قدس آنلاین: «سعید خطیبزاده» سخنگوی وزارت امور خارجه ظهر امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به شکل مجازی برگزار شد، در واکنش به درخواست شماری از سناتورهای جمهوریخواه از بایدن برای جلوگیری از ورود رییسی به خاک آمریکا برای شرکت در نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد گفت: این درخواستها بچگانه، سادهلوحانه و در چارچوب لابیهای ضد ایرانی است. آمریکا وظایف قطعی درباره مقر سازمان ملل متحد دارد و باید فراغ از اختلافات با کشورها در چارچوب وظایف خود عمل کند. لابیهای ضد ایرانی از هر اتهامی استفاده کرده و قبلا نیز از این دست اقدامات انجام داده است.
وی در پاسخ به سوال خبرنگار قدس آنلاین سفر رییسجمهور عراق به ایران و اینکه پس از سفر نخست وزیر این کشور به واشنگتن و دیدار با بایدن آیا ممکن است پیامی از این کانال به تهران منتقل شود با بیان اینکه سفر رئیسجمهور عراق به ایران در برنامه است و به احتمال زیاد، برای مراسم تحلیف به ایران میآیند. گفت: این سفر در چارچوب روابط دوجانبه است.
وی در خصوص هیئتهای دیپلماتیک حاضر در مراسم تحلیف رئیس جمهوری و سطح ان افزود: علاوه بر ایشان، چند ده هیأت دیگر، برای حضور در مراسم تحلیف عازم ایران هستند.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانه ای وزارت امور خارجه با بیان اینکه به محض مشخص شدن زمان مراسم تحلیف، وزارت خارجه و سفارتخانهها با هماهنگی مجلس و دفتر رییسجمهور منتخب درگیر مراسم تحلیف بودند، تصریح کرد: با وجود محدودیتهای کرونایی چند ده هیأت در سطح روئسای دولتها، روئسای مجالس، وزرای خارجه و نمایندگان ویژه برای شرکت در این مراسم به ایران میآیند که نشان از مقبولیت و مشروعیت ایران در عرصه بینالمللی است و مراسم تحلیف در روز پنحشنبه با قوت برگزار میشود.
وی در پاسخ به این سوال که آیا از عربستان سعودی در مراسم تحلیف رییسی شرکت میکند، خاطرنشان کرد: تا آنجایی که من جزییات را دارم، اسمی از نماینده عربستان در این مراسم را ندیدم اما باید مجدداً چک شود.
نشست چهارجانبه توسعه چابهار برگزار میشود
خطیبزاده پاسخ به سوال دیگر خبرنگار قدس آنلاین درباره زمان برگزاری اجلاس چهارجانبه چابهار و موضوع آن هم تصریح کرد: کریدور شمال و جنوب از مهمترین کریدورهای ایران است که از سال ۲۰۰۱ به دنبال توسعه آن بوده است و بندر چابهار هم یکی از مهمترین ایستگاهها در این پروژه به شمار میرود که هند به عنوان توسعه دهنده بخشی از آن نقش مهمی دارد. گفتوگوهایی برای برگزاری این اجلاس شده اما زمان آن مشخص نشده است.
هر کس باد بکارد طوفان درو میکند
وی در پاسخ به سوالی درباره اتهامات مطرح شده از سوی رژیم صهیونسیتی و آمریکا نسبت به ایران در مورد دست داشتن تهران در حمله به نفت کشی اسراییلی و تلاش این رژیم برای مطرح کردن این موضوع در شورای امنیت سازمان ملل گفت : موجودیت نامشروع رژیم صهیونسیتی باید دست از این اتهام زنی ها بردارد. این اتهام زنیها و اظهارات محکوم است.
وی با تاکید بر اینکه مقامات رژیم صهیونسیتی باید بدانند که با این فرافکنیها، دردی دوا نمیشود، گفت: هر کس باد بکارد طوفان درو خواهد کرد.
وی اظهار داشت: هر وقت اتفاق خوبی در منطقه رخ میدهد ما این فرافکنی ها را از سوی مقامات این رژیم مشاهده می کنم همانطور که پیش از این گفتم رژیم صهیونیستی هر جا پا گذاشته با خودش خشونت، ترور و جنگ برده است و مسئول این موضوع کسانی هستند که پای این رژیم را به این منطقه باز کردند.
واشنگتن لیست ایرانیانی که باید آزاد کند را طولانیتر نکند
سخنگوی دستگاه دیپلماسی درباره متهم شدن یک ایرانی در آمریکا به دلیل صادرات اقلام تحریمی به ایران ابراز داشت: اقدامات آمریکا هر روز بروز بیشتری از گروگانگیری است که وقیحانه و به اتهامات واهی انجام میدهد. اینکه یک ایرانی متهم به صادرات مواد اولیه یا وسایل آزمایشگاهی و قطعات هواپیما که کالاهای ضروری برای زندگی مردم ما هستند بشود، برای آمریکا و دولت بایدن که شعار دیگری داده بود.
