تحولات لبنان و فلسطین

رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث پژوهشگاه قرآن و حدیث، نشر تفکر شیعی در خراسان را از برکات پذیرش ولایتعهدی از سوی امام رضا(ع) دانست.

نشر تفکر شیعی در خراسان از برکات پذیرش ولایتعهدی امام رضا(ع) بود

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام سید کاظم طباطبایی، مراد از سیره اجتماعی را سیره فراشخصی دانست و افزود: اگر سیره از رفتار شخصی فراتر باشد به عنوان سیره اجتماعی مطرح می‌شود.

وی با اشاره به ضرورت الگوگیری و الگودهی در سیره اجتماعی افزود: با وجود تفاوت های اساسی که میان ما با معصومان وجود دارد اما این امر مانع الگوگیری ما از آنان نمی‌شود؛ طبیعتا تمام رفتارها حتی رفتارهای فردی و به ویژه پدیدارهای اجتماعی در زمان، فضا، فرهنگ و شرایط خاصی به وجود می‌آید و نمی‌توانیم جدای از خواستگاه و شرایط آن‌ها را مورد بررسی قرار دهیم.

حجت الاسلام طباطبایی با بیان اینکه بزرگداشت مقام و منزلت معصومان به این معنی است که شخصیت آنان را پاس بداریم، افزود: یکی از موارد تعظیم شعائر و بزرگداشت مقام معصومان در گذشته این بوده که روز شهادت ائمه(ع) را تعطیل اعلام می کردند تا مردم کار و کسب را رها کرده و در مجالس عزاداری شرکت کنند، اما متاسفانه در حال حاضر اینگونه پاس داشته نمی‌شود.

وی بیان کرد: پیشنهادی که مامون به امام رضا(ع) در خصوص ولایتعهدی داد، جنبه تظاهر داشت زیرا مامون که برادرش را به خاطر ترس از دست دادن قدرت، کشته و جنازه اش را بر دار کرده بود چگونه می‌توانست ولایتعهدی را به شخص دیگری بسپارد.

رییس پژوهشکده علوم و معارف حدیث پژوهشگاه قرآن و حدیث با تاکید بر اینکه پذیرش ولایت عهدی از جانب امام رضا(ع) را نمی توان به عنوان همکاری با دستگاه جور عنوان کرد، افزود: امام رضا(ع) با همان ولایت عهدی که داشتند هم به نشر تفکر شیعی در خراسان کمک کردند و همچنین اهل سنت در خراسان معتدل شدند.

وی بیان کرد: امام رضا(ع) در دربار توانسته بودند هم زیستی با حکام جور را با روشی خاص و به گونه ای که به تفکر شیعی منجر شود طراحی کنند.

طباطبایی گفت: امام رضا(ع) معتقد بودند که شخصیت اجتماعی افراد نباید منجر به تمایز ما شود بنابراین باید درس بگیریم که هیچ کس را بخاطر موقعیت اجتماعی اش تحقیر نکنیم زیرا همه از کرامت انسانی برخوردار هستند.

وی ابراز کرد: امام رضا(ع) نامه‌ای به امام جواد(ع) نوشته‌اند که در زمینه نحوه رفتار با مردم درس‌های بزرگی می‌دهد و می فرمایند: «کسی که از تو درخواست کمک می کند هیچ وقت او را بی نصیب نگذار، زیرا آبروی خود را بر کف گرفته است».

منبع: آستان نیوز

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.