قدس آنلاین: بیتا ربانی روز سه شنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در حال حاضر میزان موجودی خون در کشور ۳۸ هزار و ۷۹۸ واحد است و این میزان خون ایده آل است و در مجموع در یک هفته اخیر ذخیره خون قابل قبول بوده، اما باید دقت داشته باشیم که نیاز به خون و فرآورده های آن همیشگی است و نمی توان بحران ها را پیش بینی کرد.
وی ادامه داد: هرچند که وضعیت موجودی خون در کشو در حال حاضر ایده آل است، اما گاهی ممکن است که در یک بیمارستانی در یکی از استان های کشور نیاز به یک فرآورده خاص باشد به عنوان مثال نیاز به پلاکت باشد که این فرآورده دارای عمر کوتاه ۳ تا ۵ روز است و به همین دلیل ممکن است برای تامین آن فراخوان دهیم.
ربانی تصریح کرد: همچنین گاهی هم نیاز به یک گروه خونی خاص است و اما موجودی آن گروه خونی خاص به اندازه کافی موجود نمی باشد.
وی ادامه داد: برای خون هیچ جایگزینی نداریم، بنابراین نیاز است که اهدای خون به طور دایم و مستمر انجام شود و به همین منظور هم از اهدا کنندگان خون می خواهیم که همیشگی و مستمر اهدای خون داشته باشند و برای این منظور و تسهیل در آن و جلو گیری از اتلاف وقت و در زمان و مکان مورد نظر خود با مراجعه به سایت انتقال خون به نشانی https://www.ibto.ir/ می توانند با گرفتن نوبت اینترنتی اقدام به اهدای خون کنند، یا اینکه گاهی برخی از مراکز اهدای خون حتی در روزهای تعطیل هم فعال هستند و اهدا کنندگان می توانند با اطمینان خاطر خون اهدا کنند.
مدیرکل دفتربرنامه ریزی و جذب ونگهداری اهداکنندگان خون سازمان انتقال خون با اشاره به مشارکت کم بانوان در امر اهدای خون گفت: مشارکت بانوان در اهدای خون پایین است، اما بانوان توجه داشته باشند که اهدای خون برای آنها منعی ندارد و چنانچه اگر حجم خون در خانمی هنگام اهدای خون کافی نباشد از وی خون گیری نمی شود.
وی اعلام کرد: تاکنون ۸ هزار و ۵۷۳ نفر برای اهدای خون به مراکز اهدی خون کشور مراجعه کردند که از این تعداد ۶ هزار و ۹۶۵ نفر موفق به اهدای خون شدند.
ربانی در پاسخ به این سوال که با توجه به شیوع گسترده کرونا در استان های جنوبی و کاهش استقبال برای اهدای خون در این مناطق، وضعیت ذخیره خون آنها چگونه است، گفت: در حال حاضر وضعیت خون در استان های جنوبی کشور پایدار است، اما این پایداری با استفاده از شبکه ملی خون رسانی تامین شده است و خون مورد نیاز بیماران در این مناطق تامین شده است، اما به هموطنان در این استان ها اطمینان خاطر می دهیم که تمامی پروتکل های بهداشتی و استاندارهای لازم در مراکز اهدای خون رعایت می شود آنها با اطمینان خاطر خون اهدا کنند.
وی با بیان اینکه استان سیستان و بلوچستان یکی از استان های تالاسمی خیز ما در کشور است و بیماران تالاسمی هم باید به طور مستمر خون دریافت کنند، تاکید کرد: اکنون نیاز خون این بیماران از طریق شبکه ملی خون رسان تامین می شود و این درحالی است که در این شبکه ۶ استان دیگر معین استان سیستان و بلوچستان در جهت تامین خون مورد نیاز این استان هستند، اما بهتراست که خون مورد نیاز دراین استان از طریق مرم این منطقه تامین شود.
مدیرکل دفتربرنامه ریزی و جذب و نگهداری اهداکنندگان خون سازمان انتقال خون گفت: برخی از استان ها در مبحث موجودی خون دارای آمار بالاتری هستند به عنوان مثال استان مرکزی دارای ۱۴روز ذخیره خون است و به صورت هفتگی در قالب شبکه ملی خون رسان به استان هایی که کمبود دارند خون ارسال می کند.
وی ادامه داد: هموطنان توجه داشته باشند در هرجایی از کشور که هستند می توانند خون اهدا کنند، چراکه هدف نجات جان بیماران نیازمند به خون است و فرقی نمی کند که در کدام استان باشند یا اینکه خون به مصرف بیماران کدام استان برسد.
انتهای پیام/
نظر شما