تحولات منطقه

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان گفت: در یک سال اخیر ۱۴۱ دستگاه آبگرمکن خورشیدی با هدف کاهش وابستگی به چوب بین ساکنان مناطق جنگلی زاگرسی استان توزیع شده است.

۱۴۱ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در مناطق زاگرسی اصفهان توزیع شد
زمان مطالعه: ۲ دقیقه

به گزارش قدس آنلاین، داریوش سعیدی افزود:  آبگرمکن‌های خورشیدی در اختیار ساکنان منطقه سردسیر و جنگلی پُشتکوه اول شهرستان فریدونشهر واقع در غرب استان قرار گرفته است.

وی ادامه داد: پرداخت یارانه حمل ۲۶ هزار سیلندر گاز در این مناطق و منطقه عشایری واقع در محدوده طرح صیانت در شهرستان سمیرم در جنوب استان از جمله دیگر اقدامات پروژه جایگزینی سوخت فسیلی بوده است که کماکان در سالجاری هم ادامه خواهد داشت.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان هزینه اجرای اقدام‌های یاد شده را یک میلیارد و ۲۵۰ میلیون تومان اعلام کرد و اظهارداشت: این رقم از محل اعتبارات ملی و استانی بالغ بر برای اجرای پروژه جایگزینی سوخت فسیلی در مناطق جنگلی استان و در محدوده طرح صیانت از جنگلهای زاگرس هزینه شد.

سعیدی خاطرنشان کرد:  تاکنون در مجموع ۷۸۰ دستگاه آبگرمکن خورشیدی در پشتکوه اول و دوم فریدونشهر برای خانوارهای ساکن در این مناطق با هدف پیشگیری از تخریب و قطع درختان جنگل نصب و راه اندازی شده که تاثیر بسیار قابل توجهی در استفاده نکردن از  منابع طبیعی داشته است.

وی با تاکید بر اهمیت استفاده رایگان از انرژی پاک خورشید تصریح کرد: هر چه بتوان این صنعت را توسعه داد به حفظ منابع با ارزش طبیعی می‌انجامد.

معاون حفاظت و امور اراضی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری اصفهان اظهارداشت: اقدامات مرتبط با جایگزینی سوخت فسیلی در قالب نصب آبگرمکن‌های خورشیدی،  پرداخت یارانه حمل سیلندر گاز و تهیه لوازمی از جمله تنور گازی در سال‌های گذشته تاکنون با هدف تقویت پوشش گیاهی و حفاظت از جنگل‌های منطقه بوده و توانسته ضریب حفاظتی از جنگل را افزایش دهد.

نگاهی به وضعیت عرصه های طبیعی اصفهان حاکیست که این خطه با ۲۴ شهرستان، مساحتی معادل ۱۰.۷ میلیون هکتار دارد که بیش از ۹۰ درصد از آن  را معادل حدود ۹.۸ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی و ملی و از این میزان حدود ۴۰۳ هزار هکتار را جنگل معادل (۴ درصد)، ۶ میلیون هکتار مرتع معادل (۶۴ درصد) و سه میلیون هکتار بیابان معادل (۳۲ درصد) در بر گرفته است.
جنگل‌های استان اصفهان بطور عمده در ۲ شهرستان فریدونشهر با ۴۰ هزار هکتار و سمیرم با ۲۵ هزار هکتار قرار دارند.

استان اصفهان از نظر تقسیم بندی نواحی رویشی در ۲ ناحیه رویشی زاگرسی و ایران تورانی قرار گرفته است که ناحیه رویشی زاگرسی غرب و جنوب استان را شامل می‌شود و بقیه مناطق جزو ناحیه رویشی ایرانی تورانی به شمار می‌رود.
این استان واقع در مرکز کشور اقلیم خشک و نیمه خشک دارد و از این پهنه ۳.۲ میلیون هکتار معادل ۳۲ درصد سطح استان را اراضی بیابانی و شنزار تشکیل می‌دهد که بطور عمده در بخش‌های شمالی و شرقی آن پراکنده است.

منبع: ایرنا

انتهای خبر/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • مدیر سایت مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظرات پس از تأیید منتشر می‌شود.