به گزارش قدس آنلاین اصل محبت را خداوند در قلب زن و شوهر قرار میدهد و بر آنان است که این نعمت باطنی و حالت قلبی را که موجب آرامش زندگی و صفا و پاکی است به وسیله جانبداری از هم، گذشت و فداکاری، خوش اخلاقی، توقع در اندازه و ظرفیت لازم، حفظ شئون و شخصیت طرفین و اجتناب از بگو مگوهای بیهوده حفظ کنند و از عواملی که به محبت و عاطفه خلل وارد میکند بپرهیزند. زیرا تبدیل این عاطفه و شوق به کینه، نفرت، بغض در صورتی که ملاک شرعی و عقلی در کار نباشد مبدل کردن نعمت به نقمت و بلاست و خود نوعی ناسپاسی به شمار میآید. البته به فرمایش حضرت امام رضا(ع) دلها را رغبت و نفرت و نشاط و سستی میباشد؛ هنگامی که دل، میل و اقبال میکند بینش و ادراک دارد و زمانی که بیمیل است افسرده و ناتوان میباشد. از این رو هنگامی که درون با نشاط توأم میباشد باید دلها را به کار گرفت و زمانی که حالت سستی و رخوت دارد باید آن را رها کرد تا توان و آرامش خود را بازیابد.
زن و شوهر در روابط عاطفی با یکدیگر باید این بیان گُهربار امام رضا(ع) را در نظر گیرند که میفرمایند: «اگر مؤمنی خشمگین شود عصبانیت، وی را از طریق حق بیرون نمیبرد و اگر شادمانی یابد این خرسندی وی را دچار باطل نمیسازد و چون به اقتداری میرسد بیشتر از آنچه حق دارد، نمیگیرد».
حضرت امام رضا(ع) در سیره عملی خود در جهت تقویت عواطف و تکریم شخصیت حاضران در خانه و در جمع معاشران اینگونه بودند. ابراهیم بن عباس میگوید: هرگز شخصیتی برتر از امام رضا(ع) ندیدم، هرگز پای خویش را در مقابل همنشین خویش دراز نمیکرد و پیش از او تکیه نمیداد. به خدمتگزاران دشنام نمیگفت، صدایش به خنده بلند نمیشد و همواره با غلامان و زیردستان خود کنار سفره غذا مینشست.
روابط از سرچشمهای عالی و پاکیزه متأثرند که در آن هر دو طرف در زندگی مشترک به عاطفه و محبت وابستهاند. عطوفتی که یک احساس ناگهانی و زودگذر نبوده و بر ارزشهای والا و خردهای مقدس استوار است؛ زیرا عواطف ناگهانی و هیجانی در برابر امیال و هواهای متضاد تاب مقاومت ندارد و به سرعت رنگ میبازد.
انتهای پیام/
نظر شما