به گفته خطیبزاده، اولویت ایران بر بازگشت ایرانیان از زندانهای آمریکا است. هرچه آنها دست به گروگانگیری بیشتری بزنند، لیست ایرانیانی که باید آزاد شوند، بیشتر میشود.
وی درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد و پیگیری وزارت امور خارجه نسبت به ضرب و شتم ایرانیان در زمان برگزاری انتخابات در خارج از کشور بیان کرد: آنچه در برخی از حوزههای صندوقهای رای رخ داد، به صورت جدی پیگیری شد، هم دلجویی و هم پیگیری حقوقی و قضایی. اما درباره ضرب و شتم یک ایرانی در سوئد، از همان لحظه اول، یادداشت اعتراضی داده شد و سفیر ایران نیز تماسهایی انجام داد. در فضای دیپلماتیک این مسئله در دست پیگیری است.
رییس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه درباره نگاه ایران به پروژه شام جدید میان عراق، اردن و مصر یادآور شد: ایران همواره از همه امکاناتی که به توسعه نقش عراق در منطقه کمک کند، استقبال میکند. همچجنین از هر ابتکاری که به صلح و ثبات منطقه کمک کند. هر اقدامی از این رویکرد، مورد حمایت ماست. این پروژه چند دههای است ولی از هر ابتکاری استقبال میکنیم.
خطیبزاده در پاسخ به سوالی درباره تحولات تونس عنوان کرد: از نزدیک تحولات تونس را بررسی میکنیم. در کنار دولت و ملت تونس برای عبور از این مرحله هستیم. تنها راه گفتوگوهای فراگیر است. فکر میکنیم هر چه زودتر طرفها وارد فرایند گفتوگو شوند.
امنیت مردم افغانستان اولویت ماست
وی درباره اقدامات ایران برای ایجاد صلح در افغانستان گفت: برای ایران امنیت مردم افغانستان اولویت یک است و به همه طرفها و طالبان گفته شده امنیت مردم را تامی کنند. ایران برای این موضوع آماده هر کمکی است. دور اول گفتوگوها را در تهران تسهیل کردیم و دور دوم را آمادهایم تسهیل کنیم.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر اینکه فکر نمیکنیم راههای غیر سیاسی پایدار باشند، اظهار داشت: طالبان جزیی از امروز و آینده افغانستان است. گفتوگوهای بینالافغانی راه صلح پایدار است. ایران امنیت افغانستان را امنیت خود میداند و امنیت اماکن دیپلماتیک برایش اهمیت دارد و با همه طرفها برای استقرار امنیت و صلح در ارتباط هستیم.
همسایگانمان را محل منازعه با کشورهای ثالث قرار نمیدهیم
سعید خطیب زاده در پاسخ به سوال دیگری ددر مورد دیدار اخیر نخست وزیر عراق با رئیس جمهور آمریکا و برخی از اظهارات مطرح شده از سوی بایدن در این دیدار در مرود ایران نیز تصریح کرد: ایران هیچگاه کشورهای همسایه و دوست خود را محل منازعه با کشورهای ثالث قرار نداده در حالی که آمریکا برعکس این موضوع عمل کرده و کشورهای منطقه را به پایگاهی برای جنایتهای خود علیه مردم آن کشور و منطقه کرده است.
وی با بیان این که آرامش و امنیت همسایگان آرامش و امینت ما، پیشرفت و توسعه آنها پیشرفت و توسعه ایران است، گفت: ما هیچگاه حاضر نیستیم کشورهای همسایه خود را محل منازعه با کشورهای ثالث کنیم ولی همانطور که گفتم آمریکایی ها بارها این اقدام را انجام دادند و این موضوع را اثبات کردند که نمونه آن را در ترور بزدلانه نیمه شبانه سردار سلیمانی در فرودگاه بغداد مشاهده کردیم.
مذاکرات به نقطه خوبی رسیده اما تضمیمی برای به نتیجه رسیدن نیست
در پاسخ به این سوال که با توجه به نوع موضع گیری مقامات آمریکایی میتوان گفت مذاکرات وین به پایان خود رسیده است گفت: باید توجه داشت این گونه گمانه زنیها کمکی به موضوع نمیکند. همه میدانستند و به طرفهای مقابل هم اطلاع داده شده که انتقال دموکراتیک قدرت در ایران درحال انجام است و آنهایی که داعیه دموکراسی دارند بیش ازهمه باید بدانند که زمانی که انتقال قدرت به این شکل آرام و به صورت مدنی صورت میگیرد باید منتظر باشند تا تیم جدید به عنوان تیم مجری مستقر شود.
