تحولات لبنان و فلسطین

معاون نخست‌وزیر روسیه گفت باید بازگشت نفت ایران به بازار جهانی ضمن در نظر گرفتن شرایط، مورد توجه قرار بگیرد.

مسکو: بازگشت نفت ایران به بازار جهانی باید مد نظر قرار بگیرد

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، «الکساندر نواک» معاون نخست‌وزیر روسیه در گفت‌وگو با خبرگزاری «اسپوتنیک» این کشور گفت بازگشت نفت ایران به بازار جهانی باید مد نظر قرار بگیرد اما ابتدا باید درکی از زمان‌بندی دقیق و محدودیت‌های حجمی ایجاد شود.

نواک در این خصوص گفت: البته که این موضوع (بازگشت نفت ایران به بازار جهانی) باید مورد نظر قرار بگیرد. اما از آنجا که بر تعادل عرضه و تقاضا اثرگذار است، باید به طور دقیق برنامه بازگشت را متوجه شوید، این که حداکثر حجم‌ها چقدر است. اما همه اینها بستگی به این دارد که چه زمانی این کار انجام خواهد شد.

طبق گزارش اسپوتنیک، آژانس بین‌المللی انرژی (IEA) در گزارش بازار نفت خود در ماه میلادی جاری اعلام کرد ایران می‌تواند تولید نفت خود را به روزانه ۳.۸ میلیون بشکه تا سال ۲۰۲۲ برساند و به منبع اصلی رشد جهانی تولید نفت در صورت برداشته شدن تحریم‌ها تبدیل شود.

نواک پیشتر هم در خصوص نفت ایران گفته بود: ما همواره بازگشت نفت ایران را مدنظر داریم، آن را در نظر می‌گیریم و به صورت مشترک توازن عرضه و تقاضا را محاسبه می‌کنیم.

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه هم با تأکید بر لزوم بازگشت نفت ایران به بازارهای جهانی گفت که در صورتی که فشارهای حداکثری علیه ایران ادامه داشته باشد، احیای برجام ممکن نیست (جزئیات بیشتر).

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور سابق آمریکا اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ با نقض تعهدات آن کشور از این توافق مورد تأیید شورای امنیت سازمان ملل متحد خارج شد و سیاست موسوم به «فشار حداکثری» و تحریم بخش نفت و انرژی ایران را در دستور کار قرار داد.

مقام‌های دولت «جو بایدن» بارها به صراحت به شکست سیاست فشار حداکثری اعتراف کرده‌اند اما تاکنون از انجام اقداماتی که برای بازگشت به این توافق لازم است، سرباز زده‌اند.

واشنگتن می‌گوید تنها در صورتی که دو طرف به برجام بازگردند حاضر است تحریم‌ها علیه ایران را رفع کند. این ادعای واشنگتن در حالی مطرح می‌شود که تعهدات ایران به صورت کمّی قابل راستی‌آزمایی هستند، اما راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها به دست‌کم سه تا شش ماه زمان نیاز دارد.

جمهوری اسلامی ایران تأکید کرده با توجه به اینکه آمریکا طرفی بوده که توافق را نقض کرده این واشنگتن است که باید با رفع تحریم‌ها به توافق بازگردد و لازم است اجرای تعهدات آمریکا مورد راستی‌آزمایی قرار گیرد. تهران البته این را هم گفته که اصرار یا عجله‌ای برای بازگشت آمریکا به توافق ندارد.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.