به گزارش قدس آنلاین عبدالله مختاری درباره تاثیر استخراج رمز ارز بر اشتغال و تولید کشور، اظهار کرد : معتقدم نباید از هول حلیم در دیگ بیفتیم چون هنوز نسبت به تامین اعتبار و پشتوانه این پول های الکترونیکی یا بیت کوین و امثال آن تضمینی وجود ندارد لذا دولت باید به مردم در این خصوص آگاهی بدهد و اطلاع رسانی عمومی کند.
وی افزود: اگر کارفرمایی از برق دولتی که برای آن یارانه پرداخت میشود استفاده و کارخانه را تعطیل میکند تا رمزارز استخراج کند، منفعت شخصی خودش را میبیند و کارگرانی که بیکار میشوند و تولیدی که دچار رکود میشود در نظر نمیگیرد بنابر این وقتی برق یک شهر یا محدوده یا کارخانه به دلیل استخراج رمزارز می رود، زیان اجتماعی و اقتصادی کشور را باید درنظر بگیریم.
مختاری با انتقاد از ایجاد مزرعه بیت کوین برای برخی کشورها در داخل گفت: اگر بیت کوین واقعاً سرمایه ایجاد می کند چرا تمام دنیا به جای راه اندازی کارخانه، نیروگاه های برق خود را به مزارع بیت کوین وصل نمی کنند؟ متاسفانه ما برای کشورهای دیگر مزرعه بیت کوین ایجاد کرده ایم در حالیکه این کشورها خودشان به اقتصاد اول دنیا تبدیل شدند ولی چون هزینه انرژی و برق در کشور ما بسیار پایین است به آسانی به استخراج رمزارز مشغول شده اند ولی این هزینه در واقع از جیب زاغه نشین سیستان و بلوچستان و کولبر کردستان می رود.
این کارشناس حوزه کار با بیان اینکه استخراج رمز ارز به شکل غیرهدفمند برای کشور فاجعه به بار می آورد و اقتصاد را عقب می اندازد، اظهار کرد: ما مخالف استخراج رمز ارز با این شرایط که زیان اجتماعی دارد، هستیم و معتقدیم باید منفعت را در یک طرف و زیان اجتماعی و خواب تولید را در طرف دیگر بگذاریم و هردو را بسنجیم.
مختاری بر لزوم هدفمندی پرداخت یارانه به حاملهای انرژی همچون برق تاکید کرد و گفت: ما می توانیم برای جلوگیری از زیان وارده استخراج رمزارز به تولید اعلام کنیم فرضا انقدر کیلووات برای مصرف عمومی است و هزینه برق بیش از آن باید به قیمت آزاد جهانی پرداخت شود چون مصرف خانگی را نمیتوان قاچاق کرد لذا اگر کارخانه ها و شرکت ها بخواهند رمز ارز استخراج کنند باید هزینه بیشتری پرداخت کنند.
به گفته مختاری منظور از هدفمندی در مسیر صحیح قرار گرفتن است و تا زمانی که استخراج رمز ارز در داخل کشور به شکل هدفمند صورت نگیرد و زیان اجتماعی آن بر منافع ملی ترجیح داده شود، بهتر است انجام نگیرد؛ مگر آن که ساز و کارش پیش بینی و آگاهی عمومی و آموزشهای لازم در این خصوص داده شود نه آنکه از برق مجانی و رایگان استفاده کنیم و ضرر و زیان اجتماعی آن به افراد ضعیف و گروههای کم درآمد تحمیل شود.
انتهای پیام
نظر شما