآوری شده می توانند موجب افزایش قند خون شوند که به نوبه خود می تواند افت عملکرد سیستم ایمنی بدن را موجب شود. زمانی که سیستم ایمنی عملکرد درست خود را ارائه نکند، ورود ویروس ها یا دیگر عوامل بیماری‌زا به بدن نیز راحت‌تر صورت می گیرد.
همچنین، غذاهای بسیار فرآوری شده حاوی مواد التهاب‌زا هستند که توانایی بدن برای مبارزه با عفونت ها را کاهش داده و ممکن است به تشدید علائم بیماری منجر شود.


سلامت نیوز: بایدها و نبایدهای خوراکی پس از دریافت واکسن کووید-19

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.