به گزارش قدس آنلاین؛ شهرک پتروشیمی نگین مکران با ۱۲۰۰ هکتار اراضی و بیشاز هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در ساخت و توسعه زیرساخت آماده شده و در حال استقرار واحدهای پتروشیمی است.
شهرک پتروشیمی چابهار با هدفگذاری ۳۰ میلیون تن مواد پتروشیمی بالادست و پایین دست در راستای طرح توسعه سواحل مکران و استقرار صنایع آبر در کنار دریا از ۹۱ شروع شده است و ساخت اولین واحد تولیدی آن نیز از سال ۹۴ آغاز شده است.
سرمایهگذار عمده این شهرک، شرکت سرمایهگذاری سازمان تامین اجتماعی نیروهای مسلح( ساتا) است و سرمایهگذاران بزرگ و خرد دیگر هم با این شرکت همراه هستند تا شهرک پتروشیمی نگین مکران را بسازند.
هلدینگ پتروشیمی نگین مکران در توضیحات فنی درباره این شهرک نوشته: در تعریف اولیه شهرک ۱۸ مجموعه پتروشیمی در نظر گرفته شده بود که با توجه ملاحظات زیست محیطی صرفاً با ۶ واحد آن موافقت شد. در این راستا برای استفاده مطلوب از مابقی اراضی پیشبینی شده در سایت با یک مطالعه مفصل نسبت به اصلاح و توسعه خوشههای پتروشیمی در این محدوده اقدام میشود.
به گفته این هلدینگ: ۵ واحد پیشرفته GTX،یک واحد تولید اوره-آمونیاک و نیز یک مجتمع یوتیلیتی(پشتیبان آب و برق) متمرکز برای تامین نیازهای این واحدها پیش بینی شده است که در مجموع ۸.۵ میلیون تن محصولات پتروشیمی تولید میکند.
استاندار سیستان و بلوچستان میگوید: واحد پتروشیمی بدرشرق با ورود تجهیزاتش از دیگر واحدها جلوتر است و به زودی وارد فاز تولید میشود؛ به مراتب بقیه واحدها برای تولید ۸.۵ میلیون تکمیلی نیز وارد مدار میشوند.
احمدعلی موهبتی میافزاید: همزمان خط لوله گاز ایرانشهر به چابهار به عنوان خوراک اصلی پتروشیمی هم با جدیت درحال کار است.
وی تصریح میکند: پتروشیمی چابهار عمدتا برای جلوگیری از خام فروشی و با تاکید بر صادارت احداث میشود، به سبب قرارگیری چابهار در کرویدرهای بینالمللی ترانزیتی و اتصال به اقیانوس هند، صادرات مواد پتروشیمی از چابهار صرفه اقتصادی بالایی دارد و پتروشیمی چابهار هم صادرات محور ساخته میشود.
نظر شما