تحولات منطقه

دبیر کمیته علمی کشوری کرونا از ابلاغ دستورالعمل طب ایرانی در کرونا به دانشگاه‌های علوم پزشکی خبر داد.

	ابلاغ دستورالعمل طب ایرانی در کرونا به دانشگاه‌های علوم پزشکی
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، دکتر «عاطفه عابدینی»، دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹  گفت: با توجه به نیازی که در زمینه بهره‌گیری از خدمات طب ایرانی در کمک به درمان کووید ۱۹ در کشور احساس می‌شد و تجربه جهانی در به‌کارگیری داروهای گیاهی به‌عنوان راهکار کمکی در پیشگیری از ابتلا یا درمان این بیماری، اردیبهشت‌ماه سال جاری کارگروه طب ایرانی با حضور همکاران دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در کمیته علمی تشکیل شد.
 
وی با اشاره به برگزاری جلسات متعدد برای مطالعه طرح‌های مرتبط طب سنتی در ایران و جهان، افزود: از نتایج حاصل از این جلسات و استخراج مطالب علمی با همکاری داروسازان بالینی، متخصصان طب ایرانی و متخصصان بالینی، دستورالعملی تهیه شد که به امید خدا مانند دیگر دستورالعمل‌های کارگروه‌های تخصصی کمیته علمی، به‌زودی برای اجرا به مراکز درمانی ابلاغ می‌شود.
 
دبیر کمیته علمی کشوری کووید ۱۹ این دستورالعمل را معیار و اصولی برای تمامی مراکز درمانی در استفاده از ظرفیت‌های طب ایرانی و مکمل در بحران کرونا دانست و تاکید کرد: ابلاغ دستورالعمل به این معنی نیست که تمامی امور مرتبط با پیشگیری یا درمان بیماری به متخصصان طب ایرانی سپرده شود و انتظار پیشگیری یا معالجه کامل را ازهمکاران این حوزه نداریم، بلکه با توجه به مطالعات بالینی که در سراسر جهان انجام‌شده، بهره‌گیری از ظرفیت‌های طب سنتی و گیاهان دارویی در کنار طب رایج و داروهای شیمیایی، می‌تواند در کمک به بهبود علایم و یا کاهش طول مدت بستری بیماران کرونایی موثر باشد.
 
وی افزود: پس از ابلاغ دستورالعمل، همکاران ما در تمامی مراکز درمانی می‌توانند از مشاوره متخصصان طب ایرانی در درمان بیماران کرونایی بهره بگیرند و حتما بیمه‌ها هم مانند دیگر درمان‌های بیماران کرونایی، پوشش‌دهی خدمات این حوزه را می‌پذیرند.

گفتنی است در نشست «بررسی مدیریت مقابله با کرونا در کشور و پاسخ به سؤالات و ابهامات» که هفته گذشته در موسسه فرهنگی قدس برگزار شد رئیس دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد  با انتقاد از نادیدگرفتن ظرفیت طب ایرانی در درمان کرونا گفت: طب ایرانی بر این باور است که هر آنچه بر نفس اثر بگذارد بر قوه و فعل انسان نیز اثر خواهد گذاشت.

دکتر مهدی یوسفی افزود: اصولاً بیماری‌ها به سمت افرادی سوق پیدا می‌کنند که یا دارای پیش‌زمینه‌هایی نظیر دیابت هستند و یا اینکه زمینه ایجاد التهاب در آن‌ها زیاد است از این رو میزبان خوبی برای پذیرایی از بیماری هستند. همچنین سه عامل نوع ویروس، محیط جامعه و سیستم بدن انسان تأثیر بسزایی در انتقال و تکثیر بیماری‌ها دارند.

وی ادامه داد: یکی از عواملی که موجب شده است مدیریت صحیحی درباره بیماری کرونا در کشور رخ ندهد گوناگونی آرا و نظرات در سطح کلان بهداشت و درمان کشور بوده، ازاین‌رو یک نوع سردرگمی در کنترل و مبارزه با آن همواره وجود داشته است.

وی با انتقاد از اینکه از طب ایرانی به درستی برای کنترل این بیماری استفاده نشد، تصریح کرد: در کشورهایی نظیر چین و آمریکا در دستورالعمل‌های بهداشتی برای مبارزه با کرونا، پیوست‌ها و دستورالعمل‌های درمانی نظیر طب سوزنی نیز معرفی و اجرایی شد اما به ما اجازه حتی مشاوره تلفنی به افراد برای درمان کرونا داده نشد و حتی درخواستی را عنوان کردیم مبنی بر اینکه در شرایط مشابه برای دو هفته درمان طب ایرانی درخصوص تعدادی از بیماران کرونایی انجام و نتایج آن اعلام شود که مورد موافقت قرار نگرفت.

یوسفی با بیان اینکه با انکار نمی‌توان پرسش‌ها و ابهام‌های مردم در مورد بیماری کرونا را پاسخ داد، گفت: متأسفانه کسانی که در سطوح کلان وزارت بهداشت قرار می‌گیرند به دلیل اینکه در فضای طب رایج قرار داشته‌اند اصولاً اعتقادی به طب ایرانی ندارند و حتی طب ایرانی را با برخی موارد مشابه آن، اشتباه می‌گیرند و از سوی دیگر عده‌ای مدام در حال نفی مدل‌های غلط از طب سنتی هستند در حالی که ابتدا باید روش‌های صحیح آن تبیین شود.

انتهای پیام

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.