اواخر اردیبهشت ماه خبرهایی در رابطه با افزایش قیمت روغن منتشر شد و نشان داد که طی تصمیم وزارت صمت، قیمت این محصول بین ۳۰ تا ۳۵ درصد افزایش خواهد یافت.
این در حالی بود که واکنشهای متفاوتی در رابطه با افزایش این قیمت وجود داشت، اما آنچه وزارت صنعت، معدن و تجارت در مورد چرایی این گرانی اعلام کرد، این بود که به دلیل افزایش قیمت جهانی روغن خام و افزایش هزینههای تولید از جمله هزینه مواد بستهبندی دستمزد و غیره بوده است.
با توجه به افزایش قیمتی که روغن از سال گذشته تا کنون طی کرده، تازهترین وضعیت قیمت و همچنین میزان واردات و دپوی مواد روغنی در گزارش رسمی گمرک و مرکز آمار مورد بررسی قرار گرفت.
براساس آمار مربوط به گمرک ایران، تا تاریخ ۹ خرداد سال جاری ۴۲۰ هزار تن دانه های روغنی و تا ۴۲۰ هزار تن روغن خام در گمرک و بنادر دپو شده بود که در مجموع نشان دهنده دپوی ۸۴۰ هزار تن از مواد روغنی است.
این در حالی است که در سال گذشته نیز دو میلیون و ۳۴۰ هزار و ۱۵۸تن دانه روغنی به ارزش یک میلیارد و ۲۴۹ میلیون و ۷۳۹ هزار و ۷۶۴ دلار و همچنین روغن خوراکی، نیمه جامد، مایع و خام یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۷۸۹ تن به ارزش یک میلیارد و ۶۷ میلیون و ۶۰ هزار و ۴۰۷ دلار از گمرکات کشور ترخیص و وارد شده بود.
روغن کمی عقب رفت، ولی گرانی ادامه دارد
افزایش قیمت و بعضا کمبود روغن در بازار از نیمه دوم سال قبل شدت گرفت و آنچه به تازگی مرکز آمار از وضعیت قیمت خوراکی ها منتشر کرده، جزئیات مربوط به روغن نشان می دهد که قیمت روغن مایع ۹۰۰ گرمی نسبت به اردیبهشت پارسال بیش از ۸۶ درصد افزایش داشته است، ولی در مقایسه با فروردین ماه ۰.۷ درصد ارزان شده است.
همچنین قیمت روغن مایع در اردیبهشت پارسال به طور متوسط ۸۷۰۰ تومان بوده که به ۱۶ هزار و ۴۰۰ تومان در فروردین امسال و متوسط ۱۵ هزار و ۳۰۰ تومان در اردیبهشت ماه رسیده است.
طبق این گزارش روغن مایع با حداقل ۱۱ هزار و ۲۰۰ و حداکثر ۲۵ هزار تومان قیمت خورده است.
اما در مورد روغن جامد قیمت هر کیلو در اردیبهشت پارسال به طور متوسط ۹۲۰۰ تومان و فروردین امسال ۲۳ هزار تومان بوده که در اردیبهشت ماه به ۲۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است.
حداقل و حداکثر قیمت فروش روغن جامد در ماه گذشته به ترتیب ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان و ۳۲هزار تومان اعلام شد.
براین اساس، روغن جامد در اردیبهشت ماه نسبت به فروردین ماه ۳.۴ درصد ارزان شده اما در قیاس با اردیبهشت پارسال بالغ بر ۱۴۱ درصد افزایش قیمت دارد.
این کاهش قیمت روغن مایع و جامد در فروردین ماه در حالی ثبت شده که تصویب افزایش قیمت آن در اواخر اردیبهشت ماه بود و احتمالا در تورم خردادماه بروز خواهد کرد.
انتهای پیام
نظر شما