به گزارش قدس آنلاین سیدجواد ساداتی نژاد با بیان اینکه، کشاورزی یک نوع اقتصاد محسوب میشود اظهار داشت: ما باید حداکثر توان تولید خود در کشاورزی را به کار بگیریم و آنچه که در داخل نیاز داریم و مصرف و مابقی آن را صادر کنیم اما متأسفانه این نگاه وجود ندارد.
وی ضمن اشاره به مشکلات موجود برای مرغداران و مرغداریها افزود: در مرغداریهای کشور اگر بررسی صورت پذیرد متوجه میشویم از 60 درصد ظرفیت استفاده میکنند و 40 درصد از ظرفیت مرغداری بلااستفاده است و این موضوع به این دلیل است که کشور به آن بخش از تولید نیاز ندارد.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی ضمن اشاره به ظرفیت بالای کشور در صادرات انواع محصولات به ویژه محصولات کشاورزی ابراز داشت: 800 میلیون نفر در اطراف ما زندگی میکنند و این بازار بزرگ است و ایران با این ظرفیت و توانایی میتواند بخش اعظمی از صادرات محصولات کشاورزی را داشته باشد.
وی با بیان اینکه ایران 40 میلیون تن ظرفیت سیلوی آسیابانی در کشور وجود دارد، گفت: متأسفانه 10 میلیون تن از این ظرفیت استفاده میشود و مابقی بلااستفاده است در حالی که کشوری نظیر روسیه بالای 70 میلیون تن گندم مازاد دارد و این میتواند در سیلوهای ما به آرد تبدیل شود و برای کشور ارزش افزوده داشته باشد و صادر شود.
ساداتینژاد با بیان اینکه کشور میتواند با این ظرفیت بالا به "هاب تولید آرد برای کشورهای همسایه" تبدیل شود، تصریح کرد: ایران ظرفیت بسیار زیادی دارد که میتواند با استفاده از این ظرفیت ارزآوری بالایی برای کشور به دنبال داشته باشد اما متأسفانه به نحو صحیحی از این ظرفیت استفاده نشده است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود ضمن اشاره به دپو نهادههای دامی در بنادر و انبارها تأکید کرد: حدود یک میلیون تن از نهادههای دامی دپو شده در بنادر و انبارها مشکل تأمین ارز دارند و بر همین اساس بانک مرکزی موظف است تا هرچه سریعتر نسبت به تأمین ارز این نهادهها اقدام کند.
رئیس کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دو میلیون و 500 هزار تن از دیگر نهادههای دامی موجود در بنادر مشکل حمل و نقل دارد، افزود: با پیگیری صورت گرفته مقرر شد برای حل این مشکل ظرفیت حمل و نقل به طور متوسط از دو هزار و 500 کامیون تا سه هزار دستگاه کامیون در روز افزایش پیدا کند.
نظر شما