تحولات منطقه

در پی پیشروی‌های گروه طالبان،بلوک نظامی موسوم به "سازمان پیمان امنیت مشترک" که تحت رهبری روسیه است، اعلام کرد آماده بسیج نیروها با ظرفیت کامل در صورت وخامت وضعیت در مرز تاجیکستان با افغانستان است؛ این در حالی است که بر اساس گزارش‌ها هیاتی از طالبان در شهر مسکو به روسیه اظهار کرده که تهدیدی متوجه منطقه نمی‌کند.

وعده‌ طالبان به روسیه برای حفاظت از امنیت مرزها و دیپلمات‌های خارجی، حفظ حقوق بشر و جنگ با داعش
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، به نقل از خبرگزاری رویترز، با خروج نیروهای خارجی از جمله آمریکا بعد از ۲۰ سال جنگ از افغانستان شبه نظامیان طالبان جسارت بیشتری برای تصرف اراضی بیشتر در افغانستان پیدا کرده اند و این وضعیت صدها تن از پرسنل امنیتی افغان و آوارگان را وادار به فرار از مرز و وارد شدن به کشور همسایه تاجیکستان و افزایش نگرانی‌ها در مسکو و دیگر پایتخت‌ها نسبت به امکان نفوذ افراطگران به منطقه آسیای مرکزی که از نظر روسیه حیاط خلوت آن است، شده است.

بر اساس گزارش خبرگزاری اینترفاکس، سازمان پیمان امنیت مشترک که تحت رهبری روسیه است، اعلام کرد آماده است در صورت لزوم از همه منابعش برای مهار بحران در مرز بین تاجیکستان و افغانستان استفاده کند.

یک دیپلمات سابق و دو تحلیلگر به رویترز گفتند، خروج آمریکا از افغانستان دردسر برای مسکو است و روسیه نگران است بدتر شدن درگیری در افغانستان باعث رانده شدن آوارگان به سمت آسیای مرکزی، ایجاد تهدید افراطگران و حتی دامن زدن به جنگ داخلی در یک کشور سابقا متعلق به اتحاد شوروی شود.

روسیه بزرگترین پایگاه نظامی خارجی خود را در تاجیکستان و در نزدیکی مرز با افغانستان اداره می‌کند و مسکو متعهد شده به تاجیکستان در صورت لزوم کمک کند.

اینترفاکس به نقل از سازمان پیمان امنیت مشترک گزارش داد که  هنوز نیازی به استفاده از نیروهای نظامی دیگر کشورهای عضو این سازمان به وجود نیامده است.

این در حالی است که یک هیات طالبان در مسکو مذاکراتی را با مقام‌های روسیه داشت و تلاش کرد به میزبانانش اطمینان مجدد بدهد که این گروه به مرز تاجیکستان حمله نخواهد کرد یا از افغانستان به عنوان زمینه‌ای در آینده به منظور اجرای حملات علیه خود روسیه استفاده نخواهد کرد.

وزارت امور خارجه روسیه در بیانیه ای اعلام داشت به هیات طالبان گفته نسبت به تشدید تنشها در شمال افغانستان نگران بوده و نمی‌خواهد درگیری‌های این کشور به کشورهای دیگر سرایت پیدا کند.

این وزارتخانه بیان داشت، تضمین‌هایی از سمت طالبان دریافت کرده مبنی بر این که این گروه مرزهای دیگر کشورهای منطقه را نقض نخواهد کرد و این که طالبان نسبت به امنیت هیات‌های دیپلماتیک خارجی در افغانستان تضمین داده است.

این وزارتخانه از طالبان نقل کرد که گفته است، خواهان راه حل صلح آمیز در افغانستان بوده و وعده احترام به حقوق بشر، از جمله حقوق زنان "در چارچوب هنجارهای اسلامی و سنت‌های افغان" را داده است.

همچنین طبق اعلام این وزارتخانه، طالبان در عین حال قول جنگیدن با تهدید ایجاد شده از سوی شاخه گروه تروریستی داعش در افغانستان و ریشه کن سازی تولید مواد مخدر در این کشور را داده است.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.