رئیس مرکز دیپلماسی عمومی و رسانهای وزارت امور خارجه با بیان اینکه تصمیمات در حوزه حاکمیتی اخذ میشود و قطعا دولت و رئیس جمهور جدید نقش بسیارمهمی دارند، گفت: گفتوگوها در وین به جای خوبی رسیده اما مثل هر مذاکره دیگری امکان به نتیجه رسیدن یا نرسیدن وجود دارد و این ذات مذاکره است.
وی با بیان اینکه در وین توافقات بسیار مهمی صورت گرفته و دستاوردهای خوبی داشته است گفت: البته ما توافقاتی هم نتوانستیم انجام دهیم برخی مشکلات باقی مانده که مسائل جدی هستند و اگر مشکلات باقی نمانده بود حتما توافق صورت می گرفت.
خطیب زاده ادامه داد: آمریکا با کش دادن موضوعات برخی زیاده خواهیها و عدم اجرای تعهدات باعث شد که ایران و ۱+۴ نتوانند در زمان مقرر با آمریکا به یک تفاهمی برسند اکنون ایران و۱+۴ در یکسو و آمریکای بدعهد و خارج شده از برجام در طرف دیگر قرار دارد. اما آمریکا باید جایگاه خود را بشناسد و بداند در این مدت به چه میزان خسارت بینالمللی و ملی به ایران وارد کرده است و تنها مسیری که میتواند به برجام برگردند بازگشت به تعهدات اجرایی است.
تحریم جدید مانعی برا بازگشت آمریکا به برجام خواهد بود
سخنگوی دستگاه دیپلماسی کشومان در واکنش به خبر احتمال اعمال تحریمهای جدید از سوی دولت آمریکا هم با بیان اینکه یک نوع احتیاط در واشنگتن در مورد اعمال تحریم بر علیه کشورمان وجود دارد، گفت: مقامات کنونی آمریکا بارها خودشان اذعان کردند که فشار حداکثری علیه ایران نه تنها شکست خورده بلکه به یک شکست حداکثری برای آمریکا تبدیل شده است.
وی خطاب به مقامات آمریکایی گفت: شما نمیتوانید که با تکرار یک مسیر اشتباه به مقصد درست برسید شما باید از ذهنیت تحریمی و احتیاط مفرطی که به تحریم دارید فاصله بگیرید و درمان آن احترام به ملت ایران و حقوق بین الملل است.
وی تاکید کرد: قطعا همه این اقدامات مانعی است در مسیری که آمریکا بخواهد به برجام بازگردد ما با دقت این مسائل را پیگیری و رصد میکنیم.
اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس اجارهایست
خطیب زاده همچنین در پاسخ به اظهارات دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس مبنی بر مداخله ایران در امور اعراب و درخواست وی برای افزوده شدن موضوع سیاستهای منطقهای و برنامه موشکی ایران در برجام نیز اظهار داشت:
تکرار این ادعاهای عجیب و غریب نشان از عدم شناخت دقیق ایشان از تحولات غرب آسیا و درک ناقص ایشان از این تحولات دارد. ضرورت دارد که ایشان به واقعیات توجه داشته و متوجه تحولات در منطقه باشد.
خطیب زاده ادامه داد: در مورد آنچه ایشان میگوید بارها به ما به صورت دوجانبه گفته شده است که اظهارات ایشان منویات یک یا دو عضو این شورا است و این حرفها نمایندگی همه اعضای شورای خلیج فارس را ندارد. متاسفانه اظهارات ایشان اجاره ای و مربوط به مواضع یک یا دو کشور عضو این شورا است.
وی در خصوص سفر وزیر خارجه قطر به تهران هم گفت: این سفر در چارچوب روابط دو جانبه و منطقه ای صورت گرفت، این سفر دو جانبه بود و هیچ ربطی با مسائل موجود بین ایران و آمریکا نداشته است.
سخنگوی وزارت امور خارجه درباره اخرین وضعیت و تحو. لات در موضوع مبادله زندانیان میان ایران با انگلیس و آمریکا هم تصریح کرد: البته اینها دو مسیر مختلف بودند طرف آمریکایی متاسفانه در آخرین لحظه با یک برداشت اشتباه از تحولات داخل ایران تمام تعهدات خود را زیر پا گذاشت و اگر به این تعهدات عمل می کرد امروز ایرانیان ما آزاد بودند.
وی افزود: با بیان اینکه ما تاکنون چندین بار نقض تعهدات و توافقات از سوی آمریکاییها دیدهایم و اینها دلایلی است که ما به هیچ وجه از روز اول تا امروز هیچ گفتوگویی را براساس اعتماد با آمریکایی ها نداشتیم.
انتهای پیام/
نظر شما