تحولات منطقه

مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری درگذشت محمدسرور رجایی نویسنده و شاعر افغانستانی را طی پیامی تسلیت گفت.

پیام تسلیت مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه در پی درگذشت محمدسرور رجایی
زمان مطالعه: ۱ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، وی در این پیام آورده است؛ «خبر درگذشت شاعر ارجمند محمدسرور رجایی همکار مرکز آفرینش‌های ادبی بسیار ملال انگیز بود و موجبات تألم و تأثر اهالی شعر و ادبیات بویژه دوستداران ادبیات افغانستان را فراهم آورد.
محمدسرور رجایی شاعری بی‌مدعا، فرزانه‌ای تلاشگر و از پیشکسوتان گرانمایه شعر افغانستان بود که بی‌دریغ برای تعالی زبان فارسی مجاهدانه می‌کوشید.
مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری، درگذشت این شاعر فرهیخته را به اهالی شعر و ادبیات به‌ویژه دوستداران و اهالی شعر و ادبیات افغانستان و خانواده محترم ایشان، تسلیت عرض می‌کند و برای آن مرحوم بهره‌مندی از خوان رحمت الهی، و برای بازماندگان، دوستان و علاقه‌مندان آن عزیز سفر کرده، صبر و شکیبایی مسئلت دارد.»

عباس محمدی، مدیرکل مرکز آفرینش‌های ادبی حوزه هنری

محمدسرور رجایی نویسنده، پژوهشگر و شاعر افغان ساکن ایران، سحرگاه امروز (پنج‌شنبه، هفتم مردادماه) بر اثر عوارض ناشی از ابتلا به کرونا در بیمارستان درگذشت. او از حدود یک هفته قبل در بیمارستان میلاد تهران بستری بود.

محمدسرور رجایی متولد سال ۱۳۴۸ در کابل بود که در سال ۱۳۷۳ به ایران مهاجرت کرد. مدیریت در خانه ادبیات افغانستان و مدیریت دفتر شعر و داستان افغانستان در حوزه هنری از جمله فعالیت‌های اوست. همچنین «گل‌های باغ کابل» (مجموعه شعر کودکان) و «در آغوش قلب‌‏ها» (مجموعه شعر و خاطره) از جمله آثار منتشرشده او هستند.

در معرفی ناشر کتاب‌های محمدسرور رجایی از او آمده است: «رجایی ۲۰ سال آخر عمرش را صرف جمع‌آوری اطلاعات و خاطرات مربوط به شهیدان ایرانی جهاد افغانستان و شهیدان افغانستانی دفاع مقدس کرد.

«از دشت لیلی تا جزیره مجنون» خاطرات رزمندگان افغانستانی دفاع مقدس، «ماموریت خدا» هفت‌ روایت از احمدرضا سعیدی شهید ایرانی جهاد اسلامی افغانستان و کتاب «در آغوش قلب‌ها» اشعار و خاطرات مردم افغانستان از امام خمینی آثار منتشرشده از رجایی‌ در انتشارات «راه یار» است.

کتاب خاطرات «شهید دکتر سیدعلی شاه موسوی گردیزی» از فرماندهان جهادی افغانستان که به دست عوامل داعش ترور شد، دیگر محصول تلاش‌های محمدسرور رجایی‌ است که به زودی منتشر خواهد شد. همچنین انتشار مجله «باغ» ویژه کودکان افغانستانی نیز از دیگر فعالیت‌های او در این سال‌ها بود.

رجایی از اعضای دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی و نیز عضو هیأت تحریریه مجله‌های «سوره» و «راه» بود و ده‌ها مقاله یادداشت و گزارش درباره روابط فرهنگی ایران و افغانستان از او به‌جا مانده است. او چندین دوره دبیری جشنواره «قند پارسی»، جشنواره خانه ادبیات افغانستان را نیز بر عهده داشت.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.